ionu7z1992 Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 Salut forumisti...Imi trebuie si mie o schema pentru un stabilizator de tensiune pentru 19v/~3AMersi anticipat....Mentionez ca am cautat dar nu am gasit nimic concret Link spre comentariu
Vizitator Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 folosesti un traf de fe-si la 50hz sau vrei o sursa in comutatie direct pe retea? Link spre comentariu
ionu7z1992 Postat August 9, 2011 Autor Partajează Postat August 9, 2011 Sursa in comutatie de la 12v la ~24v...apoi stabilizata la 19v...Pentru un laptopNoroc... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 de ce este nevoie de dubla stabilizare?se face direct sursa de la 12v la 19v Link spre comentariu
ionu7z1992 Postat August 9, 2011 Autor Partajează Postat August 9, 2011 Schema ar fi aceasta: http://www.electronica.nano-net.ro/circ ... _auto.html Link spre comentariu
Vizitator Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 scrie clar ca iesirea este intre 13,8v si 24vdin acel semireglabil se fixeaza la 19v pt 3a trebuiesc niste modificari:atat rezist de limitare cat si socul din drena mos Link spre comentariu
quinn Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 D-le miticamy va rog frumos sa indicati exact modificarile necesare pt un curent mai mare de iesire si diametrul sarmei de bobinaj. Se poate folosi torul tensiunilor de iesire din sursele atx ? Va multumesc! Link spre comentariu
nel65 Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Un alimentator laptop realizat practicschema este preluata din 1/2006 - elektor electronics pag 42le.si o poza cu exemplarul meu[attachment=0]foto.pdf[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 dupa 90 contactul meu cu sursele a fost numai la depanare tv/monitoare/atx/imprimantesi eu speram sa folosesc mult torurile din atx dar la un montaj de putere nu prea mare am vazut ca se incalzesc puternicde fapt acesta este marele dezavantaj al montajelor flyback cu demagnetizarea completa a miezului-o excursie prea mare pe caracteristica B-H ce conduce la pierderi mari in miezeu avand multe trafuri recuperate vreau sa le folosesc fara modificareasa ca am facut un invertor 12v-19v cu un traf ATX de volum mic dar este nevoie de 2 mos-uri si un tl494 sau sg3525,3 diode dar randamentul este mult mai bunrevenind la schema de aici eu pot sa fac niste masuratori sambata/duminica pt a va da indicatii cat mai preciseeu am tot amintit de generatorul simplu cu uc3843 cu frecv si durata reglabile care este fff util la dep/realizare surse dar nimeni nu a considerat ca merita deranjulcu acel montaj(si obligatoriu un osciloscop)puteti vedea ce poate da orice bobina aveti in atelierreferitor la diametru sarma cred ca este problema de pe ultimul locREVIN,am vazut schema @nel65--nu are limitare curent cum are prima schema dar oricum la aceasta topologie la scurt mos-ul chiar daca este blocat se ia curent mare direct din generatorul de intrare(bateria) Link spre comentariu
nel65 Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 asa este ,dar ,ce sa spun ,pana acum nu m-a dezamagit (si nu l-am menajat deloc) Link spre comentariu
Palade Vlad Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Am construit si eu un alimentatr de laptop dupa schema postata de nel65 si functioneaza impecabil. Drept miez pentru bobina am folosit unul EI33 recuperat dintr-o sursa ATX. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Terminalul 3 ar putea culege informatia nu de pe divizorul rezistiv, ci de pe un rezistor aflat in sursa MOS. Ar exista astfel o limitare de curent prin MOS la suprasarcina. Undeva aici, am vazut o astfel de solutie. E mai corecta. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 Am construit si eu un alimentatr de laptop dupa schema postata de nel65 si functioneaza impecabil. Drept miez pentru bobina am folosit unul EI33 recuperat dintr-o sursa ATX.ne puteti spune nr de spire si intrefierul ? am amintit de un montaj cu traf atx si sg3525 fotografia nu este reusita dar se poate estima dimens si complexitatea Link spre comentariu
Palade Vlad Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Miezul folosit avea intrefier de 1mm si am bobinat 15 spire CuEM cu diametrul de 1mm. Am probat mai multe tipuri de miez - toruri de filtrare din sursele atx, insa am observat ca la curenti mai mari intrau in saturatie. Numarul de spire de pe aceste bobine experimentale a variat intre 10 si 20 de spire si in toate cazutile tensiunea a ramas constanta - 19v. In teste, la un curent tras de 5A, tensiunea a scazut de 17V. Am mai testat o schema mai simpla dar tot cu UC3843, schema pe care o gasiti aici http://danyk.wz.cz/noteb.html . Rezultatele au fost identice. Spor la construit! Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Sunt interesat si eu de realizarea unei surse pentru alimentarea unui laptop DELL Latitude D520 (in masina) de la 12Vcc la 19Vcc si vreo 3-4 AAm gasit in acest topic 2 scheme, cea postata de @nel65 si una in link-ul postat de @Palade Vlad.Am cautat prin cutii si am gasit un TL3845P, care dupa analiza datasheetului este identic cu UC3843.Din pacate nu gasesc un IRFZ44N si MBR 1645, am gasit in schimb IRF9510 si S30D40C.Pot folosi aceste componente in una din aceste 2 scheme? Ce modificari trebuie facute in scheme?Sau eventual cu ce pot inlocui componentele enumerate mai sus.Poate ma ajuta cineva cu idei, sfaturi, critici, etc.Mai buna imi pare schema din link-ul lui @Palade Vlad, asa cum a scris si @smilex: Terminalul 3 ar putea culege informatia nu de pe divizorul rezistiv, ci de pe un rezistor aflat in sursa MOS. Ar exista astfel o limitare de curent prin MOS la suprasarcina. Undeva aici, am vazut o astfel de solutie. E mai corecta.Multumesc pentru un eventual ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum