Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Group-buy-ul s-a incheiat de mult timp:"11/05/2011, still more orders are coming in, but I have now decided to stop taking new orders!"

M-a tentat din prima zi de cand a startat, insa "mi-a trecut" de la prima socoteala aproximativa: vreo 600 euro numai pentru PCB, cristale, filtre cu cristale (numai pentru 2) si bobine, la care trebuiesc adaugate si celelalte componente (active/pasive) si toate acestea sunt numai pentru Rx, adica module de front end, IF, audio si o sursa de mica putere.

Partile de comanda (procesor), display, Tx, QRO, LPF, comutari, etc., nu sunt incluse si nu sunt nici macar descrise/documentate si trebuiesc dezvoltate de fiecare in parte. Mi s-a parut atunci ca nici macar modulul DDS nu este inclus.

Costul total pentru un asemenea TRx cu un set de 2x2 filtre cu cristale ar trece usor peste 1200 Euro, dar daca macar ar fi fost un proiect de TRx complet (ma refer la documentatie, F/W, etc., asa cum este de exemplu PicAStar) poate ca ar fi fost mult mai tentant.

Performantele de dinamica ale Rx sunt deosebite, insa ma indoiesc ca la conditiile actuale de propagare si la conditiile din YO (antene/locatii) ar fi nevoie neparat de asa ceva sau ca ar face vreo diferenta importanta fata de un PicAStar de exemplu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări