Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELF terapia cu unde electromagnetice.

dan cod

Postări Recomandate

Am citit acum pe la pubela si am inteles despre ce e vorba.

Daca-l lasau in pace, se oprea singur. 

Dar au ras toti de el pentru ca nu are aceeasi credinta cu ei. L-au devorat majoritarii.

L-ar fi putut menaja macar cei care i-au vazut posturile de pe aceasta arie, de unde au aflat ca a avut probleme serioase de sanatate, poate ca in urma acestora a devenit atat de inflacarat si nu s-a mai oprit cu citatele din Biblie care i-au exasperat pe toti.

Asa ca pana la urma a fost singurul care a platit.

De Pasti.

Link spre comentariu

si mie mi s-a parut oarecum ciudatica decizia de sanctionare doar a lui, in topicul cu pricina fiind cazuri de jigniri mai grave aduse unor useri, chiar daca nu indica direct pe cineva, pe principiu, ca daca nu stii ceva meriti sa fii si jignit, de parca altii ar cunoaste si chiar dovedi contrarul, ceea ce nu era cazul, multe afirmatii fiind date de terta persone si cu multe presupuneri partial dovedite.

el nu a jignit in topicul cu pricina, insa nici nu a respectat regulile, cazul din urma fiind cel ce ia adus probleme.

in topicul cu pricina, al carui autor sunt, am dorit sa gasesc o carte, si tot fiind bodega am vrut sa vad si alte pareri, fara pretentia de a fi ontopic, ca doar de aia era sectiunea de bodega, insa jignirile de acolo ma tineau in general departe sa intru in discutie, fiindu-mi teama ca voi raspunde cu aceasi moneda la un moment dat, fara sa vreau. Nu m-au deranjat devierea discutiilor spre religie, daca ar fi fost useri care ar avea ceva de spus tangential cu subiectul.

in legatura cu ELF-ul de 4011, in testele mele, pare sa aiba un efect relaxant, usoara ameliorare temporara, de durere (de spate), cat timp actiona, fata de cel cu opamp care nu parea ca are un efect pozitiv pentru mine.

Link spre comentariu

si mie mi s-a parut oarecum ciudatica decizia de sanctionare doar a lui, in topicul cu pricina fiind cazuri de jigniri mai grave aduse unor useri, ...

Aha, au mai bagat de seama si altii, personal si eu m-am simtit la un moment dat foarte jignit de replicile unora, nefiind ortodox, dar ce rost ar mai avea sa postez acum tocmai la pubela sa ma dau in spectacol? Important e ca acum acum avem vajnici militieni pana si la si la carciuma, vigilenti, sa nu miste vreunu-n front.

...in legatura cu ELF-ul de 4011, in testele mele, pare sa aiba un efect relaxant, usoara ameliorare temporara, de durere (de spate), cat timp actiona, fata de cel cu opamp care nu parea ca are un efect pozitiv pentru mine.

Interesant ce spui, prima parere care mi-am facut-o e taman pe dos. Poate vom dezvolta subiectul intrand in mici amanunte...Am insirat si eu montajul pe o placa de test, in urma cu cateva zile, am facut masuratori amanuntite, oscilograme, iar informatiile care le asteptam de pe forum si n-au venit de la cei care au facut aparate similare mi le-am completat singur. Ma interesa densitatea de flux obtinuta cu bobina adoptata, si, in lipsa de aparatura am determinat-o prin calcul, in diverse variante constructive. Studiind si alte materiale, mai recente, sunt foarte sceptic in privinta rezultatelor obtenabile cu aparatul in forma prezentata. Asa ca intentionez sa apelez la o varianta proprie, bazata pe cunostintele acumulate pana in acest moment.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

A mai fost postat dar a fost sters...pentru cei care au totusi nevoie:elektor 1980-magnetizador.pdf

userul @ owerseas a aratat foarte corect ca C5 si C7 trebuie puse in paralel pe R5 SI R6,AM VERIFICAT SI E ok.

P.S.-Poate mai pune din nou atasamentele lipsa cineva sau chiar @overseas...nu e bine sa ne purtam "pica" indiferent de opinii... :aplauze

Editat de armand
Link spre comentariu

Si eu m-as bucura sa revina la sectiunea asta cu postari.

A fost intr-o perioada destul de interesant. S-ar putea reinvia topicul de catre cei care au avut rezultate notabile in exploatarea montajelor deja prezentate aci.

Link spre comentariu

...userul @ owerseas a aratat foarte corect ca C5 si C7 trebuie puse in paralel pe R5 SI R6,AM VERIFICAT SI E ok....nu e bine sa ne purtam "pica" indiferent de opinii... :aplauze

Eu nu cred ca ne purtam "pica", inca n-am sesizat asa ceva, chiar daca se discuta in contradictoriu.Ma refer la cei ce au participat la topic cu comentarii la tema, nu la flecarii care au mai intervenit ocazional, probabil din lipsa de ocupatie.Acuma, ca sa mai invioram topicul, o sa fiu eu Gica contra si o sa te intreb de ce ma rog frumos zici ca @overseas "a aratat foarte corect ca C5 si C7 trebuie puse in paralel pe R5 si R6"  ???

Cel care a proiectat schema initiala, i-a pus in serie de prost? Ce o fi fost in capul lui?

De acord, impulsurile devin extrem de scurte, dar de ce ar mai trebui pastrate condensatoarele, daca tot ciobanim schema si in loc de impulsurile scurte pentru care a optat proiectantul, aplicam bobinei impulsuri dreptunghiulare simetrice, adica cu factor de umplere 0.5 ? (cum s-ar zice, cadem in cealalta extrema, fara a ne intreba, oare cale de mijloc nu exista, ca sa pastram spiritul in care s-a proiectat schema)...

Cum ar zice Moromete, pe ce te bazezi?

Ce mai fac condensatoarele alea daca le pun calare pe rezistentele mentionate, fata de situatia in care ar lipsi pur si simplu, semnalele de la cele doua oscilatoare fiind trimise tranzistorului driver doar prin rezistentele de limitare?

Zici ca ai verificat si e ok.

Ce ai verificat, si ce e ok?

Ce diferenta e intre formele de unda cu si fara condensatoarele buclucase?

Ce ROL au cand sunt puse in paralel? Ce problema rezolva?

Link spre comentariu

Din pacate,eu n-am timp si nici nu e in felul meu sa dau explicatii asupra schemelor si montajelor pe care le fac (mea culpa...)

Numai cine le executa practic poate sa afle ce si cum....si de ce...Am vazut pe acest forum de ex. la sectiunea auto"construire redresor auto"...cum s-a chinuit un user @Doru ..parca,sa explice ce face cum se face si de ce asa si nu pe dincolo...timp pierdut si pentru ce..?60 de pagini cu fel si fel de aberatii..detest aceste lucruri.. .una singura cu schema si detalii constructive era de ajuns...insa cine vrea sa taie frunza in 4 n-are decat..libera exprimare...

armand=winston

Editat de armand
Link spre comentariu

Din pacate,eu n-am timp si nici nu e in felul meu sa dau explicatii asupra schemelor si montajelor pe care le fac...

Eu nu cred ca de lipsa de timp e vorba, ci de neintelegerea suficienta a functionarii.Caci ai avut timp sa faci aprecieri gratuite asupra unor detalii de circuit fara a veni cu nici un argument tehnic.Si e vorba de chestiuni elementare, nu de nu stiu ce inginerii, ori de taiat frunze-n patru. 

armand=winston

N-am inteles relatia si rostul ei.Alta similara:tanta+costel=love.Si ce-i cu asta? Editat de em2006
Link spre comentariu

Adică armand vrea să spună că a folosit (cel puțin) două conturi.......deci fostul winston este acum armand.

Apropos de clone.... nu-l mai plângeți atâta pe userul zis ,,overseas,,......fiindcă oricum el activează normal pe forum sub un alt nume (cont), numai el știe al câtelea....

Link spre comentariu

Foarte core3ct domnule "Validae":am folosit doua conturi cu cele doua nume.....actual sunt "armand"....nu "Tanta si nici Costel"....

P.S.-Acesta e un forum pentru electronisti mai mult sau mai putin experimentati....cine intelege acest lucru bine..cine nu iarasi bine... :aplauze

Editat de armand
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

SALUTARE , eu mi-am facut  un ELF cu IC4047... cu iesire din pin 13 pe baza unui BD237, alimentat de la acumulator Li-ion 3.7 V.

Tot ce pot sa spun este ca nu prea simt de la el mare lucru. Atata doar nu  obosesc la lucru. Veneam acasa destul de obosit  inainte sa imi fac ELF cu 4047.

Am optat pentru 4047 pt ca functioneaza sub 5 V ( tinand cont ca un acumulator de li-ion are maxim 4.20V  cand este 100% ) curentul care intra in bobina este de ~ 0.15 A ( ~ 150 ma )

150 ma  este un curent destul de mare, bobina este  de ~ 600 spire ( bobinata manual ) / miez FERITA .  ( FRECVENTA ESTE AJUSTABILA CU POTENTIOMETRU  ) un LED intre baza ranzistorului si pin 13 ( osc ) indica frecventa.  

Spun ca nu simt mare lucru.... deoarele acum aprox 3 ani, imi facusem un ELF cu 555 :).   AM RAMAS SURPRINS DE EFECTUL LUI.  Cam pe la 4 Hz ... nu numai ca nu ma simteam extenuat. DAR ma simteam plin de energie, mult chef de viata, capacitatea de concentrare crescuse pe timpul functionarii. pe timpul cat functiona somnul era foarte profund si odihnitor. MA SIMTEAM SUPPER :reytre .    dar din pacate era un mic/ mare inconvenient. Nu ma tinea bateria mai mult de cateva ore ... 3 ~ 4 ore :41   ......  in acel caz alimentarea se facea de la o baterie de 9V. Bobobina era  doar de 300 de spire pe un surub si era alimentata la 0.05 A ( 50 ma ). Si atunci ca si acum aveam frecventa ajustabila  cu potentiometru si LED pentru a vedea frecventa.  atunci bobina era comandata direct de catre 555. 

Acum cu 4047 desi nu mai am probleme cu epuizarea bateriei ( tine 8 ore fara probleme  3 accu fiecare de 4000 mah in paralel ) nu am aceleasi efecte :( desi frecventele sunt aceleasi  si teoretic si forma undei ( waveform ) este tot dreptunghiulara. Nu stiu ce sa mai zic..........

Daca mergea 555 la 3.7 V ce bine ar fi fost .......... nu stiti voi un echivalent 555 la 3.7 VCC  ??

parca am vazut un datasheet LMC555 si daca nu ma insel acela era instae sa merarga si la 1.5V -> ( 1.5-V Supply Operating Voltage Ensured  )

Editat de allez001
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări