Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

gm 350

Vizitator 22rc

Postări Recomandate

Vizitator 22rc

am si eu o statie gm 350 ce pot sa-i fac sa se "auda" mai bine ?? cablul de la antena este nou. inainte am avut un cablu ( de 50 ohmi, da ?!! ) care avea insertia metalica de cupru, adica si interiorul si exteriorul; acuma am gasit cablu cu exteriorul de cupru si interiorul ( miezul ) din insertie oteloasa... afecteza in vreun fel ??? daca da in ce sens ?? am inteles ca-i bine sa nu depaseasca 4m ?! Puterea este 25 W maxim ?? poate pare prostesc.... dar puterea este aceeasi si pe emisie si pe receptie ??? am auzit la cineva '' ca-i incalzeste radiatorul'' iar un meserias a spus sa vada daca nu are prea multa putere pe emisie.... de receptie nu ma plang as prefera sa am receptie mai putina in favoarea emisiei....... dar in general ma acopera colegii ( sunt taximetrist ) antena este Antenex si mai am una M 285 ( am citi pe net k are un castig de 2, 14 decibeli ) iar cea antenex zicea meseriasul ce-a tras-o in frecventa ca are de 3 db... poate sa-i faca ceva sau nu vrea ( s-ar putea sa aiba instructiuni precise de la firma..... :aut: ; dar la unii se pare ca face exceptii, iar unii colegi... merg prin alte parti). Am lucrat pe alte masini, cu alte statii 9 tot motorola, si ma impuneam mai bine , unele ereau tot motorola gm340 ?! mxon...... sau ce-mi sugerat 9 inclusiv alt model de statie fiabil si accesibil... :dans: multumesc anticipat icon_jook icon_jook P.S. frecventa este de 150 mHZ si mi s-a spus ca spicul trebuie de 107 cm

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rx-Tx

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din ce ne spui, statia pare a fi ok in sensul ca emite si receptioneaza. Puterea de 25w o ai doar la emisie. Ce trebuie sa faci e sa verifici swr-ul antenei cu un aparat si sa te asiguri ca antena e montata intr-o zona optima pe masina ta. Cablul cel mai ok pt tine e RG58 sau H155 si foarte important sa fi atent la conexiuni, mufe, montajul antenei. Modulatia cum e, cum te aud ceilalti colegi ? Oricum de unul singur nu prea poti sa i faci mare lucru decat sa mergi asa pe "bajbaite" Eu iti recomand sa iei legatura cu unu din radioamatori locali care dispune si de aparatura necesara pt reglaj...poate ai noroc si iti raspunde unul aici PS motorolele sunt scule destul de ok. fiabile si rigide...aca nu a fost mesterita de vreun "meserias"-

Link spre comentariu
Vizitator 22rc

Ceilalti colegi ma aud... bine.. dar spun ca ma aud mai gros, mai gutural usor spre ragusit.., ( bine.. am si o voce mai baritonala...), dar am lucrat pe alte masini ( bineinteles, cu alte statii dintre care unele tot Motorola ) si nu ma auzeam asa gros ; asta am constatat-o si eu uneori cand vorbeam c-un coleg la telefon si auzeam in telefon statia lui... la un moment i-am desfacut panoul frontal, caci imi facea figuri potentiometrul ( este digital ) si-am constatat ca a fost varsata cafea pe ea... banuiesc ca de cel dinainte ce-a avut-o si accidental ... sa se fi ars ceva ?? Zicea cineva... ca ar fi functia X pand ?!! ( cea de decompresie... ) ca ar fi activata doar pe receptie si nu si pe emisie... Cu statia am fost la niste mesteri locali, dintre care unul mi-a masurat antena... dar nu pe masina, ci in atelier, care era situat intr-o cladire, undeva pe la etajul 2-3 ( avea si mezanin ! ) Nu avem o gama prea mare de mesteri pe aici... si nu sunt prea seriosi si de incredere.... de aceea am ajuns pe aici.. si nu din motive materiale...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări