Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELF terapia cu unde electromagnetice.

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...

Revin cu cateva poze facute momentan cu un tel mobil si cateva detalii tehnice, atat cat mi-a permis timpul. Nu am scos schema inca.

Aparatul contine 2 montaje identice ca schema, dar pcb-ul dfera ca sa incapa in cutie.

Fiecare oscilator contine cate un circuit CD4011 care ataca un BC556 si bobina. Cred ca se poate intui schema de principiu. Alimentarea se face dintr-o baterie de 9 v si tine cateva luni bune.

Bobina este construita pe un miez de fier(se vede la capete cum a fost taiat, polizat) cu diametrul de 4mm, lungimea de 30mm. Diametrul exterior al bobinajului este de 8..8,5mm, care este spira langa spira. Sarma are aprximativ 0,3mm. Rezistenta in cc a bobinei este de 5,5 ohmi. Inductanta nu am avut cu ce sa o masor acum ca nu am puntea LC la mine. O sa ma inarmez cu scule adevarate data viitoare ca sa va spun exact.

http://i41.tinypic.com/16jfuas.jpg

http://i44.tinypic.com/kb2iax.jpg

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator regele_mar

Am un aparat magnetodiaflux MDF 4.As dorii un manual de utilizare ca nu stiu sa-l folosesc pentru problema mea cu insomnia.In urma cu un an,la o clinica,am facut 10 sedinte tot cu acest tip de aparat tot pentru insomnie si s-a cunoscut efecte benefice.Cand am facut eu acasa...nu s-a mai cunoscut.Orice sugestie,sfat,ajutor....sunt bine-venite.Pentru cei care sunt interesati despre detalii privind acest tip...nu ezitati sa ma intrebati.Multumesc.

post-64212-139829792611_thumb.jpg

post-64212-139829792625_thumb.jpg

Link spre comentariu

Dupa parerea mea, diferenta dintre aparatul din clinica si cel al Dvs. este puterea lui, incercati sa il utilizati in sedinte mai lungi decat cele pe care le-ati facut la clinica.Pentru insomnie mai puteti incerca sa inghititi doua linguri de miere cu cca. 1 ora inainte de culcare, cel putin la mine are efect, pana intr-o ora "imi cad ochii in gura".Daca va displace mierea luata asa simplu, tineti-o in frigider, rece este mai usor.

Link spre comentariu
Vizitator regele_mar

Dupa parerea mea, diferenta dintre aparatul din clinica si cel al Dvs. este puterea lui, incercati sa il utilizati in sedinte mai lungi decat cele pe care le-ati facut la clinica.Pentru insomnie mai puteti incerca sa inghititi doua linguri de miere cu cca. 1 ora inainte de culcare, cel putin la mine are efect, pana intr-o ora "imi cad ochii in gura".Daca va displace mierea luata asa simplu, tineti-o in frigider, rece este mai usor.

Multumesc de raspuns.Sunt absolut identice...aparatul din clinica si ce am eu....deci aceeasi putere ! Cat timp a durat o sedinta la clinica atat a durat si acasa.Sunt niste reglaje pe acest aparat si se regleaza in functie de afectiune....si aici e "buba".Pe cele doua bobine sunt desenate niste sageti si cica alea sa fie indreptate catre nord...mi-a zis o kinetoterapeuta."Sa-mi cada ochii in gura" de somn...cred ca as da tot aurul din lume ca sa fie asa !
Link spre comentariu
Vizitator regele_mar

kinetoterapeuta doar atat stie. Am baut ceai de tei+musetel indulcit cu cate o lingurita de miere seara de seara si...."noapte alba" dar am sa incerc cu exact cum a-ti zis dvs.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări