Taraxacus Postat Iunie 13, 2022 Partajează Postat Iunie 13, 2022 A ieșit f frumos. Spor la meșterit. Aștept să văd mai departe. Nu știu ce să spun în legătură cu LM 317 . ceea ce văd eu se aseamănă cu o sursă în comutație ridicătoare de tensiune - încă odată menționez că nu sunt de meserie și să nu mi-o luați în nume de rău dacă spun o prostie - de aceea dacă modifici regulatorul de curent constant va trebui modificat și transformatorul ... nu se gasesc de cumpărat LM 334 ? Link spre comentariu
grosu99 Postat Iunie 13, 2022 Partajează Postat Iunie 13, 2022 Au tone de LM334 la farnell (Protehno ) dar n-ati cautat Si la TME Link spre comentariu
nik6868 Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 Acum 11 ore, validae a spus: Nu cred să meargă LM317 în locul lui 334.Poate să-l substitui cu o sursă de curent cu J-FET eventual. Da,sau asa e o idee buna.Poate gasesc totusi LM-ul original,mai sap Link spre comentariu
nik6868 Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 Cand voi face o comanda de componente,voi include si LM-ul.Eu pana fac comanda(doar nu fac doar pt o singura piesa),ma gandeam ca-l pot inlocui cu ceva sa testez mai repede montajul care deja l-am facut.La Dioda din orasul meu n-are,si de aceea am intrebat daca-l pot inlocui cu ceva,repede,pt teste.In fine,ma descurc eu intrun fel. de testat tot il testez zilele astea. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 La 11.06.2022 la 6:55, Taraxacus a spus: ce date are transformatorul ridicător de tensiune ? În ce ce privește electrozii eu folosesc plăcuțe de plumb pe care le învelesc în săculeți de pânză groasă pe care în prealabil i-am umezit și i-am stors. Peste electrozi aplic un săculeț de nisip. acum 15-20 de ani am folosit aceeasi metoda, dar acuma se gasesc pe piata electrozi autoadezivi, ca rezerve pentru aparatele din comert! e plin ebay-ul si nu sint scumpi! Link spre comentariu
nik6868 Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 @Marele Savant,e super ca se gasesc gata de cumparat.Ce mufa folosesc ei la electrozi?Ca sa stiu ce mufa pun si eu la iesirea montajelor sa se poate potrivi cu ce se gaseste la ei.Sunt standard toti?La mufa ma refer. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 La 13.06.2022 la 5:21, validae a spus: Alimentarea din bateria 6F22 de 9V nu e cea mai bună soluţie (energetic vorbind), mai ales că e vorba de un invertor ridicător de tensiune.Care are un consum neneglijabil. ....... Am electrostimulator foarte bun luat de pe un site specializat din Ro. Nu a fost ieftin dar merge foarte bine și a fost folosit și de prieteni pe lingă mine. În peste 10 ani de cind l-am cumpărat nu cred ca i-am încărcat acumulatorul integrat de mai mult de 10-15 ori. Cu o încărcare merge cel puțin 2-3 săptămâni de utilizare zilnica de 2-3 ore. Aparatul este cit un telefon mobil dar mai gros de circa 15-20mm și are doua canale cu același semnal dar reglaj de intensitate independent pe fiecare. Medicul la care făceam fizioterapie, după ce i l-am arătat, ca să ma îndrume în utilizare, a cumpărat și pt cabinet cel puțin 2 bucăți. Legat de electrozi, întreba cineva, cei din comerț sint de obicei cu doua tipuri de conectori: tip capsa de 4-5 mm diametru și de tip banană de 2mm. Nu mai rețin acum dacă mufa mama este pe electrozi sau pe cablurile ce vin de la aparat (teoretic acolo ar trebui sa fie). Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 Acum 4 ore, nik6868 a spus: @Marele Savant,e super ca se gasesc gata de cumparat.Ce mufa folosesc ei la electrozi?Ca sa stiu ce mufa pun si eu la iesirea montajelor sa se poate potrivi cu ce se gaseste la ei.Sunt standard toti?La mufa ma refer. da o cautare pe ebay, de ex. dupa ''tens pads''! Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 electrozii sunt dintr-un plastic argintat pe care este depus un adeziv electroconductor. Plăcuța electrodului fie că este dreptunghiulară, rotundă sau lamelară are un țumburuc sau o banană . De acel țumburuc te legi cu un crocodil și apoi cablul îl duci la aparat. Sunt electrozi care au o bucată de fir cu mufă mamă iar firul aparatului are banană. Sunt fel și fel de modele și toate fac aceeași treabă, e ca la cartușele de imprimantă, trebuie să cumperi electrozi de la cine ai luat aparatul ! Mufa din aparat trebuie să fie mamă, indiferent dacă e singulară (ca la sursele de alimentare din laborator) sau cu 2 sau mai multe găuri. Cablurile este bine să fie singulare pt o așezare și manipulare mai ușoară pe corp. Electrozii despre care se vorbește sunt pentru cabinete sau spitale și sunt de unică folosință, nu se trec de la un pacient la altul din motive lesne de înțeles. Pentru uz personal, aceștia se pot folosi de mai multe ori 3-4 ori până când nu mai au aderență. Sunt și la noi electrozi de la 4 -6 lei/buc se vând în seturi de 4. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 Legat de durata de folosire te înșeli, sau nu vorbim de aceeași electrozi. La mine un set de electrozi țin zeci de utilizări iar ca timp poate dura chiar și ani (depinde de utilizare) pina cind nu mai stau lipiți. Dar electrozii pe care-i cumpăr eu sint vreo 35-45 lei (depinde de dimensiuni) setul de 4 buc. Și apropo nu-s luați de pe eBay sau alte magazine chinezești ci de la magazin specializat din Ro (online). Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 15, 2022 Partajează Postat Iunie 15, 2022 nu mă înșel, sunt fel și fel de firme și de electrozi. Electrozii trebuie să fie ieftini și să țină o ședință - asta în cazul cabinetelor sau spitalelor. Cât privește uzul personal, da pot fi folosiți de mai multe ori, depinde de ce caracteristici are și tegumentul persoanei. Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 15, 2022 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2022 Vorbiți de electrozi diferiți. Am de ambele feluri. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 16, 2022 Partajează Postat Iunie 16, 2022 La 15.06.2022 la 5:52, Taraxacus a spus: nu mă înșel, sunt fel și fel de firme și de electrozi. Electrozii trebuie să fie ieftini și să țină o ședință - asta în cazul cabinetelor sau spitalelor. Cât privește uzul personal, da pot fi folosiți de mai multe ori, depinde de ce caracteristici are și tegumentul persoanei. aia de unica folosinta sint pentru EKG! o cautare pe net v-ar edifica! Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 16, 2022 Partajează Postat Iunie 16, 2022 or fi dar nu știu dacă v-ar conveni ca după ce au fost pe pielea altuia să vi-i aplice pe pielea dvs... Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 16, 2022 Partajează Postat Iunie 16, 2022 Tu cind ai fost ultima data la o clinica sa faci tens/ems? Ce electrozi a folosit acolo? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum