Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

,,Odihna,, electronica sau stimularea cu lumina si sunet

dan cod

Postări Recomandate

• Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

18

• em2006

14

• rimache

2

• Th3_uN1Qu3

2

Top autori în acest subiect

Ceea ce faceti aici este partea destepta de aici:

Am auzit de multe ori tampenia asta, cu unde de frecventa joasa:

viewtopic.php?f=260&t=91083

Daca ati citi topicul meu cu emisia in 137KHz banda radioamatori ati intelege ca trebuie sa dai cu 2KW in antena ca sa scoti 1W "in aer".

Ce am zis eu, 1W in frecventa asta, e simplu ! Cat trebuie sa "bag" ca sa obtin 1W? Maxim 2-3W ma gandeam eu.

Am tinut acesta explicatia ca sa intelegeti ca inca peste 100KHz mai numim unde... dar la frecventele alea ce eficienta va avea.

Asa ca treaba cu stimularea luminoasa este foarte buna. Vorba unui preten: facem macar ceva ce stim ca merge. Este exact acelasi lucru cu influentatrea EEG, numai ca se face destul de eficient prin acesta metoda.

Si in functie de imaginatie si prostia gazetarilor am auzit stiri de genul:

Japonezul X, cel mai tare, a inventat un pat care te adorme ....

De fapt patul era doatat cu o astfel de lumina care pulsa.

Cat despre sunete: asa cum am mai scris poate gresesc ca ma repet avem:

www.bwgen.com/

Trebuie sa se folosesca casti pentru ca sunetele de frecventa joasa se realizeza prin mixare in minte ca placa de sunet nu le poate creia: de ex 1000Hz(stanga) + 1007.5Hz(dreapta) =7.5Hz +2007.5Hz

Iar natural cum se produc frecventele alea ultrajoase ? Pai frontul de unda Shumann este excitat natural de fulgere ca sa genereze frecventa sa de rezonanata, deci n-ai tu puterea aia,...

Unii caini se seperie instinctiv de fulgere si se ascund prin casa, garaj,..poate simt frecventa asta....:)

Link spre comentariu

@dan cod: nu se vede mare lucru in pozele din arhiva dar acel integrat mare este un microcontroler si acel sir de rezistente este un convertor digital analogic pe 8 biti. Fara programul din microcontroler degeaba faci schema montajului pentru ca nu vad nici un eeprom care ar putea sa stocheze date si sigur microcontrolerul este protejat la citire. Doar daca este un microcontroler care poate fi "spart" atunci se poate accesa programul, altfel nu poate fi extras.

@Mondan: acea frecventa de aproximativ 8Hz este frecventa de rezonanta a cavitatii ionosfera-pamant a atmosferei terestre si este intr-adevar excitata de traznete dar este frecventa radio nu audio. Cainii se sperie de "boom"-ul sonic si de impulsul luminos creeat de traznet sau fulger. Sa nu amestecam frecventele audio, care sunt o oscilatie de presiune in aer cu frecventele radio care sunt un camp electromagnetic. Frecventa radio este si cea folosita pe submarine la modulul ELF ((Eng): http://en.wikipedia.org/wiki/Communicat ... submarines , de 76Hz la americani si 82Hz la rusi)

Ca stimul luminos o schimbare de luminozitate lenta in genul "moodlamp" poate fi ceea ce trebuie si nu neaparat ochelari speciali.

Link spre comentariu

Cat despre sunete: asa cum am mai scris poate gresesc ca ma repet avem:http://www.bwgen.com/Trebuie sa se folosesca casti pentru ca sunetele de frecventa joasa se realizeza prin mixare in minte ca placa de sunet nu le poate creia: de ex 1000Hz(stanga) + 1007.5Hz(dreapta) =7.5Hz +2007.5Hz

Exista si asta care e gratis si open source, exista inclusiv varianta pentru windows mobile, il foloseam pe PDA: http://uazu.net/sbagen/ Insa isochronic tones sunt mai puternice decat cele binaurale, si nu sunt necesare neaparat casti.
Link spre comentariu

... Fara programul din microcontroler degeaba faci schema montajului ....

Are softul pt mcu, a specificat asta chiar in postul care are atasata arhiva.Altfel nu pierdeam timpul aiurea, editand poze.

...Detin softul din procesor,valorile componentelor deasemenea se stiu problema este cablajul.

Link spre comentariu

Uite cine citeste cu atentie.Nu am obiceiul sa postez aiurea.Am cumparat doua procesoare noi ,am scris softul in ele si le-am pus in aparat.Functioneaza 100%.Deci treaba e clara.Din pacate din lipsa de timp nu am apucat inca sa il desfac pentru a posta valorile componentelor.Sper saptamana viitoare sa reusesc.

Link spre comentariu

Mea culpa, trebuia sa citesc atent. Nu am gasit in discutie ce tip de microcontroler este, in jurul lui se construieste schema. Eventual si codul integratelor de pe placa. Ce am vazut pana acum este ca se foloseste un port pentru convertorul digital analogic si alt port pentru afisaj. Cred ca trebuie inceput cu schema bloc.

Link spre comentariu

...Nu am gasit in discutie ce tip de microcontroler este, in jurul lui se construieste schema. Eventual si codul integratelor de pe placa....

Probabil vom afla azi, avem timp, azi e sarbatoare, deci nu muncim, ci gandim...Din ce s-a putut vedea in cele 2 poze din arhiva, cablajul e cam asa:[attachment=0]S5003051d.jpg[/attachment]
Link spre comentariu

Pt inceput zi-mi, te rog, tipurile integratelor si tranzistoarelor, ma prind eu care unde vine, pasivele la urma, sa vedem mai intai structura schemei.

Link spre comentariu

Pt inceput zi-mi, te rog, tipurile integratelor si tranzistoarelor, ma prind eu care unde vine, pasivele la urma, sa vedem mai intai structura schemei.

Ok .Azi l-am desfacut si am notat absolut tot.1.Procesorul este AT89S52-24PU2.CI LM358 in stanga procesorului sus(cu vederea spre partea plantata)3.In stagna procesorului mai jos TDA2822M4.Deasupra procesorului SN74075.In dreapta procesorului ULN2803ACei doi tranzistori din sus stanga procesor BC547(scuze am corectat prima data am scris BD sunt BC) iar cei 4 langa display BC640.Stabilizatorul este LM7806.Placa are 160X80mm.
Link spre comentariu

Cu informatiile primite pana acum, am putut demara releveul, in OrCAD Layout. Avantajul acestui mod de abordare e ca in final se obtin desene in format vectorial, la scara, din care se extrag foarte usor fisiere Gerber necesare fabricatiei. Rezulta deasemenea netlistul, si, implicit, sch de principiu, aplicand operatiile invers ca la proiectarea normala a PCB, deci reverse engineering...Am inceput prin a plasa componentele aferente porturilor utilizate la afisare, se vede ca e vorba de multiplexare.Exploatand si notatiile vizibile pe pozele postate anterior, lista corecta a reperelor, in acest stadiu este:- U1=AT89S52- U3=ULN2803A- Q1=BC640- Q2=BC640- Q3=BC640- Q4=BC640Am notat arbitrar integratul 7407 cu U2, neavand alta info, te rog sa confirmi daca asta e notatia inscriptionata pe PCB, in poza nu se vede. Nu ca ar fi important, dar pt a fi rigurosi in a respecta proiectul initial.Deci intrbarea e: 7407=U?Acelasi lucru despre rezistentele R1...R12, numerotate deasemenea arbitrar, deci astept in aceasta etapa numerotarea conforma cu originalul si valorile celor 12 rezistente.RN1 si RN2 contin cate 8 rezistente, sunt probabil rez de pull-up pt pinii mcu. Ce valori au?Cele 2 afisoare de ce tip sunt? Am plasat in locul lor barete (socluri), pana la precizarea amanuntelor.In continuare, intentionez sa merg pe acelasi stil, pana la clarificarea tuturor amanuntelor, astfel ca in final sa rezulte o schema exact cum a fost proiectata, atat din punctul de vedere al referintelor (numerotarea componentelor), cat si a valorilor acestora.Deci o sa mai solicit informatii pe masura ce plasez componente pe desen.Daca agreezi modul meu de abordare si-mi dai info solicitate, va iesi sch corecta, daca unele vor veni in avans, e cu atat mai bine, durata "japonizarii" se va scurta.Un screenshoot cu layout-ul (vectorial, la scara) rezultat in acest stadiu e in fisierul atasat.[attachment=0]layout_et1.png[/attachment]

Link spre comentariu

Din pacate am incercat cu paint si scrie mare(adevarul este ca nu le prea am cu softurile)de aceea am zis ca daca ar fi notate pe placa as putea usor sa fac lista.cele notate sunt7407 este notatU4R1-8=270 ohmiR9,10,11,12=1k8RN1,2 =4k7

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări