ghettoman Postat Decembrie 28, 2005 Partajează Postat Decembrie 28, 2005 De curiozitate...voi cu ce il vopsiti/acoperiti ca sa reziste la umezeala? :supz: Link spre comentariu
titro Postat Decembrie 28, 2005 Partajează Postat Decembrie 28, 2005 Din pacate orice i-ai face, pal-ul nu va rezista prea bine la umezeala. Daca vrei sa iti faci niste incinte pe care le vei folosi in exterior atunci iti recomand sa le faci din OSB sau din plywood si sa le vopsesti. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Decembrie 28, 2005 Partajează Postat Decembrie 28, 2005 pai nu prea il facem sa reziste la umezeala, dar macar incercam sa-l facem sa nu se distruga in cazul in care, intamplator sunt udate boxelePe exterior sub stratul de mocheta se vopseste cu mai multe straturi de vopsea pe baza de ulei, iar pe interior se aplica mai multe straturi de prenandez.Nu am avut niciodata "placerea" sa testez eficacitatea metodei, dar e mai bine sa stau linistit in cazul in care se mai intampla si incidente de genul asta :smt003 Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy Postat Decembrie 28, 2005 Partajează Postat Decembrie 28, 2005 intradevar cea mai buna alegere pt incintele de exterior este OSB ul sau PLYWOOD ul insa se poate face si pt PAL sau MDF un tratament pt a rezista la umezeala ( nu in exces) si anume:dupa ce incinta a fost incleiata bine se aplica pe interior 4 5 straduri de prenadez asa cum a sus si nexus ( se lasa 24 ore sa se usuce un strat pt al adauga pe urmatorul) la exterior se dau 2 maini de chit de cutit si se slefuieste bine bine pt a ramane o suprafata pestect neteda si plana dupa care se da o mana sau 2 de spritchit auto dupa fiecare mana se smirgheluieste bine ruprafata , dupa ce se usuca spritchitul se alica 2 ~ 3 straturi de vopsea pt lemn ( pe baza de ulei) smirgheluindu-se dupa fiecare strat de vopsea la final se da o mana de vopsea pt finisaj de preferat cu pistolulAplicand acest tratament se poate face o protectie destul de buna a palului inpotriva umiditatii de mentionat este faptul ca aceste tratamente vin sa protejeze materialul din care este facuta incinta si nu componentele ( difuzoarele) deasemeni nu cred ca folosirea mochetei este cea mai buna alegere in cazul unor incinte care sunt supuse riscului de a intra in contact cu apa Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Decembrie 28, 2005 Partajează Postat Decembrie 28, 2005 Decat,,,,,sa faci atatea tratamente la pal.....mai bine fol OSB s-au plywod si ai scapat de multe batai de cap.....la ce pret se gaseste OSB si plywod? Link spre comentariu
Vizitator globalisation Postat Martie 27, 2006 Partajează Postat Martie 27, 2006 amniste difuzoare de bass de vreo 350 de w pe care vreau sa le folosesc afara. recent le-am facut niste incinte din pal (tip coada de balena) mai mari. acum ash vrea sa tratez palul sa reziste la intemperii si umezeala. Cineva mi-a spus sa aplic mai multe maini de amestec facut din aracet cu pulbere de lemn (un fel de pasta). a mai incercat cineva asa ceva ? este bun ?sau cum altfel sa fac ? cum sa o fac sa fie o incinta inchisa ermetic ?va multumesc Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Martie 27, 2006 Partajează Postat Martie 27, 2006 Ca sa fie inchisa ermetic...dai pe interior la imbinari..cu silicon..sau aracet..depinde ce ai la indemana..eu fol cu SUCCES aracetul..este super bun! Link spre comentariu
Vizitator globalisation Postat Mai 25, 2006 Partajează Postat Mai 25, 2006 am reusit sa aplic tratamentul despre care vorbeam.Am cumparat un bidon de 5 l de aracet pentru lemn si un saculetz de pulbere de lemn . Am pus 2-3 masuri de aracet , o masura de apa si una de pulbere de lemn, pana cand s-a facut ca o pasta. Am aplicat vreo 3 straturi si sunt foarte multumit. Am reusit sa acopar bine toate imbinarile de asemeni si la suruburi s-a acoperit foarte bine suprafata.Intrebare mea este ce ar trebui sa fac acum ? ash dori sa le mai aplic un tratament, dar nu stiu cu ce, deoarece vreau sa le folosesc afara si nu as vrea sa se strice lemnul daca le ploua . Link spre comentariu
Vizitator globalisation Postat Iunie 4, 2006 Partajează Postat Iunie 4, 2006 as vrea sa le mai aplic pe la imbinari niste chit si apoi sa le dau cu vreo 2 maini de grund , dupa care sa le vopsesc . ce chit ? ce grund ? si ce vopsea ar fi indicat sa folosesc ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum