Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce lupa sa folosesc pt. smd-uri

ALEy

Postări Recomandate

Doresc sa cumpar o lupa de birou pentru depanare- constructii montaje smd nu stiu ce factor de marire (dioptri) sa aiba si mai ales de unde se poate cumpara Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• EFTIMIE

5

• dan cod

5

• AndreiIr

2

• ALEy

1

Top autori în acest subiect

Neaparat una prin care sa vezi cu ambii ochi in acelasi timp.Eu am niste ochelari din aia ca o sepcuta, cu iluminare si baterii:Head Magnifying Glass with dual light model VTMG6, de la Velleman.Au 3 randuri de lentile si din combinatia lor iese 1,8x, 2.3x, 3.7x si 4.8x.Nu prea imi plac, incomozi, au lentile de plastic si ma deranjeaza la ochi, nu stiu de ce. Cu prima ocazie vreau sa-mi iau o lampa de birou cu lupa. Sper sa nu fie la fel de deranjanta.

Link spre comentariu

Se gasesc acum pe piata tot felul.De ex veioza cu lupa ,microscop USB pentru cele foarte mici,lupa cu suport de pus pe masa sau de prins pe cap si cu iluminare deci piata e vasta la ora asta.Eu folosesc microscopul USB la verificarea lipiturilor foarte marunte gen capsule TSOP48,56,sau SSOP unde se vede greu cu ochiul liber. La lipituri mai mari lupa cu iluminare sau chiar microscop mic portabil cu iluminare.Am si lampa cu lupa si cu tub de neon circular.NU putem da siteul exact din cauza ca se considera reclama.

Link spre comentariu

Pentru lipit ar ajunge 3x, pentru citit scrisul de pe smd-uri 8x rulez (la inceput am folosit un microscop de jucarie).Am lupa de masa cu iluminare (led-uri de jur imprejur), problema e ca vezi clar doar daca lupa e foarte aproape de montaj si nu ai loc sa bagi statia. Noroc ca inca vad destul de bine ca sa pot lipi fara lupa, o folosesc doar la verificare.Ma tenteaza la un moment dat sa incerc niste ochelari cu lupa pentru lipit (cum au unele cosmeticiene).Scule de genul asta sint de exemplu la TME.

Link spre comentariu

@Andreiir am unul luat de la TME chiar foarte bun x2o x40 cu iluminare si retroiluminare dar daca stai putin mai mult decat trebuie cu ochii in el te cam doare capul ,pe cand unul pe usb vizualizat pe monitor lcd este mai comod,parerea mea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări