Marele Savant Postat Iunie 16, 2022 Partajează Postat Iunie 16, 2022 Probabil niciodată, altfel ar fi știut ce se folosește în cabinete. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 16, 2022 Partajează Postat Iunie 16, 2022 (editat) anul trecut în noiembrie la Mangalia. Plăcuțe de metal, probabil plumb înveliți în săculeți de material textil umeziți în apă caldă. Editat Iunie 16, 2022 de Taraxacus Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 16, 2022 Partajează Postat Iunie 16, 2022 Exact și atunci dacă știi ce te legi de reutilizarea electrozilor de uz personal? Aia adezivi sint doar pt uz personal. Link spre comentariu
nik6868 Postat Iunie 16, 2022 Partajează Postat Iunie 16, 2022 (editat) La 13.06.2022 la 11:12, Taraxacus a spus: Felicitări. Un proiect frumos dus la capăt. Pentru o ședință sau două merge cu bateria 6F22 dar dacă vrei să îl folosești mai mult, așa cum spunea Vlad, trebuie să te orientezi spre o alimentare externă. Mi-a plăcut idea cu transformatorul pe tor de ferită la schema din Chip care mai degrabă aduce a sursă în comutație, oricum ideea e f bună. Cee ce mi-a plăcut la schema din Tehnium deși e veche este că e realizabilă cu piese ieftine și la îndemână. În plus față de schema originală i-am mai adăugat un etaj cu un traf pentru încă doi electrozi și funcționează f bine. Un alt avantaj este că am trei frecvențe: joasă, înaltă și dens dispers. Regimul de funcționare e la fel adică pulsator la care se poate regla durata pulsului și durata pauzei și continuu. Curentul dens dispers este f bun ca masaj (sindrom dureros de mușchi piriform, febră musculară etc), curentul de frecvență joasă este pt stimularea musculo nervoasă (atrofii musculare, recuperari după fracturi etc) curentul de inalta frecvență este pt atenuarea durerilor date de inflamații reumatice sau de altă natură de exemplu de statul prea mult la masă când te doare între omoplați sau în zona lombară). Am dat o grămadă de bani cand am fost la un sanatoriu balneo, condiții excelente nu mă pot plânge, personal amabil și înțelegător, unde am beneficiat de exact aceleași „curentări” ceea ce înseamnă că este exact ceea ce avem nevoie. Desigur, la sanatoriu m-am dus pt ca eram in concediu și am combinat plimbarea cu tratamentul. Eu sunt amator, chibiț de electronică dar colegii mai pricepuți pot adăuga un timer - ședințele nu trebuie să depășească 20 minute, ideal este mai multe zile câte 10 minute, și un program pilotat de un arduin sau calculator prin care intensitatea să crească până la ședința a 5 a si apoi să scadă treptat până la ședința 10. Asta ca să complicăm treaba, la timer să fie si un buzer ....cu melodie... Succes și de abia aștept realizările voastre, eu am făcut un cablaj dar e f urât și nu-l postez, pe vremea aceea nu aveam calculator și nici program pt PCB. Dacă este cineva care a făcut sau dorește să facă montajul l-aș ruga să posteze cablajul. Am uitat să spun că se mai poate folosi gel electroconductor (de la EKG sau de la ecografie in care pui un pic de sare) între electrod și piele însă e nevoie de un săculeț pt a menține contactul intim cu toată suprafața pielii. Va fac o propunere in interesul tuturor.Dvs ati experimentat schema din Tehnium si aveti si experienta terapeutica cu astfel de aparate,la aparatul finalizat de mine,i-am schimbat sursa de alimentare(am trecut-o pe acumulatori 18650)si va propun sa le comparati pe amandoua,adica sa le experimentati comparativ.Astfel putem sa stim ce schema e mai fezabila. Concret,daca sunteti deacord eu vi-l pot trimite pe acesta facut de mine si sa-l testati timp de(sa zicem o luna),comparativ cu cel construit de dvs.Repet,asa putem trage unele concluzii despre ambele scheme.De acord? Editat Iunie 16, 2022 de nik6868 Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 17, 2022 Partajează Postat Iunie 17, 2022 La 16.06.2022 la 18:59, nik6868 a spus: Va fac o propunere in interesul tuturor.Dvs ati experimentat schema din Tehnium si aveti si experienta terapeutica cu astfel de aparate,la aparatul finalizat de mine,i-am schimbat sursa de alimentare(am trecut-o pe acumulatori 18650)si va propun sa le comparati pe amandoua,adica sa le experimentati comparativ.Astfel putem sa stim ce schema e mai fezabila. Concret,daca sunteti deacord eu vi-l pot trimite pe acesta facut de mine si sa-l testati timp de(sa zicem o luna),comparativ cu cel construit de dvs.Repet,asa putem trage unele concluzii despre ambele scheme.De acord? Deja am spus că aparatul relizat după schema din Tehnium are trei tipuri de curenți cu posibilități de reglare ale duratei, intensității și a pauzei. Schema din Chip am văzut că are doar o singură frecvență. nu am niciun fel de date despre frecvența la care lucrează și ce fel de curenți folosește. În plus nu-mi pot asuma răspunderea pentru testarea aparatului și nici nu o pot face pe alte persoane fără acordul lor. Cei care au proiectat și conceput aparatul trebuie sa știe pentru ce afecțiuni este bun și modul cum pot fi tratate cu ajutorul lui. Link spre comentariu
nik6868 Postat Iunie 17, 2022 Partajează Postat Iunie 17, 2022 Nu ma refeream la experimentarea pe persoane ci doar la simple comparatii.Si vorbeam despre cel finalizat care are si tensiunea si frecventa reglabila(cel cu 556 care teoretic face cam acelasi lucru)pt ca cel din Sillicon Chip nu l-am finalizat inca.In fine,il voi face si pe cel din Tehnium si le voi compara si experimenta in paralel(adica cel din Tehnium si cel cu 556). Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 18, 2022 Partajează Postat Iunie 18, 2022 Ok, am înțeles. Acel electrostimulator l-ați probat ? Probabil generează o frecvență înaltă, nu am idee cât și între ce limite. Probabil 100-200 Hz. Durata impulsului și a pauzei este dată de R 5. Aparatul are un mare avantaj, este mic și ușor de manevrat. Este foarte bun pentru masaje de moment, un torticolis, o durere între omoplați, o durere lombară, o întindere musculară. Pentru tratamente mai complexe cum ar fi recuperarea după fracturi sau atrofii musculare ar trebui ceva mai elaborat frecvența joasă este pt tonifieri, curentul dens dispers este pt masaje în profunzime (mușchi piriform, recuperare după operații de hernie de disc, mușchi trapez etc.). Este foarte bun și acesta dar va da rezultate după mai multe ședințe . De obicei după a doua ședință apar rezultatele mai ales în torticolis și contracturile dintre omoplați. Folosiți-l cu încredere și vă va da sigur satisfacții. Ceva asemănător se comercializa pe sume foarte mari pe la TV numai că avea și o centură elastică. O întrebare pt forumiștii mai pe meserie. Dacă în loc de transformator de aparat de radio Mamaia (cu tole) aș folosi un tor de ferită cu aceleași nr de spire aș obține același rezultat ? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 18, 2022 Partajează Postat Iunie 18, 2022 La frecvenţă mică nu rentează ferita.Dar poţi încerca. Link spre comentariu
nik6868 Postat Iulie 17, 2022 Partajează Postat Iulie 17, 2022 (editat) #Taraxacus.Da,l-am probat pe cel cu 556.Frecventa este reglabila intre 2 Hz si 130 Hz cu tensiunea reglabila la iesire intre 0-68V.Acum l-am terminat si pe cel din Tehnium recomandat de dvs.Doar ca nu gasesc volorile exacte la potentiometre,adica in loc de 2,5 Megaohmi voi folosi de 1 M.Iar in loc de 250 K voi folosi unul de 250k.In loc de tranzistorii BC 251 voi folosi doua BD-uri si pt ca momentan nu am gasit trafu-uri vechi de iesire audio de la r.r.Mamaia,Albatros,etc voi folosi un traf clasic de 12/220V-200mA.N-am pastrat stabilizitorul din revista cel cu tranzistor si zenner ci am simplificat si folosesc un clasic 7812.Dvs ati spus ca nu ati mai facut generatorul de ton cu 741,eu l-am lasat(desi habar n-am cum se utilizeaza).Ramane acum sa-l testez pe masa,apoi sa gasesc o solutie pt comutatoare,carcasa,etc. si finalizare.Atasez si niste imagini. Editat Iulie 17, 2022 de nik6868 Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iulie 17, 2022 Partajează Postat Iulie 17, 2022 Felicitări, a ieșit foarte frumos. Aș fi interesat de cablaj, cablajul meu a ieșit urât nici nu îndrăznesc să-l prezint. și ar fi util și pentru cei care ar mai fi dornici de realizarea lui. Cât privește potențiometrele cred că va trebui să mai căutați să găsiți valorile din schemă pt că e vorba de niște oscilatoare R - C și nu veți mai avea aceeai plajă de frecvențe. Spor la lucru și realizări frumoae ! Link spre comentariu
nik6868 Postat Iulie 18, 2022 Partajează Postat Iulie 18, 2022 Deja am facut cateva probe la"rece".Generatorul te ton lucreaza,dar habar n-am cum se utilizeaza concret,pe piele.Am observat ca plimband pe piele electrodul isi schimba tonalitatea,insa nu stiu cum trebuie sa sune in cazul depistarii unui punct activ de acupunctura.In fine,trec peste asta.Am experimentat si modul de impuls pulsatoriu si frecventa este reglabila de la 1Hz la 10/ secunda cu pauza intre trenurile de impulsuri reglabila din celalt potentiometru,aferent.Totusi fata de celalalt cu 556,tensiunea de iesire mi se para mica desi potentiometrul din baza tranzistorului e la maxim.Deci,spuneti-mi va rog care este tensiunea maxima la iesirea din traf la apaaratul dvs. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 18, 2022 Partajează Postat Iulie 18, 2022 in armata m-am ocupat de asemenea detectoare! din amitiri de acum citeva decenii, tonul corespunzator unui presupus punct de acupunctura era cel generat in cazul unei rezistente cit mai mici intre electrozi. deci vedeti cum se modifica la dv. frecventa in aceasta situatie! Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iulie 18, 2022 Partajează Postat Iulie 18, 2022 Când ajung pe acasă am să încerc să fac măsurători, nu știu dacă un aparat de măsură obișnuit pate să îmi dea informația de care aveți nevoie, nu am osciloscop. în ce privește detectorul de puncte, nu l-am făcut pt că nu mă pricep la acupunctură și nici la presopunctură. Știu că se mai încercase electroacupunctura dar asta e o altă metodă despre care am puține cunoștințe. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 18, 2022 Partajează Postat Iulie 18, 2022 mesajul era pentru postarea dinaintea mea! intreba un coleg exact depre generatorul de ton folosit la detectarea punctelor respective! Link spre comentariu
nik6868 Postat Iulie 19, 2022 Partajează Postat Iulie 19, 2022 Acum 18 ore, Marele Savant a spus: mesajul era pentru postarea dinaintea mea! intreba un coleg exact depre generatorul de ton folosit la detectarea punctelor respective! Da,intradevar tonalitatatea generatorului se schimba la plimbarea electrodului(o"banana" tata)pe piele.Dar nu stiu cum se poate identifica"punctele",o sa ma mai informez despre asta,momentan fac teste si comparatii fata de celalt sa vad efectele amandorura.Oricum celalt(cu 556) ca EMS pare mai puternic,mai potrivit decat acesta.Muschuiul se"zbate"mai puternic sau mai slab functie de reglajul din baza tranzistorului,pe cand acesta e...mai slab chiar cu potentiometrul la maxim(nu stiu cum sa explic) si contactul pe piele neaparat trebuie sa fie fest iar placutele de cupru trebuiesc si ele udate(eu am folosit o solutie salina),la cel cu 556 merge si fara sa dau pe piele cu apa salina.Probabil pe modul TENS in cazul durerilor si tratamentelor cu frecventa peste 12 Hz(asta lucreaza intre 10 si aproximativ 230 Hz pe pozitia comutatorului FI)lucreaza mai bine desi nu stiu cum se foloseste in acest caz,o sa ma informez la cei care stiu cum face fizioterapie nu ca simplu electrostimulator muscular.In fine,experimentez,compar,schimb trafuri,ma documentez,etc. :-) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum