Vizitator smilex Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 A doua este utilizarea 3843 exact pentru ce a fost proiectat. Mai uita-te odata prin tabelele PDF-urilor, vei vedea o foarte mare diferenta intre 3843 si 3845. Insurmontabila. Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 A doua este utilizarea 3843 exact pentru ce a fost proiectat. Mai uita-te odata prin tabelele PDF-urilor, vei vedea o foarte mare diferenta intre 3843 si 3845. Insurmontabila.Multumesc.Nu am lucrat cu surse in comutatie, dar momentan s-a busit alimentatorul auto al laptopului si vreau sa incerc sa realizez eu unul "home-made".Am sa achizitionez piesele necesare pentru a doua schema si am sa incerc realizarea ei.Numai bine. Link spre comentariu
rodanny Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Salutari....Deci...pana la urama care schema e mai fiabila?Am un del Vsotro care se laimenteaza de la transformator la 19,5V cu 4,62 ACe imi recomandati ? Care schema din ele?Va multumesc...si in plus...SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI.....Danny Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Cu ce as putea inlocui dioda MBR 1645 din schema, nu o am momentan.Merg diodele duble de putere, din sursele de PC, cele in capsula TO220, in locul ei, sau trebuie musai MBR 1645?Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Cu orice dioda schottky ce suporta min. 16A. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Si de 60V as zice eu,ca cele de 40V din sursele pc s-ar putea sa cedeze Link spre comentariu
nelu F Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 La Multi Ani!O varianta de cablaj (in Sprint-Layout) pt schema postata de nel_65 am descarcat-o de pe site-ul turcesc 320volt.com. uc3843-19volt-dcdc.zip Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Atasez si eu cateva poze cu sursa mea, in curs de realizare, dupa schema (si cablajul) lui nel65, caruia-i multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Am terminat de montat componentele pe placa sursei si ... NU vrea sa functioneze. Am la intrare 12Vcc si la iesire am mai putin, circa 11,4V.Semireglabilul nu are niciun efect, cred ca nu functioneaza oscilatorul.Fiind prima mea tangenta cu sursele in comutatie nu am nici o idee. :jytuiyuOrice sfat, idee, parere sunt binevenite. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Clasica intrebare: ai osciloscop? Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Clasica intrebare: ai osciloscop?Nu, din pacate nu am. Am remarcat ceva tot verificand la el, daca tin un deget pe radiatorul capsulei IRFZ-ului si alt deget pe pin 4 al CI incepe sa oscileze, urca la iesire la 19Vcc, dar se incinde destul de repede IRFZ-ul. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Trebuie sa stabilesti daca oscilatorul functioneaza si daca la iesire se livreaza semnal. E greu fara osc. dar poti masura printr-un condensator (10n) pe tensiune alternativa. La oscilator e cam 1,6Vvv (0,8Vca masurabil) iar la iesirea CI e cam 12Vvv (5-6Vca masurabil)N-ar strica sa extragi IRFZ-ul pana la solutionare, si sa pui un bec de mica putere (12V) in locul GS al MOS-ului. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Intre timp a "murit" IRFZ-ul. Momentan NU mai am IRFZ44, am doar IRF9510, dar nu se potrivesc.IRFZ44 este "60V Single N-Channel HEXFET Power MOSFET", iar IRF9510 este "-100V Single P-Channel HEXFET Power MOSFET".Momentan am sa trag acest proiect pe linia moarta. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Momentan,cum prastia sa radieze caldura tranzistorul daca pui degetul pe el.Si mai e o treaba: in loc sa fie un factor de umplere de 30%,e 70% pt ca merge 'inversat'.Incearca,pana la osciloscop,cu un bipolar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum