Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parametrii stabilizator led cu BF256?

Vizitator sorin_frumuseanu

Postări Recomandate

Vizitator sorin_frumuseanu

Dupa 25 de ani de cand stiu schema, m-am hotart sa o incerc, parand foarte simpla pentru alimentarea lunui led intr-o plaja extrem de larga de tensiuni.La timpul respectiv ma incurcasem in stiinta, tranzistorul era destul de scump si existau o gramada de avertismente privind lucrul cu tranzistorii de acest tip (picioruse legate pentru a evita inductia de la letcon, pistol... minuni de genu).Intrebarea mea este simpla:Cat de mult ma pot "lungi" cu adaugarea mai multor leduri in serie sau paralel?Led de exemplu: cel banal din brichetele cu led.Multumesc.

post-47404-139829295604_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Masurati consumul montajului cand aveti un led cuplat(cel mai sigur asa) si infunctie de asta stiind cat,, duce ,,tranzistorul gasiti cate leduri puteti pune.Asta daca le legati in paralel.

Link spre comentariu

Nu vă încurcaţi cu acea schemă veche, de altfel publicată în mai multe lucrări ale regretatului G.D.Oprescu. Era concepută cu scopul de a alimenta un LED de la ieşirea unei surse de tensiune reglabilă, păstrând luminozitatea acestuia aproximativ constantă într-o anumită plajă a tensiunii de ieşire. Cel mai bine este să construiţi o sursă de curent constant clasică şi simplă, fie cu un tranzistor bipolar, fie cu binecunoscutul LM 317. Curentul îl stabiliţi la 60-70 % din valoarea maxim admisă pentru leduri, iar ledurile le veţi lega în serie. Multe scheme simple de surse de curent constant găsiţi aici : viewforum.php?f=41

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări