doru3160 Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Nu te complica cu manganina si alte alea...fa un sunt asa cum ti s-a spus din sarma de cupru,si daca iese,am curaj sa tin un pariu ca nu vor mai fi multe lucrari in domeniu,care sa justifice achizitii in plus. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 ”Constantan is a copper-nickel alloy usually consisting of 55% copper and 45% nickel.””Manganin is a trademarked name for an alloy of typically 86% copper, 12% manganese, and 2% nickel”Citate din wikipedia Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 @UDAR ai dreptate; rezistivitati tipice 5x10^-7 [ohm m] la constantan 3,5-4,8 x10^-7 [ohm m] la manganina. Nu te complica...fa un sunt din sarma de cupruSigur ca da, daca se doreste o rezolvare nu foarte riguroasa, asa cum pare ca doreste autorul.S-ar putea merge mai departe, prin folosirea ca shunt chiar a unuia din firele de legatura de la redresor la acumulator.Daca nu gresesc, pentru 0,003 ohmi ar fi suficienti 26,2 cm de fir cu sectiunea 1,5 mm patrati sau 43,6 cm de fir cu sectiunea 1,5 mm patrati (am luat rezistivitatea 0,172x10^-7 ohm m).Fire de cupru izolat, cu sectiunea 1,5 sau 2,5 mm patrati, rigide sau flexibile, simple sau duble, se gasesc pentru instalatii electrice.Ar fi foarte utila o verificare cu un ampermetru de fabrica legat in serie, pe celalalt fir, ca nu se stie daca ce cumperi are sectiunea exacta...Firele albastre din desen pot fi subtiri, nu trece curent important pe acolo. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Şi unde gasesc eu sarma de cupru de 1,5mm patraţi cu diametru de 0,435mm pe la ce aparatura gasesc Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Atentie, diametrul 0,435 mm, deci raza 0,2175 inseamna sectiunea pi x r2 = 0,15 mm2 ! Ar trebui diametrul 1,38 mm, deci raza 0,69 care inseamna sectiunea 1,5 mm2. sau diametrul 1,78 mm, deci raza 0,89 adica sectiunea 2,5 mm2. Conductorul poate fi masiv (unifilar) sau poate fi flexibil (multifilar) adica facut din mai multe lite subtiri; conteaza sectiunea totala. In mesajul de sus am o greseala de tastare, pe care o corectez: 26,2 cm de fir cu sectiunea 1,5 mm2 sau 43,6 cm de fir cu sectiunea 2,5 mm2 Eu as folosi 2,5 mm2; se incalzeste mai putin si lungimea e mai practica. Fire cu aceste sectiuni se folosesc la instalatiile electrice din casa (prize, lumina) si se cumpara de la magazinele cu produse electrice. De exemplu, la o cautare pe internet "instalatii conductor electric", primul mi-a iesit http://www.marcofil.ro/conductori_insta ... _fixe.html Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Şi unde gasesc eu sarma de cupru de 1,5mm patraţiGrea sarcina ti-ai ales... Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Totul are un inceput... Ar fi pacat sa stea degeaba aparatul ala; macar cu o indicatie aproximativa tot poate fi de folos.Acum vreo 10 ani l-as fi putut rezolva corect, cu o bere si traversarea coridorului pana la laboratorul Metrologie, dar acum fabrica e parc de distractii si nici ala n-are clienti. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 Domnilor am un redresor iam legat in serie un bec auto de 110w şimi încarcă greu sai mai leg 1 sau ce ma sfatuiţi traf e puternic şi iam pus punte de alternator de tractor u 65 Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 ... am impresia, sau le-ai pus la plesneală, în ideea că "ţine, domne!"?- curentul de încărcare e dat de capacitatea acumulatorului- modul de încărcare se face în funcţie de ce tip e acumulatorul- geme netul de scheme de redresoare auto pentru toate znameniile de acumulator, mai simple sau mai complicate, cât de greu era să te documentezi un pic înainte să foloseşti ce credeai că "ar merge bine"? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 Domnu meu redresorul dacă îl conectez direct la acumulator bazâie şi se incalzesc diodele dak leg un bec auto înseriat se încarcă greu acel bec da drumu la curent sa treaca sau cum pot regla amperaju în funcţie de acumulator Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 30, 2014 Partajează Postat Noiembrie 30, 2014 pot transforma un volmetru in ampermetru daca da cum Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 Se poate. In serie cu iesire trafului conectati mai multe spire de sarma de cupru , pe care o sa masurati caderea de tensiune cu ajutorul voltmetrului. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Nu prea am inteles va rog pe intelesul meuAcest volmetru masoara de la o la 500volti si as vrea sal transform in ampermetru cum pot Link spre comentariu
Relav Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 (editat) Problema este mai complicata pentru un incepator in electronica. Ar trebui mai intai sa deschideti acel instrument sa vedeti ce are in interior. Daca el este facut prin constructie ca sa masoare tensiunea de 500V (max) aplicata la borne sigur in interior are 1-3 rezistente. pentru adaptarea si etalonarea aparatului (pentru aceasta tensiune). Ca sa il faci ampermetru va trebui sa legi firele de la instrument direct la borne(fara acele rezistente din interior) si pe urma sa il legi in paralel pe o rezistenta de valoare mica (0,01 Ohmi/3W). Aceasta rezistenta se leaga in serie cu + puntea redresoare si borna + a redresorului. Calibrarea este mai dificil de facut de un incepator in electronica asa ca iti recomand sa te duci cu el la un electronist cu experienta care stie ce este de facut pt. al transforma . Editat Decembrie 2, 2014 de Relav Link spre comentariu
bolek Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Ideea nastrusnica de mai jos e demna de tarile africane si asiatice sarace dar merge daca ai timp si chef. Daca esti dispus sa risti , il folosesti impreuna cu un traf mic-mic inserat pe firul secundar (1-2-3 spire) (am scris inserat si nu inseriat) pus pe post de transformator de curent cu voltmetrul legat pe primarul acestuia, eventual cu o rezistenta de balast paralel pe el. N-am calculat cam ce raport de transformare iti trebuie ca sa ai 500Vac si ce sarcina sa pui ca sa reflecte tensiunea asta din curentul ala de il masori si nu stim nici altceva despre voltmetrul tau. Am presupus ca voltmetrul e de curent alternativ. Si ca ai timp sa testezi si sa rescrii scala cu carioca. Si mai ai un multimetru ca martor sa calibrezi. Riscuri: 1.Sa nu mearga deloc, si pierzi timpul. 2.Sa mearga 1 secunda pana pocneste voltmetrul, daca ai nimerit un traf cu raport de transformare prea mare si nu ai pus rez de balast. Poti avea KV pe secundarul CT in gol. 3.Sa te curentezi. 4.Sa se strapunga/conturneze traful mic 6.Sa schimbi vreo 3-4-5 trafuri mici si 10 rezistoare pana reuseste testul asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum