ALEy Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Doresc sa cumpar o lupa de birou pentru depanare- constructii montaje smd nu stiu ce factor de marire (dioptri) sa aiba si mai ales de unde se poate cumpara Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 8, 2011 Administratori Partajează Postat August 8, 2011 Eu folosesc o lupa de ceasornicar cand lipesc smd-uri Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Lampa de birou cu lupa 3x sau 5x gasesti pe Maica Domnului Link spre comentariu
Vizitator Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Neaparat una prin care sa vezi cu ambii ochi in acelasi timp.Eu am niste ochelari din aia ca o sepcuta, cu iluminare si baterii:Head Magnifying Glass with dual light model VTMG6, de la Velleman.Au 3 randuri de lentile si din combinatia lor iese 1,8x, 2.3x, 3.7x si 4.8x.Nu prea imi plac, incomozi, au lentile de plastic si ma deranjeaza la ochi, nu stiu de ce. Cu prima ocazie vreau sa-mi iau o lampa de birou cu lupa. Sper sa nu fie la fel de deranjanta. Link spre comentariu
dan cod Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Se gasesc acum pe piata tot felul.De ex veioza cu lupa ,microscop USB pentru cele foarte mici,lupa cu suport de pus pe masa sau de prins pe cap si cu iluminare deci piata e vasta la ora asta.Eu folosesc microscopul USB la verificarea lipiturilor foarte marunte gen capsule TSOP48,56,sau SSOP unde se vede greu cu ochiul liber. La lipituri mai mari lupa cu iluminare sau chiar microscop mic portabil cu iluminare.Am si lampa cu lupa si cu tub de neon circular.NU putem da siteul exact din cauza ca se considera reclama. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Poate pui o poza cu microscopul usb daca poti ,eu am unul normal si este mai incomod de lucru cu el. Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Nu prea cred ca ajuta deoarece ocupa o mana,dar totusi sa va faceti o idee: http://www.xyz Link spre comentariu
dan cod Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Se poate face suport pentru el si atunci ai doua maini libere.Din cel de la tehno si-a luat cineva si nu este multumit de el. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Asa ceva s-ar preta d-l DAN?[attachment=0]Veho_Discovery_VMS-004_Deluxe.jpg[/attachment] Link spre comentariu
dan cod Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Asa ceva e si al meu.Are si iluminare cu leduri.Ajuta enorm cand cauti fisuri pe placa,lipituri fine,reparat trasee fisurate etc. Link spre comentariu
danb1974 Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Pentru lipit ar ajunge 3x, pentru citit scrisul de pe smd-uri 8x rulez (la inceput am folosit un microscop de jucarie).Am lupa de masa cu iluminare (led-uri de jur imprejur), problema e ca vezi clar doar daca lupa e foarte aproape de montaj si nu ai loc sa bagi statia. Noroc ca inca vad destul de bine ca sa pot lipi fara lupa, o folosesc doar la verificare.Ma tenteaza la un moment dat sa incerc niste ochelari cu lupa pentru lipit (cum au unele cosmeticiene).Scule de genul asta sint de exemplu la TME. Link spre comentariu
AndreiIr Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Luati un microscop optic , 20x 40x , nici nu se compara cu unul pe usb , sau unul cu lcd . Link spre comentariu
molioa Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Aici am gasit eu o lupa, ce mi se pare a fi meseriasa. Cine are mult de lucru cu ea, s`ar merita investitia. http://www.okazii.ro/catalog/54441663/l ... rator.html Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 @Andreiir am unul luat de la TME chiar foarte bun x2o x40 cu iluminare si retroiluminare dar daca stai putin mai mult decat trebuie cu ochii in el te cam doare capul ,pe cand unul pe usb vizualizat pe monitor lcd este mai comod,parerea mea. Link spre comentariu
AndreiIr Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 Nu stiu ce sa zic de durerea de ochi , cel mai bun mi se pare de departe ce optic . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum