Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fujitsu v5535 - aliemntare in scurt

Vizitator sumer

Postări Recomandate

Vizitator sumer

Am un notebook Fujitsu v5535 "mort". Tensiunea de 20 V din alimentator scade la 3.3 V (masurat inainte si dupa F1 de 5 A) si alimentatorul intra in "avarie". Mentionez ca fuzibilul F2 (7A) era ars. Ma poate ajuta cineva cu o strategie in a depista defectul si a-l repara. Doresc sa invat si voi aprecia sfaturile la obiect. Multumesc anticipat! :sparge:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

2

• Dr.L

2

• leoncris

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

masoara daca ai scurt acolo unde scrie DCIN , pe acolo iese curentul din acumulator sau din electronica asta ( cand acumulatorul e descarcat ) spre restul aparatului . Siguranta ce s-a ars e in serie cu acumulatorul , inseamna ca debitat prea mult curent

Link spre comentariu
Vizitator sumer

masoara daca ai scurt acolo unde scrie DCIN , pe acolo iese curentul din acumulator sau din electronica asta ( cand acumulatorul e descarcat ) spre restul aparatului . Siguranta ce s-a ars e in serie cu acumulatorul , inseamna ca debitat prea mult curent

Multumesc. Am scurt intrucat se descarca acumulatorul rapid la conectare (am pus temporar o siguranta pe locul F2 (7A). :ciuda:
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator sumer

Poate fi o piesa marunta in scurt , de pilda un condensator , ramane sa identifici exact masurand

Corect! Era un condensator SMD scurtcircuitat. L-am inlocuit si laptopul functioneaza deja de "anul trecut"
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări