EFTIMIE Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Va salut si va cer din nou ajutorul pt.realizarea unui temporizator cu timp reglabil din potentiometru care sa aibe un interval de 0-10 min.si care sa functioneze astfel: Pe intrare fata de masa avem un contact normal inchis si temporiz. nu functioneaza,in momentul deschiderii contactului se activeaza temporiz. care functioneaza timpul prestabilit chiar daca contactul N.I. ramane deschis.Daca in timpul temporizarii contactul se reface temporiz. isi efectueaza ciclul si se opreste asteptand o noua comanda. Link spre comentariu
10vid Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Ce se intampla daca in timpul temporizarii contactul se reface si iar se deschide? E interpretata asta ca o noua comanda si temporizatorul incepe de la inceput, sau este ignorat complet contactul pana la terminarea temporizarii initiale? Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 8, 2011 Autor Partajează Postat August 8, 2011 Da asa as vrea ca sa nu cumuleze impulsuri ci sa fie tratat ca un impuls singular si temporizarea sa se faca pana la capat indiferent ce se intampla cu intrarea ,iar dupa expirarea timpului prestabilit sa astepte o noua comanda respectiv daca contactul de intrare este in N.I sa plece temporiz. la deschiderea contactului iar daca intrarea este in N.D. sa plece la inchiderea contactului si sa faca temporizarea indiferent ce se intampla cu intrarea. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 9, 2011 Autor Partajează Postat August 9, 2011 Nici o idee ceva nou ,este prea complicat de realizat? Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 11, 2011 Autor Partajează Postat August 11, 2011 Daca 675 este prea mic pt. cerinte poate fi gandit pt 16f628a. Link spre comentariu
vcdec Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 Nu e complicat, singura problema e ca daca vrei musai sa citesti valoarea unui potentiometru trebuie sa folosesti convertorul analog-digital din PIC. Mai sigur ar fi un set de jumperi sau un comutator BCD sa spunem pe 4 pini de intrare ai pic-ului.Daca iti faci singur partea hardware as putea sa te ajut eu cu sioftul. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 11, 2011 Autor Partajează Postat August 11, 2011 Nu tin neaparat sa fie potentiometru ci doar sa poata fi reglat timpul din exterior,si sa respecte conditiile impuse.Cu multumiri anticipate,poate il solutionam. Link spre comentariu
10vid Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 Am scris un cod cu potentiometru, ADC si un LED inteligent, care clipeste rar in perioada de veghe si mai alert cand o temporizare are loc. O a treia functie a LED-ului e sa marcheze trecerea prin punctele 0,1,2,......10 de pe potentiometru la invartirea acestuia, ca ajutor pentru trasarea minutelor pe scala, sau in intuneric.Nu l-am testat pe 675 (am o versiune adaptata pentru 615 pe care o sa o testez maine). Totusi, l-am testat in simulator si LED-ul clipeste, dar n-am idee cum sa variez potentiometrul in timpul simularii, doar daca opresc simularea si dau diferite valori pentru cursorul potentiometrului. temporizator_PIC12F675_v1.zip Link spre comentariu
francezu Postat August 12, 2011 Partajează Postat August 12, 2011 n-am idee cum sa variez potentiometrul in timpul simulariiAm vazut ca folosesti Proteus; pentru "rotirea" potentiometrului in timpul simularii, plasezi cursorul deasupra acestuia si folosesti tastele Page Up/ Page Dn.PS: Foloseste POT-HG, are pas mai fin. Link spre comentariu
10vid Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 Am folosit POT-HG si asa merge, mersi.Postez din nou codul pentru ca in prima versiune s-au strecurat niste greseli. temporizator_PIC12F675_v2.zip Link spre comentariu
10vid Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 Am mai descoperit doua greseli: una ca numara dublu de minute si alta legata de incertitudinea citirii ADC-ului cand potentiometrul e reglat intre doua valori digitale vecine, brumul de retea de 50Hz din aer poate purta voltajul cand pe o valoare cand pe alta. temporizator_PIC12F675_v3.zip Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 14, 2011 Autor Partajează Postat August 14, 2011 Am facut montajul de test si functioneaza super nu pot decat sa va spun mii de multumiri.Am totusi o problema el functioneaza doar pe varianta de senzor normal deschis daca pe intrare se aplica un contact normal inchis temporizarea merge incontinuu .Ar fi complicat sa mearga si cu N.I. in acelasi mod ? Link spre comentariu
10vid Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 Ok, am modificat. Culmea, trebuia doar inlocuita o instructiune. Cel mai bine e sa folosesti un buton cu diametru mare, astfel ai o sensibilitate mai mare la reglaj. temporizator_PIC12F675_v4.zip Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 Varianta 4 nu functioneaza temporizarea ramane activa indiferent daca intrarea este in N.I. sau N.D. si fata de varianta 3 releul se aclanseaza de la alimentarea montajului. Link spre comentariu
10vid Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Mi-a fost prea lene sa mai testez aseara. De fapt mai trebuia inversata ordinea a doua instructiuni. temporizator_PIC12F675_v5.zip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum