Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator antena

lbestboy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lbestboy

5

• cristian_draghiescu

4

• BUGHIU

2

• ionionel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

BF 199 este chiar mai bun, având frecvenţa de tăiere de 1100 MHz (faţă de 550 MHz pentru BF 197).Schema este banală (un amplificator de bandă largă) şi nu ar trebui să ridice probleme. Verifică toate componentele pe care le-ai folosit şi respectă neapărat regulile de realizare specifice montajelor care lucrează în FIF-UIF.

Link spre comentariu

BF 199 este chiar mai bun, având frecvenţa de tăiere de 1100 MHz (faţă de 550 MHz pentru BF 197).Schema este banală (un amplificator de bandă largă) şi nu ar trebui să ridice probleme. Verifică toate componentele pe care le-ai folosit şi respectă neapărat regulile de realizare specifice montajelor care lucrează în FIF-UIF.

Chiar invers este.Frecvenţa de tranziţie pentru BF199=400Mhz BF197=1100Mhz.Deci BF199 nu amplifică suficient.
Link spre comentariu

In primul rind,ce ati dori sa amplificati cu acest amplificator de antena?? ce program ati dori sa se vada mai bine??Antena este corespunzatoare benzi respective(fif,uif) in care emite postul/posturile respective la care doriti sa imbunatatiti calitatea imagini?? nu stiu sa mai emita vreun post in tara pe banda FIF,poate gresesc!!Daca fara amplificator,receptia este mai buna decat cu el,atunci ceva nu este in regula cu acesta!!!La amplificatoarele de antena este indicat ca terminalele componentelor ce-l compun sa fie cat mai scurte posibil !!

Link spre comentariu

Pai bunicii mei de la tara nu au cablu si cu antena lor am vazut ca captez ceva posturi de pe cablu insa se vad cam rau.M-am gandit ca daca as monta un amplificator la antena lor as receptiona acele posturi la o calitate mai buna.Din cate am vazut sunt pe banda VHF

Link spre comentariu

Parerea mea este ca, ce captezi tu "de pe cablu" sunt niste paraziti, si semnalul acela, n`ai sa-l poti amplifica. Trece vre-un cablu tv prin apropiere? Poti amplifica doar un semnal, stabil in frecventa, emis de un trasmitator. Nu paraziti.

Link spre comentariu

Chiar invers este.Frecvenţa de tranziţie pentru BF199=400Mhz BF197=1100Mhz.Deci BF199 nu amplifică suficient.
BF199 este un tranzistor conceput special pentru calea comuna din televizoare,deci nu este conceput pentru amplificator de antena.Daca mai gasiti ,montati BFY90 si o sa aveti rezultate bune.Design-ul intern difera mult de un tranzistor folosit intr-un amplificator RF de antena,intre E-C exista o dioda interna asemeni unui tranzistor folosit in B.O.
Link spre comentariu

Nu ştiu de unde aveţi dvs. informaţia că BF 199 ar conţine o diodă internă. Care ar fi rolul ei la un tranzistor de înaltă frecvenţă, joasă tensiune şi mică putere ? Faptul că s-a utilizat pe scară largă în calea comună nu înseamnă că nu este perfect apt pentru aplicaţii VHF, ci doar că este un tranzistor low-cost, fapt scos în evidenţă de acea frecventă minimă de tranziţie de 400 MHz dată în unele datascheet-uri. Eu m-am referit la

cele originale, nu la contrafaceri. Pentru FIF se pretează foarte bine tranzistoare cu frecvenţa de tranziţie de 550-600 MHz.

Link spre comentariu

Nu ştiu cum aţi măsurat existenţa unei diode C-E la un amărât BC 199 de uz comun.(presupun că în stare bună, deoarece anterior v-am recomandat să verificaţi toate componentele !)Dacă tot nu v-aţi convins că nu conţin aşa ceva, atunci folosiţi BF 180-183, BF 200, etc. O fotografie a montajului (aşa nefuncţional cum este) se poate ?

Link spre comentariu

Pai bunicii mei de la tara nu au cablu si cu antena lor am vazut ca captez ceva posturi de pe cablu insa se vad cam rau.M-am gandit ca daca as monta un amplificator la antena lor as receptiona acele posturi la o calitate mai buna.Din cate am vazut sunt pe banda VHF

Daca asa sta treaba nu va mai obositi cu amplificatorul,ca acela nu este un semnal util ci doar o reflexie parazita a semnalelor de pe reteaua de cablu!!! nu o sa prindeti niciodata un program stabil si ''curat'' oricate amplificatoare ati folosi!!Ganditiva doar ca atunci toti oameni care stau in apropierea retelei de cablu aeriene nu ar mai folosi reteaua ci doar si-ar face '' antene'' cu amplificatoare ,cum vreti si dvs, si nu ar mai plati programele emise pe reteaua de cablu :speriatBF199 nu are nicio dioda colector-emitor!!!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări