smartman_lucy88 Postat August 10, 2011 Partajează Postat August 10, 2011 Salutare tuturor,am primit de la un prieten un procesor Intel Celeron D347 SL9KN si are lipsa un condensator smd la care nu-i stiu valoarea,stie cumva cineva ce valoare avea?Condensatorul e cel incercuit in imagine,multumesc anticipat Link spre comentariu
pinky Postat August 10, 2011 Partajează Postat August 10, 2011 Sfatul meu este sa cauti pe o placa de baza un condensator de dimensiuni asemanatoare in zona socketului de procesor si sa-l pui pe procesor. As zice 10 sau 22 uF la tensiune mica: 4 sau 6,3 V. Mai degraba 10uF ca sa se incadreze fizic.Vezi ca este unul identic mai sus. Ala care e singuratic, nu cei 4 in paralel. Da-l jos pe ala si masoara-l.Iti propun aceasta varianta din urmatoarele motive: Foarte putin probabil sa gasesti specificatiile de la producator. Foarte putin probabil sa gasesti pe cineva cu un procesor defect care sa dea jos condensatorul si sa-l masoare. Ma gandesc ca cine a avut unul defect l-a trimis in garantie deoarece nu e un procesor foarte vechi. Cine are unul functional mai vechi de 3 ani ( perioada de garantie ) sigur nu-l va da jos sa-l masoare.Mai ramane sa gasesti pe cineva care are unul defect iesit din garantie, sa citeasca acest forum si sa-i sara in ochi acest topic.Pana atunci incearca varianta propusa de mine.Succes. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 10, 2011 Partajează Postat August 10, 2011 As zice 10 sau 22 uF la tensiune mica: 4 sau 6,3 V.Un condensator ceramic SMD nu poate avea valori ale capacitatii atat de mari...acela are intre 100 si 220pF, se gasesc usor pe placile procesoarelor Pentium 2(slot 1). Link spre comentariu
pinky Postat August 10, 2011 Partajează Postat August 10, 2011 Ai masurat tu ? Eu am masurat. Si este ia de vezi aici: http://www.tme.eu/ro/katalog/#id_catego ... D%3B100560 Link spre comentariu
mos ilie Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 Salut, smartman_lucy88 , ai încercat o probă cu procesorul respectiv să vezi dacă funcţionează ? Condensatorul respectiv are cu siguranţă alţii similari ca valoare, pe placa de bază, poate chiar mai mari ca valoare, în paralel cu el. Rolul lui este de a decupla tensiunea de alimentare pentru procesor şi ( cred ) că nu este vital. Nu a fost montat degeaba, totuşi. Lipsa lui poate să creeze probleme în funcţionare. Link spre comentariu
smartman_lucy88 Postat Octombrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Revin cu niste noutati,am pus condensatorul dupa indrumarile unui electronist de 10uf iar de curiozitate am masurat rezistenta pe condensator si e de 4 ohm,e normal sa aiba aceasta rezistenta?pe condensatorul care l-am pus nu are nici o rezistenta masurat demontat.precizez ca pe toti condensatorii de pe procesor imi da valoare de 4 ohmi.Mi-e frica sa-l montez pe placa de baza ca nu cumva sa o ard,de aceea v-as ruga sa-mi dati un sfat.Multumesc anticipat Link spre comentariu
pinky Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Da, e normal sa iti arate 4 ohmi. Daca masori pe alte CPU vei avea aceeasi valoare. Baga-l linistit pe placa de baza. Nu se va intampla nimic grav, chiar va functiona. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum