Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Module ecrane LCD tft.

Eugen_B

Postări Recomandate

Salut,De ceva vreme ma bate gandul sa realizez un modul care sa contina un ecran tft si un microcontroller pentru al comanda, si sa aiba o interfata simpla pentru conectarea la diferite alte microntrollere (UART si/sau SPI). Interfata va avea posibiliteatea conectarii la nivele de tensiune diferita, precum 3.3v sau 5v. Pe aceasta interfata se va putea da comnezi de exemplu: text la pozitia x y cu culoarea z, desenare dreptunghi la x y de marime h w , etc. Ecranele luate in vizor ar fi de 2.8 inch , rezolutie 320x240 si 18 biti de culoare , sau preferatul meu, cel de 3.5 inch si rezolutie 320x480. Totul v-a fi montat pe un PCB realizat la comanda de o firma care se ocupa de asa ceva. Ideea e ca pentru ca sa iasa relativ ieftin trebuie sa fie facut intr-un fel de mini-serie , adica un numar de bucati care sa justifice folosirea unui PCB realizat la comanda si toate cele. Ar mai fi problema cu procurarea ecranelor, ele se gasesc in china din belsug, dar din cate am inteles daca "import" un numar de obiecte de acelas fel nu mai poate fi adus in tara ca si "gift" si trebuie luat pe firma , plus ca am inteles ca trebuie sa aiba RoHS ca altfet se poate sa nu intre in tara.Eu m-as ocupa de toate astea, dar ar fi bine daca as avea o idee daca se doreste un astfel de modul. Ca sa dau un pret informativ nu cred ca pot, o estimare bruta ar fi in jurul sumei de 100RON , maxim 150RON daca modulul se va realiza cu ecranul de 3.5 inch.Daca sunt oameni interesati, voi reveni cu detalii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Eugen_B

3

• sofian

1

• Zerro

1

• vcdec

1

Top autori în acest subiect

Si eu as fi interesat, momentan am un arduino 2560 cu lcd si touch dar a costat destul de mult. Si eu oricum as vrea cu PIC... Cred ca as gasi clienti pt vreo 3 buc - pt niste paneluri de comanda iluminatul in casa (dimmere) si motoare rulouri/jaluzele.

Link spre comentariu

Daca pretul va fi asa cum estimezi in primul post eu zic ca multa lume va fi destul de interesata (inclusiv eu) de ambele modele.Uite... pana acum ai 3 oameni interesati, fa primele 3 modele, acesti oameni sigur ti le vor cumpara si o sa vezi dupa aia cum stau lucrurile.Totusi... pune si tu mai multe detalii referitoare la modul de comunicatie cu dispozitivul tau (va fi cu SPI, I2C, etc ???), tensiunea de alimentare, si alte diverse optiuni pe care le vei implementa ....Toate bune!

Link spre comentariu

Imi cer scuze ca nu am mai zis nimic de ceva vreme, am fost plecat.Sofian, da este un PIC32MX340F256H, asa ceva vreau sa pun si pe module. Schema din pacate nu am, pic-ul este conectat la microcontroler si cam atat.Eu ma gandeam ca acest modul sa fie folosit legat la orice alt tip de microcontroler , fiecare cu ce lucreaza, fie el un pic18 sau atmel de care o fii. Dar sigur, se poate folosi si stand-alone, daca vreti sa incercati sa programati un pic32.Zerro, pentru 2 3 bucati nu se merita sa faci pcb, iese foarte scump, eu m-a gandeam sa fac vreo 10 20 , asa ajunge ceva in jurul la 20 RON pe pcb. Deasemenea nu vreau sa fac 2 modele, doar unul, este mult mai usor si logistic.Trebuie sa va zic insa ca ecranele acestea sunt doar niste "chinezarii", sa nu va asteptati la cine stie ce ecran de "iphone" in calitate. Ecranul meu cel mic, deabia afiseaza 4 5 nuante de rosu/verde/albastru din cele 64 promise, probabil din cauza unei probleme legate de o tensiune de alimentare necesara (am prins eu probabil unul defect). Cel mare sta mai bine la capitolul culori.Sa fac o comparatie la ecrane:2.8 inch, 320x240 rezoluie- touchscreen integrat ( insa nu e cine stie ce, al meu s-a stricat in 1 luna) - are view-ing direction , 12 O'clock ( se vede mai bine daca este tinut la verticala decat daca este rotit 90 grade la orizontala)- ieftin (app. 1/2 din pretul celuilalt)3.5 inch , 320x480 rezolutie- fara touchscreen- rezolutie dubla- culori mai bune - nu are view-ing direction, poate fi privit din orice unghiDesigur mai sunt si alte tipuri de ecrane dar pe astea doua le-am folosit si stiu ca merg.O sa ma interesez saptamana viitoare despre adusul din china, dar as vrea sa vad spre care ecran tinde lumea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări