Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

,,Odihna,, electronica sau stimularea cu lumina si sunet

dan cod

Postări Recomandate

E gata plasarea componentelor, varianta preliminara fiind in poza de mai jos:[attachment=1]layout_try2.png[/attachment]Mici modificari de plasare vor fi probabil in faza de rutare.In arhiva atasata e tot proiectul in aceasta etapa.Contine fisierul MAX original, pt a putea face corectii cine doreste, direct in Layout. Apoi mai e un pdf cu desenul la scara 1 la 1, rezultat la postprocesare, si cateva din rapoartele programului in fisiere text.Astept lista completa de valori, si eventual renumerotarea cf cu originalul.S-ar putea ca footprint-urile pt conectoarele jack sa nu fie chiar exacte, le-am facut privind pozele, fara a avea cotele exacte, dar se pot ajusta daca e cazul.Astept semnalarea eventualelor erori pt a face corectiile.Eventual, cei care lucreaza in Layout, pot face corectii direct pe fisierul max, pe care sa-l reposteze arhivat, daca vor sa dea o mana de ajutor.[attachment=0]RELEVEU_TRY2.rar[/attachment]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

18

• em2006

14

• rimache

2

• Th3_uN1Qu3

2

Top autori în acest subiect

R13-35kR14-35kR15-18kR16-35KR17-18KR18-35KR19-18KR20-35KR21-18KR22-35KR23-18KR24-35KR25-18KR26-35KR27-18KR28-35KR36,37-10KR38,39-33KR40-10KR41-270KR42-1KR53-1KR54-270KR55-10KR49-10KR50,51-390KR52-10KR45,46,47,48-150 OHMIR43,44-4,7 OHMIR56,59-10KR58-20K34,35-1KR33-8K2R29,30-10KR31,32-10KC11,12,7,4,6-100NFC1-470uFC5-10uFC15-100uFX1 20MHzD1-1N4007D2-1N4148Sper sa nu fi uitat niciuna.

Link spre comentariu

...Sper sa nu fi uitat niciuna.

Doar cateva:-R57-C2-C3-C10-DSP1, DSP2Nu sunt multe, comparativ cu nr total de compnente.RELEVEU_TRY3.rar[/attachment]
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

N-am mai lucrat absolut deloc la asta si practic am uitat de subiect. In august cand am pus ultimul post, am schimbat laptopul de lucru, pe care ulterior l-am folosit mai rar si n-am mai remarcat fisierele respective.Pe forum folosesc aproape exclusiv "Vizualizare subiecte active", si cum nu s-a mai postat nimic aci, n-a fost nici o sansa sa-mi reamintesc de subiect,mai ales ca intre timp mi s-a terminat si concediul (in care am bantuit mai mult pe forumuri).Azi dimineata am vazut interventia, am descarcat de pe forum arhiva pe care am postat-o in august si am reluat proiectul pe baza desenelor din arhiva si a pozelor puse anterior. De fapt ce a fost mai greu a trecut, in desenul postat in august sunt deja plasate toate piesele, la scara, asa ca nu mai trebuie decat puse manual conexiunile si apoi rutarea, conform cu ce se vede in poze.De altfel, fisierul max din arhiva l-am inclus tocmai in ideea ca orice orcadist binevoitor care vrea sa ajute, sa poata continua cu operatiile mentionate, unde-s multi puterea creste... Din pacate, mi-a scapat din nou din vedere ca acest gen de colaborare nu prea se intalneste pe forumurile romanesti.In fine, rezultatul a ceea ce am lucrat azi pana in acest moment, e sintetizat in arhiva anexata, se vede ca nu mai e prea mult:[attachment=1]try4.rar[/attachment]Rog pe cei care urmaresc subiectul, sa-mi semnaleze eventualele erori in acest stadiu, conexiunile si rutarea le-am facut in baza a ceea ce se vede in poze, si merge putin mai greu, e posibil sa nu fi vazut bine anumite detalii din cauza rezolutiei. Oricum, dupa releveul schemei de principiu se vor elimina toate erorile posibile, am inceput cu pcb-ul fiindca asta se cere, si, oricum, la ridicarea schemelor, in aceasta ordine e firesc sa se lucreze.Pun si un screenshoot cu pcb in stadiul actual.[attachment=0]screenshoot_try4.png[/attachment]

Link spre comentariu

Cred ca e gata.Arhiva include si un pdf cu cablajul scara 1 la 1 pt realizare cu metoda toner transfer (bottom layer):screenshoot_try5.png[/attachment]Astept semnalarea eventualelor erori.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator CelMaiRau

Vad ca nimeni nu mai zice nimic la subiectul asta.Eu atasez acum fisierul din procesor asa ca oricine vrea sa il faca are tot la dispozitie.

Dan, poti spune, te rog, cum functioneaza acest dispozitiv si ce se conecteaza la jack-urile respective? Te rog sa-i faci o mica descriere :) Thnx.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

N-am citit chiar tot din cele 3 pagini, dar am impresia că e vorba de ideea de aici:

http://www.makershed.com/Brain_Machine_Kit_p/mkad41.htm

M-am jucat şi eu cu o drăcie din asta "psihedelică".

Am luat doar ideea, frecvenţele şi duratele folosite de autor, apoi am rescris softul pentru MSP430G2231 (LauncPad). Avantajul ar fi că iese foarte ieftin, plăcuţa cu microcontroler şi programator inclus (adică un "Launchpad kit") costă 15 lei, iar transportul e gratuit.

Efectul e ciudat rău şi foarte neaşteptat, nu ştiu cum să-l descriu.

Apar în cap tot felul de modele cu culori diferite, deşi LED-urile sunt monocrome. E cam ca la un caleidoscop, dar altfel. Modelele şi culorile diferă de la o persoană la alta, şi se schimbă după cum variază frecvenţa celor două LED-uri. Cel puţin prima dată, e foarte interesant. După o sesiune de vreo 10-15 minute eram pe jumătate adormit.

Sunetul nu m-a impresionat cine ştie ce, în schimb pâlpâitul luminii aveau un efect cu totul neaşteptat.

Toată lumea făcea "Oaaa...!" :56 , atunci când folosea montajul pentru prima dată.

Nu l-am folosit decât de 2-3 ori, aşa că nu ştiu dacă are acelaşi efect şi după folosiri repetate, şi nu ştiu dacă efectul de "adormire" se datora montajului, faptului că am stat atent - dar cu ochii închişi - timp de un sfert de oră, sau era doar placebo.

N-am scris pe forum despre acel experiment, pentru că mai întâi vroiam să mai încerc şi cu alte frecvenţe şi culori/amplitudini pentru lumină/sunet, eventual reglabile. Între timp, m=am luat cu altele şi n-am mai experimentat.

Dacă despre acel tip de montaj este vorba, şi nu despre altceva, vă pot da soluţia pe care am folosit-o, atât hardware cât şi software.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări