Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme receptie

Vizitator nextlevels

Postări Recomandate

Vizitator nextlevels

Buna ziua. Am montat de curand o antena fixa pt cb pe casa(gpe27).Problema este ca nu pot receptiona in canalele 17,22,34 decat pe cei care emit cu puteri mari, statia se comporta ca si cum cineva ar emite permanent in aceste canale. In rest pot receptiona si comunica clar. Statia este un midland 220. Astept un sfat, o parere. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo2mhj

2

Vizitator nextlevels

Simplu. Ai retele wireless prin preajma antenei.

Nu contest. Asa este.Dar se comporta asa numai in trei canale. exista o solutie sa scap de bruiaje? Sau doar sa renunt la antena.
Link spre comentariu

Din pacate nu prea. Poti incerca sa localizezi access-point-urile cu pricina si sa faci presiuni asupra proprietarilor, amenintand eventual cu ANCOM-ul... nu stiu daca vei avea succes. Eu am preferat sa mut antena 50m mai "incolo" si s-a rezolvat.

Link spre comentariu
Vizitator nextlevels

Am sa incerc cu mutarea antenei cu toate ca spatiul nu prea imi permite.Afecteaza retelel wireless numai anumite canale sau intreaga banda? Intreb asta pentru ca numai in trei canale am aceasta problema, in rest pot comunica si receptiona aproape in tot orasul in celelalte canale.

Link spre comentariu

Afecteaza de fapt intreaga banda, creste un pic zgomotul general, dar armonicile par sa cada pe canalul 22 intre altele. Sincer nu am cautat savad pe celelalte canale exact unde picau, dar intr-adevar 22 devine de nefolosit in apropierea unor access-point-uri naspa.

Link spre comentariu
Vizitator nextlevels

am sa incerc sa mut antena cu toate ca spatiul este destul de restrans. Sa inteleg ca din ce spuneti dvs. numai mutarea antenei este o solutie si nu inlocuirea ei cu alta.(ma refer la marca sau performante).

Link spre comentariu

Afecteaza de fapt intreaga banda, creste un pic zgomotul general, dar armonicile par sa cada pe canalul 22 intre altele. Sincer nu am cautat savad pe celelalte canale exact unde picau, dar intr-adevar 22 devine de nefolosit in apropierea unor access-point-uri naspa.

Nu te supara armonicele care ?Din cate stiu retelele wirelles functioneaza pe multi MHz mai sus(2400..).Posibil de pe la sursele lor sau alte dracovenii in comutatie de care s-au umplut orasele(plasme,reclame luminoase,e.t.c.).Pot fii posibile si intermodulatii puternice in zona .Si eu am "cuie " pe 14.211,24.959...si cateva altele.traiasca viata la tara!
Link spre comentariu

da, probabil ca termenul de armonica nu e cel mai potrivit, deoarece nu este vorba de fapt de o oscilatie "curata" cu o frecventa bine determinata, e un zgomot enorm care pica de fiecare data pe aceleasi canale. Nu cred sa fie din sursa in comutatie, chiar toate sursele in comutatie sa fie FIX pe aceeasi frecventa? In fine, nu stiu ce e, ii puteti zice cum vreti, dar perturba ca naiba canalul 22. Si e de la wireless, pe probate cu opritul rooter-ului.Antenele delta loop ar fi ceva mai putin sensibile la zgomote, dar nu in masura in care sa te scape de un rooter wireless.

Link spre comentariu

Urata treaba atunci...uffff,nu am vrut sa te atac,eram doar curios ce magarie face asa ceva.E urat ,si eu ma feresc ca d...u de tamaie de orice sursa posibila de zgomot,printre altele refuz sa vad in casa me becuri economice.

Link spre comentariu
Vizitator nextlevels

Am facut niste teste astazi cu un dipol,cu antena fixa fiind mai greu sa o mut de colo colo. Pana la urma am gasit o zona in curte unde este mult mai liniste in canalul 22, zona nefiind foarte departe de locul unde e motata antena. Problema este ca dipolul nu am putut sa-l pun la aceisi inaltime cu antena ci a fost mai aproape de pamant. Intrebarea este: sa incerc sa mut antena acolo sau diferenta fata de sol a facut sa fie mai liniste in banda? Antena este la 2m fata de acoperis si 10m fata de sol. Testele cu dipolul le-am facut la vreo 3m de sol.

Link spre comentariu

Tov, stai linistit ca eu u sunt dintre aia care se simt atacati si de propria lor umbra... ziceam doar ca nu mi-am batut prea mult capul sa aflu cum apare zgomotul ala, am preferat sa mut antena.Nextlevels, nimeni de aici nu o sa iti poata GARANTA ca daca muti verticala o sa fie mai bine, numai tu poti afla, EXPERIMENTAND. Radioamatorismul adevarat se ghideaza de fapt pe un singur principiu : "Experiment or die!"Succes!73 de 233YO161 = 14CT002 !PS... Nu te multumi cu canalul 22.... ar fi pacat sa nu descoperi canalul 12 SUP = 27,555 MHz intr-o zi cu propagare buna, daca tot pui o antena competenta. Ia-ti o STATIE (un President Grant sau Jackson, ori daca ai ceva banuti un President Lincoln sau George) cu SSB (Vezi ca pe radioamator.ro vindea cineva un Midland Alan 88S, care este o statie deosebita si foarte rara cu SSB) si vezi ce inseamna CB de fapt. PS2... Acordeaza antena calumea, nu folosi antenna tuner ca e doar o pacaleala...

Link spre comentariu
Vizitator nextlevels

Multumesc pentru sfaturi. Am sa tin cont de ele.Sapatamana ce vine ma apuc de experimente privind pozitia antenei.Voi posta aici "pataniile". 73!ps. Referitor la cumpararea unei statii am unele retineri la sh pt ca nu ma pricep.(Ce parere aveti de jopix itaca?)

Link spre comentariu

Nu am avut niciodata Jopix Itaca, dar vad ca preturile de vanzare sunt relativ mari. Eu personal nu te sfatuiesc sa cumperi o statie noua, marea lor majoritate sunt facute in china si piesele sunt SMD lipite cu cositor pentru burlane... Daca vezi odata cum merge un President Grant din ala vechi, nu prea te mai impresioneaza statiile astea cu LCD si care cantaresc mai putin de 250g... O statie CB trebuie sa ramana sub 650 lei, altfel deja devine mai rentabil de luat un transceiver adevarat de unde scurte (pe ebay ma gasesti Yaesu FT-707 pe la 250 euro, poate si sub 250... vezi numai sa aiba banda de 11m (27MHz) ca la unele era optionala)E drept ca din pacate lipsa de onestitate a multora dintre cei care vand aparatura electronica poate duce la esecuri... trebuie doar un minim de teste inainte de cumparare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări