Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELF terapia cu unde electromagnetice.

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...

Revin cu oscilograme ale diferitelor game de unda dupa o prima testare a montajului.Testarile sunt facute prin actionarea selectorului de probe plantat pe cablaj,asta pana voi face montarea diodelor de comutatie si divizarea frecventelor din articol cu ajutorul comutatorului rotativ(cel cu 12 pozitii).N-am avut acces la un osciloscop profesional dar am folosit o...jucarie care-si face treaba suficient de bine in cazul acesta.Frecventele sunt fotografiate sunt doar 5 pt ca nu am timp sa le combin pe toate.Astefel ca am ales:

2,2Hz-Delta

4,5Hz-Theta

7,83Hz-Schuman

10Hz-Alpha

22Hz-Beta.

Mentionez ca osciloscopul esto conectat la iesirea montajului,fara a avea bobina ca sarcina(n-am gasit inca nicio bobina,desi candva aveam o gramada de bobine de demagnetizare).

2,2 Delta.jpeg

4,5 Theta.jpeg

7,83 Schumann.jpeg

10 Alpha.jpeg

22 Beta.jpeg

Link spre comentariu
Acum 2 ore, mcxc a spus:

Am construit acest ELF, dar sunt cativa ani in urma si nu mai stiu exact ce efect a avut. Tin minte ca una din fregventele mai mari, 20Hz parca, iti dadea o neliniste. Sau poate asa am avut eu impresia.

https://i.imgur.com/mALg2e0.jpg

Mai aveti bobina?Mi-o puteti da mie?Fireste contracost!Chiar imi trebuie o bobina pt testari.

Editat de nik6868
Link spre comentariu

Articolul din EPE,nu da foarte multe detalii construvtive ale bobinei.Adica explica cum se construieste din cablu panglica cu lungimea de 14 metri si 15 fire(gen panglicile IDEE din PC -uri)si conectarea lor in "bucla"la cele doua mufe Sk1 Sk2 de tip IDC D.Spune doar ca rezistenta"buclelor"inductive sa fie de 10 ohmi.Nu spune nimic despre ce inductanta trebuie sa aiba sau ce diametru ar avea sarma.Eu am crezut ca a mai fwcut cineva bobina ca in articol,in fine se pare ca merge si o bobina de demagnetizare tocmai de aceia am intrebat daca-mi poate vinde si mie cineva una.Am avut candva o gramada in atelier,dar acum n-am si-mi trebuie neaparat ca sa pot testa practic montajul si eventual sa-l finalizez apoi(carcasa,design,etc.)

received_389351726731016.jpeg

received_393888286262644.jpeg

Link spre comentariu

După articolul din EPE bobina se face din cablu ribbon 15 fire.Am senzaţia că nu are un anumit diametru şi poate fi pusă în jurul unei zone...

În rest nu prea am înţeles cum se leagă firele bobinei,mai ales că zic că unele se pot lega în serie (?).Posibil să se facă prin conectorii "25" legăturile,dar nu mi-e clar deloc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări