allez001 Postat August 11, 2015 Partajează Postat August 11, 2015 (editat) Un "elf-spiridus" din comert,este un device care genereaza frecvente in domeniul 2,5Hz-14,5Hz. Conteaza foarte mult modul cum sunt generate aceste frecvente SI MAI ALES pe ce fel de sarcina sunt aplicate aceste frecvente(uitati-=va la un dispozitiv original,din comert si poate atunci o sa intelegeti mai bine despre ce e vorba...nu orice generator de frecvente joase e un "Spiridus") P.S-Din serialul...multi vad,putini cunosc...am postat si o schema cu microcontroler in acest topic. Am avut si eu un Spiridus ( Spiridusul DeL).. imprumut de la cineva. 3 luni de folosinta.... ( nu vreau sa descurajez pe nimeni ) nu prea am simtit nimic de la el. Adevarul este ca la 2 mA............ la ce efect sa te poti astepta ? dupa aceea mi-a venit ideea sa fac unul cu 555. Spiridusul asta scotea pulsuri. Ca si cum factorul de umplere ar fi foate mic. Am alimentat si eu montajul meu cu 4047 la 9v.... si nu prea am simtit vreo diferenta. La mine frecventa incepe de la 1 Hz. Citisem pe undeva ca frecventa de 1 Hz este foarte benefica si la la 1Hz organismul se regenereaza bine. Iarasi am mai citit undeva ca se pot folosi frecvente de genul kHz moduate in frecvente foarte joase ( alfa , beta, tetha, delta )... si explicau ei ca frecventele de ordinul kHz penetreaza cutia craniana. In alta ordine de idei am facut si ceva asemanator tot pe 4047. Am facut o bobina de feedback. Nu stiu ce frecventa avea dar se auzeau piuituri pe 1Hz etc. in alta bobina pusa la un amplificator audio. Clar efectul de pe 555 nu era. Nu am reusit sa observ daca efectul era mai bun decat normal. dar ma mai gandesc la ceva 555 poate sa duca si 2 Ghz ... Daca datorita autoinductiei bobinei era o frecventa de genul asta tactata pe intervalul ELF ? Si nomal ca nu are cum sa se auda decat pocaniturile. Spun asta deoarece observasem atunci ca, daca faceam o bobina mai mare oscilatorul cu mai mergea in frecventa dorita ....ci scotea un piuit ;) Editat August 11, 2015 de allez001 Link spre comentariu
lutza2 Postat August 11, 2015 Partajează Postat August 11, 2015 De ce nu ai adaugat doua diode la schema cu 555 ca sa obtii factor de umplere 50 ? Am montajul cu 555 pe masa, la ce frecventa ai simtit efectul si in ce consta el ? Care a fost factorul de umplere si cum erau pulsurile dreptunghiulare sau sinusoidale (eu le-am facut destul de sinusoidale cu filtre RC) ? Link spre comentariu
allez001 Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 (editat) ..... la ce frecventa ai simtit efectul si in ce consta el ? Care a fost factorul de umplere si cum erau pulsurile dreptunghiulare sau sinusoidale (eu le-am facut destul de sinusoidale cu filtre RC) ? in jur de 3 - 5 Hz am descris mai sus : - ma simteam plin de energie, - respiratia se modifica ( devenea mai adanca si retmica) asta fara voia mea .... la nivel subconstient.... dar ma simteam perfect pe respiratia aceea. - somnul era adanc si odihnitor - mintea era mai focusata - oboseala se instala mai greu Am toate sansele sa par ridicol... stiu ca multi nu cred. Efectele incepeau sa apara dupa 10 minute.... semnalul sigur era dreptunghiular. Puteti calcula si dvs ce factor de umplere era cu R1 1K si R2= 1~ 100k( potentiometru), C =10uF. puteti posta filtrele RC ? Editat August 12, 2015 de allez001 Link spre comentariu
em2006 Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 (editat) ... Schema cu 555 -> R1 = 1k R2 = ( potentiometru) 100k LED intre pin3 si bobina Vcc= 9V ... Si cam ce ai vrea sa intelegem noi din schema si detaliile pe care le dai? Aflam, din textul insotitor (caci o schema completa n-ai catadixit sa pui), ca elf-ul care si-a facut atat de bine treaba, mai contine (fata de ce ne arati in desenul atasat) si un LED la pinul 3 al lui 555, dar nu spui ce ai legat acolo, anodul sau catodul (?). Caci daca ne spuneai asta, deduceam singuri la ce borna e legat celalalt capat al bobinei. Despre primul capat am aflat deja, e comun cu un pin al LED-ului, asta rezulta din precizarea "LED intre pin 3 si bobina", precizare care nu ai tinut-o secreta. Caci, in rest au ramas o multime de semne de intrebare, ilustrate in desenul atasat, care prezinta schema pe care ne-ai impartasit-o, completata cu ceea ce se intelege din textul ce o insoteste in postarea ta: Editat August 13, 2015 de em2006 Link spre comentariu
em2006 Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 ... Puteti calcula si dvs ce factor de umplere era cu R1 1K si R2= 1~ 100k( potentiometru), C =10uF... Cum sa calculeze, daca n-ai precizat exact unde ai legat sarcina (bobina)? Ea poate fi legata fie spre +9V, fie spre masa. De ce crezi ca te-am intrebat de polaritatea LED-ului? Asa am fi putut deduce raspunsul la intrebarea de mai sus. Ca sa fie clar despre ce vorbim, exista doua posibilitati, si acestea sunt ilustrate in desenul urmator: Link spre comentariu
allez001 Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 (editat) Da, imi cer scuze ca am omis. reiau de la capat. R1 = 1 K R2 = 0 ~ 100 K ( potentiometru) C1 4.4 uF L = din fericire mai am surubul.Grosimea este de 5 mm,Lungimea = 60 mmSarma = Cu; aprox 0.3 , 0.4Nr spire = 300 rezistenta ei nu o cunosc ; legata pe masa Editat August 14, 2015 de allez001 Link spre comentariu
mars01 Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 (editat) Inductanta are valoarea de aproximativ 200mH (daca surubul ala este chiar din Fe) iar impedanta sa (2*PI*f*L) variaza intre ~2ohm la 1.6Hz pana la ~314 ohm la 250Hz (cam acestea ar fi limitele de reglaj frecventa cu valorile de pe schema). LED-ul are dubla functie: pe langa ca indica vizual frecventa la care este reglat multivibratorul, protejeaza si tranzistorul driver din 555 impotriva tensiunii autoinduse. Ar fi interesant de studiat undele stationare si efectele lor. Editat August 14, 2015 de mars01 Link spre comentariu
popescuion Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 (editat) pentru domnul allez 001 : acum ca detineti acei acumulatori de laptop de ce nu-i folositi la alimentarea spiridusului realizat cu 555. Editat August 14, 2015 de popescuion Link spre comentariu
allez001 Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 pentru domnul allez 001 : acum ca detineti acei acumulatori de laptop de ce nu-i folositi la alimentarea spiridusului realizat cu 555. Nu il mai am ..... trebuie sa il fac din nou, dar nu asta e problema. Problema mea este incarcarea acumulatorilor, in acest moment ii incarc de la circuitul unui power-bank care se alimenteaza pe micro USB de la un incarcator de telefon. Fiind in paralel am tensiunea unei singure celule. Daca i pun in serie.... atunci nu i mai pot incarca de la acest power-back. Si m-am gandit ca este mai bine pentru viata lor, daca incarcarea se face de la un circuit specializat pt Li-ion. Link spre comentariu
em2006 Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 Da, imi cer scuze ca am omis.reiau de la capat. R1 = 1 KR2 = 0 ~ 100 K ( potentiometru)C1 4.4 uF... In postarea #468 condensatorul era declarat 10 uF, iar acum 4.4 uF. Ce sa intelegem? ... Efectele incepeau sa apara dupa 10 minute.... semnalul sigur era dreptunghiular. Puteti calcula si dvs ce factor de umplere era cu R1 1K si R2= 1~ 100k( potentiometru), C =10uF.... Link spre comentariu
allez001 Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 (editat) Condensatorul se poate folosi in functie de ce interval de frecventa doriti, -> Daca doriti o frecventa mai joasa se foloseste un C mai maricel. La o frecventa mai mare un C mai mic . Editat August 15, 2015 de allez001 Link spre comentariu
em2006 Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 Condensatorul se poate folosi in functie de ce interval de frecventa doriti, -> Daca doriti o frecventa mai joasa se foloseste un C mai maricel. La o frecventa mai mare un C mai mic . Unde dai, si unde crapa! Postul asta e o gluma, sau pur si simplu esti paralel cu discutia? Unde te-am intrebat eu ce condensator SE POATE FOLOSI (?!!!) si rostul lui in valoarea frecventei??? Link spre comentariu
allez001 Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 eu am folosit si C si de 10 uF si de 4.4.... pentru ca am veut sa vad reactia. Multumit ? eu am folosit si C si de 10 uF si de 4.4.... pentru ca am vrut sa vad reactia. Multumit ? Link spre comentariu
em2006 Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 eu am folosit si C si de 10 uF si de 4.4.... Si care din cele doua condensatoare era in montajul cu efectele acelea miraculoase descrise in postul #468 ? Cel de 10uF, sau cel de 4,4uF ? Cum arata condensatorul de 4,4uF (nu e o valoare standard), poti sa pui o poza cu el, sau sa-l descrii mai in detaliu? Sper ca poti raspunde punctual, fara sa-ncepi iar sa-mi explici ce as putea face sa creasca ori scada frecventa, cum mi-ai mai explicat, sau alte divagatii pe langa subiect, caci nu ajuta pe nimeni la nimic, decat umfla nejustificat acest topic, care si asa are destul off-topic. Link spre comentariu
popescuion Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 allez 001 www.niqro.3x/incarcator_automat/incarcatorautomat.htm vezi aici, ai si explicatiile de rigore. Poti incarca dupa preferinta un acumulator sau mai multi ,trebuie sa ai grija la tensiunea de referinta in functie de tensiunea acumulatorilor pe care vrei sa-i incarci. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum