nik6868 Postat Iunie 8, 2022 Partajează Postat Iunie 8, 2022 Buna tuturor.Vreau sa fac acest montaj din schema atasata,dar n-am circuitul integrat IC 3 care este sursa de curent constant LM 334 Z.Am doar LM 317 LZ si TL 431 A.As putea folosi unul dintre ele?Sau as putea face un artificiu astfel incat integratul driver IR 2155 sa-l alimentez din bara de alimentare de 9V(adica direct dupa dioda"antiprost" D6)? Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 11, 2022 Partajează Postat Iunie 11, 2022 ce date are transformatorul ridicător de tensiune ? În ce ce privește electrozii eu folosesc plăcuțe de plumb pe care le învelesc în săculeți de pânză groasă pe care în prealabil i-am umezit și i-am stors. Peste electrozi aplic un săculeț de nisip. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 11, 2022 Partajează Postat Iunie 11, 2022 La 15.08.2016 la 10:34, elman a spus: Pacat ca nu mai sunt valabile link-urile din aceasta pagina. Daca puteti va rog repopulati. Sunt interesat si eu de un aparat pentru dureri de genunchi. Puteți să descărcați de aici fișierele. Le am de la un aparat rusesc, cred că sunt utile. În ceea ce priveste programele prestabilite cred că este mai bine de lucrat manual pt că nu există boală ci doar bolnavi. Pt fiecare pacient trebuie un program anume și acesta se modifică pe măsură ce se desfășoară tratamentul specialiștii în kineto știu cel mai bine. Eu l-am realizat pe cel din revista Tehnium și i-am dublat etajul final astfel ca pot folosi 4 electrozi simultan. https://1drv.ms/u/s!Ag2EJjgX7kZm1W-Y_Ot1fu2lTy8U?e=mRx5cQ Link spre comentariu
nik6868 Postat Iunie 11, 2022 Partajează Postat Iunie 11, 2022 (editat) Acum 3 ore, Taraxacus a spus: ce date are transformatorul ridicător de tensiune ? În ce ce privește electrozii eu folosesc plăcuțe de plumb pe care le învelesc în săculeți de pânză groasă pe care în prealabil i-am umezit și i-am stors. Peste electrozi aplic un săculeț de nisip. Editat Iunie 11, 2022 de nik6868 Text raspuns Link spre comentariu
nik6868 Postat Iunie 11, 2022 Partajează Postat Iunie 11, 2022 Transformatorul in schema originala din revista Sillicon Chip este pe miez de ferita EE25 dar merge si cu unul bobinat pe un tor de ferita(ca in imaginea atasata)datele de bobinaj sunt aceleasi.Eu i-am"calcat"deja cablajul(am atasat imaginile sus)si vreau sa-l experimentez.Am toate pieselr mai putin LM-ul 334. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 11, 2022 Partajează Postat Iunie 11, 2022 eu am făcut după schema din TEHNIUM 10 / 1991 - funcționează excelent https://1drv.ms/u/s!Ag2EJjgX7kZm1W-Y_Ot1fu2lTy8U?e=xeUGqx Link spre comentariu
nik6868 Postat Iunie 11, 2022 Partajează Postat Iunie 11, 2022 O sa-l incerc si eu pe cel din Tehnium.Eu l-am experimentat pe acesta si are rezultate bune. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 13, 2022 Partajează Postat Iunie 13, 2022 Alimentarea din bateria 6F22 de 9V nu e cea mai bună soluţie (energetic vorbind), mai ales că e vorba de un invertor ridicător de tensiune.Care are un consum neneglijabil.Bateriile 6F22 sunt destinate aparatelor de măsură sau mici consumatoare de curent, deci curenţi de miliAmperi.... Mai potrivit era cu doi acumulatori tip 18650 înseriaţi, sau doi acumulatori recuperaţi din telefoane vechi...ori din ,,ţigări electronice,, că se găsesc aruncate peste tot.Şi au acumulatori de 3,7V/500mAh cele mai ieftine. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 13, 2022 Partajează Postat Iunie 13, 2022 La 11.06.2022 la 16:12, nik6868 a spus: O sa-l incerc si eu pe cel din Tehnium.Eu l-am experimentat pe acesta si are rezultate bune. Felicitări. Un proiect frumos dus la capăt. Pentru o ședință sau două merge cu bateria 6F22 dar dacă vrei să îl folosești mai mult, așa cum spunea Vlad, trebuie să te orientezi spre o alimentare externă. Mi-a plăcut idea cu transformatorul pe tor de ferită la schema din Chip care mai degrabă aduce a sursă în comutație, oricum ideea e f bună. Cee ce mi-a plăcut la schema din Tehnium deși e veche este că e realizabilă cu piese ieftine și la îndemână. În plus față de schema originală i-am mai adăugat un etaj cu un traf pentru încă doi electrozi și funcționează f bine. Un alt avantaj este că am trei frecvențe: joasă, înaltă și dens dispers. Regimul de funcționare e la fel adică pulsator la care se poate regla durata pulsului și durata pauzei și continuu. Curentul dens dispers este f bun ca masaj (sindrom dureros de mușchi piriform, febră musculară etc), curentul de frecvență joasă este pt stimularea musculo nervoasă (atrofii musculare, recuperari după fracturi etc) curentul de inalta frecvență este pt atenuarea durerilor date de inflamații reumatice sau de altă natură de exemplu de statul prea mult la masă când te doare între omoplați sau în zona lombară). Am dat o grămadă de bani cand am fost la un sanatoriu balneo, condiții excelente nu mă pot plânge, personal amabil și înțelegător, unde am beneficiat de exact aceleași „curentări” ceea ce înseamnă că este exact ceea ce avem nevoie. Desigur, la sanatoriu m-am dus pt ca eram in concediu și am combinat plimbarea cu tratamentul. Eu sunt amator, chibiț de electronică dar colegii mai pricepuți pot adăuga un timer - ședințele nu trebuie să depășească 20 minute, ideal este mai multe zile câte 10 minute, și un program pilotat de un arduin sau calculator prin care intensitatea să crească până la ședința a 5 a si apoi să scadă treptat până la ședința 10. Asta ca să complicăm treaba, la timer să fie si un buzer ....cu melodie... Succes și de abia aștept realizările voastre, eu am făcut un cablaj dar e f urât și nu-l postez, pe vremea aceea nu aveam calculator și nici program pt PCB. Dacă este cineva care a făcut sau dorește să facă montajul l-aș ruga să posteze cablajul. Am uitat să spun că se mai poate folosi gel electroconductor (de la EKG sau de la ecografie in care pui un pic de sare) între electrod și piele însă e nevoie de un săculeț pt a menține contactul intim cu toată suprafața pielii. Link spre comentariu
nik6868 Postat Iunie 13, 2022 Partajează Postat Iunie 13, 2022 (editat) @validae.Val,daca te referi la schema cu 556,tocmai i-am verificat consumul este sub 10mA(undeva la cca.7,5mA)cu potentiometrul la maxim,fara electrozii pusi pe piele.Dar o sa-i schimb totusi alimentarea si voi pune un suport pt doi 18650(merge perfect si la 6 volti).Daca te referi la celalt,inca nu l-am terminat pt ca nu gasesc LM-ul 334 si nici nu stiu un echivalent(apropo,nu merge oare TL41,sau un LM317 LZ?).Dar sigur pe acela il voi voi face cu 18650. Editat Iunie 13, 2022 de nik6868 Link spre comentariu
nik6868 Postat Iunie 13, 2022 Partajează Postat Iunie 13, 2022 Daca va referiti la schema din Tehnium atasata mai jos,o voi experimenta si eu daca voi gasi pe cineva care va proiecta(sau are deja proiectat)pcb-ul. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 13, 2022 Partajează Postat Iunie 13, 2022 da, la asta mă refeream. eu nu am făcut detectorul de puncte de acupunctură, numai electrostimulatorul Link spre comentariu
nik6868 Postat Iunie 13, 2022 Partajează Postat Iunie 13, 2022 L-am terminat si pe cel din revista Sillicon Chip,de plantat componentele.Nu gasesc LM334 dar voi experimenta cu 317.Oricum IR2155 are zener intern,asa ca incerc in versiunea asta. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 13, 2022 Partajează Postat Iunie 13, 2022 Nu cred să meargă LM317 în locul lui 334.Poate să-l substitui cu o sursă de curent cu J-FET eventual. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum