Vizitator iulian207 Postat August 10, 2011 Partajează Postat August 10, 2011 Salutare. E cineva care si-a facut un Controler Pwm pentru un motor cu magneti permanenti de putere relativ mare de in jur de 1kw-1,5KW .Mi-am facut un cart electric. Dar cand am vrut sa cresc tensiunea de alimentare de la 60V la 95v au inceput problemele cu mosurile(se cam ardeau). Motorul e de 100V nominal si 110V regim scurt. Momentan am 2 mosuri in paralel IRFP4321. Link cu cartul electric. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=2B564IsxMVQ Eu am un circuit controler care functioneaza bine pentru tensiuni mici de pana in 30v. l-am modificat in sensul ca am alimentat comanda separat si am schimbat mosfeturile de pe forta. Problema pe care o am este ca nu stiu cum sa calculez circuitul snubber pentru protectia mosfeturilor. Am cam ars cateva si mi-a ajuns. Ceva scheme pe unde as putea gasi dar nu de-alea pentru ventilatoare de calculator, ci ceva pentru puteri si tensiuni mai mari. Multumesc. Link spre comentariu
moro Postat August 10, 2011 Partajează Postat August 10, 2011 in primul rand daca motorul iti este inseriat cu cele doua mos-uri poti pune o dioda in paralel cu motorul pentru amortizarea spikeurilor si foloseste niste mosfeti cu VDS cel putin dublu din tensiunea de alimentare. Eu cand am facut asta motorul era de 48 Volti si 1 CP ( 0.75kw) am puscat la mosfeti de 100v de mi-au sarit capacele si am incercat cu irfp250 care merge brici si in ziua de astazi, si a trecut un an de atunci. Foloseste ceva mosi pentru 300Volti, poti incerca si cu vreo 3 mosi in paralel de tip IRFP460 care is de 20A si 600Volti dar sa fie raciti bine ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum