Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

genius SW-HF5.1 5005 din nou

Vizitator tm86srg

Postări Recomandate

Vizitator tm86srg

Am un genius SW-HF5.1 5005 si dintr-o data a inceput sa o ia razna. Adica stie sa mearga ori la maxim ori de loc. Daca invarti potentiometrul la minim tace, nu canta de loc, daca invart de el putin sare direct la maxim. Ideea e ca nici restul potemtiometrelor nu mai fac nimic. L-am desfacut, nu am vazut mai nimic suspect in el. Am dat jos fata unde sunt potentiometrele, l-am masurat pe cel de volum si e bun. Unde sa mai caut. Cam ce poate fi??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionu7z1992

2

• baga

1

• leoncris

1

• pannovy

1

Top autori în acest subiect

Vizitator tm86srg

L-am masurat cu un ohmetru si arata constant de la minim la maxim si invers. Nu as crede ca este potentiometrul de volum, pentru ca nici restul potentiometrelor nu reactioneaza nici cum

Link spre comentariu
Vizitator tm86srg

Nu era aceasi valoare. Incepea de la 0 la 9,8 daca nu ma insel. Am mai cautat pe net si as incepe sa suspectez ori integratii de pe intrare ori cel de pe panoul frontal

Link spre comentariu

Ascula cu o casca si vezi ce fel de semnal iti intra in potetiometrul de volum in timp ce "invarti" de el daca se aude ok...e vina potetiometrului...daca nu mai trebuie cercetata problema...Noroc...

Link spre comentariu

Potentiometrul ala cred ca comanda in tensiune ceva integrat care regleaza volumul pentru toate canalele. (daca nu e asa cum zic eu ar trebui sa fie un potentiometru cu 6 canale).De aceea nu merg nici celelalte.Deci nu este el de vina.Daca vede schema cineva cunoscator iti poate spune ce trebuie sa schimbi.

Link spre comentariu

pentru a te edifica daca e defect potentiometrulde volum poti pune in paralel direct de pe condensatorul de 10 micro farazi un rezistor de 600k pe cursorul potentiometrului pe unul din canale si daca ai in boxe semnal pentru o auditie confortabila intr-o camera sigur e defect potentiometrul. pentru canalele fr si fl ai condensatoarele c9 si c10 pt integratul ic6 pe care il gasesti langa manuchiul de mufe din stanga placii cu potentiometrul de volum. daca pui o rezistenta mai mica de 500k risti sa te trezesti cu vecinii la usa, nivelul semnalului fiind spre maxim.practic calculeaza rezistenta echivalenta la legarea in paralel a rezistentelor stiind ca potentiometrul are valoarea de 50k.poti verifica finalii daca functioneza folosind semnalul de brum pe care il inducu tu in sistem cand atingi pinii de la mufele ce duc spre amplif care sunt marcate pe placa si se gasesc in stanga pot de volum langa cele 2 strapuri J... SPER ca nu te-am plictisit cu prea multa vorbarie succes si sunt curios daca ai depistat defectul. am si eu un sistem genius 5.1 la care e defect potentiometrul. daca ai vreo sursa de achizitionare a unui pot. nou spune-mi si mie. succes la depanare. apropo pinii cursorului pt FR si FL ai potentiometrului sunt pe mijlocul randului de pini rand 1 si 2

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator stalex2004

Va salut,Si eu am din pacate problema cu potentiometrul la un 5000.Ma puteti ajuta si pe mine sa fac strap la pinii potentiometrului pentru a putea folosi sistemu cu volumul din windows??Multumesc

Link spre comentariu

Am un genius SW-HF5.1 5005 si dintr-o data a inceput sa o ia razna. Adica stie sa mearga ori la maxim ori de loc. Daca invarti potentiometrul la minim tace, nu canta de loc, daca invart de el putin sare direct la maxim. Ideea e ca nici restul potemtiometrelor nu mai fac nimic. L-am desfacut, nu am vazut mai nimic suspect in el. Am dat jos fata unde sunt potentiometrele, l-am masurat pe cel de volum si e bun. Unde sa mai caut. Cam ce poate fi??

Vezi ca acolo ai un integrat defect care controleaza intrarile,bafta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări