Vizitator poiu00 Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Vad ca topicul a fost deturnat conturnat sau cum doriti .. Un singur lucru vreau sa adaug, pentru initiator, un incarcator de telefon, mai ales dezbracat functioneaza foarte ok in regim continuu daca nu i se cere curent mare, si nu scoate doar 5v, scoate si 12v daca modifici o rezistenta/ schimbi filtrajul la tensiune mai mare/dai jos dioda zenner de pe iesire daca are. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 am si eu un ampermetru si vreau sal modific are rezistenta electrica de 1,115 kilo ohmi si cand vreau sa masor curentu unui consumator mi se da acul peste cap am vrut sai pun un sunt dar tot se da peste cap are o rezistenta interna mare aparatu si va rog sami spuneti ce ar trebui sa fac sa pot masura cu el cat ar trebui sa fie suntu in cazu asta Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 1-In primul rand trebuie sa vezi la ce tensiune instrumentul tau are indicatia cap scala(pt asta poti folosi o baterie de 1,5V si un potentiometru de 5 k,sau orice valoare ai prin casa peste 1K). 2-Pt acea valoare de tensiune,calculezi rezistenta de suntare in asa fel ca la curentul maxim dorit de tine a fi masurat(pe care noi nu-l cunoastem),sa pice pe ea(rezistenta) aceasta tensiune.O legi in paralel cu instrumentul tau si cam asta e. 3-Cu un ampermetru deja calibrat pe domeniul tau de masura,verifici acuratetea etalonarii scalei tale sau daca e nevoie faci o noua inscriptionare. Am neglijat rezistenta interna a instrumentului tau,pt ca in mod sigur,masuratorile facute de tine nu vor avea caracter de laborator. Tot ce trebuie sa faci este sa inveti legea lui ohm si sa aplici formulele.E vorba doar de inmultiri si impartiri,sa nu ceri sa ti le faca altii ca nu se cade,unde mai pui ca si placerea e mai mare cand ti le calculezi singur. Succes. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 am o intrebare am un volmetru de cc de la o masina si lam montat la redresor dar difera volti indicati de volmetru fata de aparatu de masura cu 2 volti dar cand il pun direct pe acumulator imi indica aceeasi volti ca aparatul de masura unde este problema si mai am un volmetru care la fel da adica mai putin cu 2 volti dar pe baterie direct pus da exact ca aparatul de masura Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Redresorul banuiesc ca nu are condensator de filtraj si atunci e normal sa arate asa. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 da nu are si inseamna ca no sami arate niciodata normal sa inteleg? Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Aparatul indica normal,numai tie nu-ti place,pt ca faci comparatie intre tensiunea de baterie,pur continua si tensiunea pulsatorie obtinuta din redresor...deci la forme diferite de tensiune,vrei aceeasi indicatie.Dar daca o sa pui si un acumulator la incarcat,probabil o sa inceapa sa iti placa. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 domnule eu spun ca volmetru de masina imi arata la clesti redresorului 12 vcc su daca pun un multimetru imi arata cu doi volti mai putin de aceea va rog sami spuneti de ce este diferenta astasi chiar daca pun un acumulator la incarcat pe redresor si pun aparatu de masura pe acumulator imi arata o tensiune diferita de volmetru de masina pe care il am cu aproape 2 volti Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Ai macar o situatie cand "voltmetrul de masina"(ce model e,pune o poza sa-l vedem si noi) indica aceeasi valoare cu multimetrul(la fel,ce model e...)? Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Probabil ca amandoua sunt aparate fara pretentii. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Sau minim unul... Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 asa arata volmetru meu Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Trebuie sa recunosc ca nu am vazut modelul asta,insa pot sa-ti spun dupa felul cum e impartita scala aparatului ca e unul cantitativ si mai putin calitativ in ce priveste acuratetea de masurare.Poate n-o fi cu bimetal... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum