Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Temporizator cu pic 12F675

Postări Recomandate

Va salut si va cer din nou ajutorul pt.realizarea unui temporizator cu timp reglabil din potentiometru care sa aibe un interval de 0-10 min.si care sa functioneze astfel: Pe intrare fata de masa avem un contact normal inchis si temporiz. nu functioneaza,in momentul deschiderii contactului se activeaza temporiz. care functioneaza timpul prestabilit chiar daca contactul N.I. ramane deschis.Daca in timpul temporizarii contactul se reface temporiz. isi efectueaza ciclul si se opreste asteptand o noua comanda.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da asa as vrea ca sa nu cumuleze impulsuri ci sa fie tratat ca un impuls singular si temporizarea sa se faca pana la capat indiferent ce se intampla cu intrarea ,iar dupa expirarea timpului prestabilit sa astepte o noua comanda respectiv daca contactul de intrare este in N.I sa plece temporiz. la deschiderea contactului iar daca intrarea este in N.D. sa plece la inchiderea contactului si sa faca temporizarea indiferent ce se intampla cu intrarea.

Link spre comentariu

Nu e complicat, singura problema e ca daca vrei musai sa citesti valoarea unui potentiometru trebuie sa folosesti convertorul analog-digital din PIC. Mai sigur ar fi un set de jumperi sau un comutator BCD sa spunem pe 4 pini de intrare ai pic-ului.Daca iti faci singur partea hardware as putea sa te ajut eu cu sioftul.

Link spre comentariu

Am scris un cod cu potentiometru, ADC si un LED inteligent, care clipeste rar in perioada de veghe si mai alert cand o temporizare are loc. O a treia functie a LED-ului e sa marcheze trecerea prin punctele 0,1,2,......10 de pe potentiometru la invartirea acestuia, ca ajutor pentru trasarea minutelor pe scala, sau in intuneric.Nu l-am testat pe 675 (am o versiune adaptata pentru 615 pe care o sa o testez maine). Totusi, l-am testat in simulator si LED-ul clipeste, dar n-am idee cum sa variez potentiometrul in timpul simularii, doar daca opresc simularea si dau diferite valori pentru cursorul potentiometrului.

temporizator_PIC12F675_v1.zip

Link spre comentariu

Am facut montajul de test si functioneaza super nu pot decat sa va spun mii de multumiri.Am totusi o problema el functioneaza doar pe varianta de senzor normal deschis daca pe intrare se aplica un contact normal inchis temporizarea merge incontinuu .Ar fi complicat sa mearga si cu N.I. in acelasi mod ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări