Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELF terapia cu unde electromagnetice.

Postări Recomandate

Vizitator overseas

mersi, @dan_cod & @validae

am vre-o 3-4 magazine de componente electronice in Iasi, doua, la care am fost, nu avea 4011, sau poate nu stia fata de la taraba care o fi cautat cd4011 exact si nu a gasit. Avem un magazin mai mare care s-a mutat si nu stiam exact locatia, pentru ca merg destul de rar sa cumpar componente (erau inainte doua magazine, unul linga altul si era usor sa ajungi la ele, acum toate sunt in alta parte a orasului).

am sa mai insist si la celelalte doua, nu cred ca nu voi gasi, doar nu-s nave spatiale. :)

Nici in Pitesti nu se gasesc...

Am gasit, insa culmea in Curtea de Arges, la magazinul Dioda aveau pe stoc cu ...0,5lei bucata.

:rade:

Ca fapt divers merge si cu CDB400 la 5V dar cu modificarea valorilor unor rezistente corespunzator... 

Editat de overseas
Link spre comentariu

...Am atasat in .pdf articolul publicat in revista Elektor din anul 1980 in lb spaniola)Posted Image el_lector_1980_03_04_no_002.pdf

Pentru imbunatatirea performantelor acestei scheme se recomanda urmatoarele modificari tinand cont de urmatoarele precizari:

Condensatoarele de 15nF din baza tranzistorului produc “derivarea” impulsurilor, care devin foarte scurte, tranzistorul injectand in bobina o energie foarte mica, de unde si consumul extrem de mic al aparatului (…dar si rezultatele insignifiante!…).

Rezultatele cresc daca se leaga cele 2 condensatoare din baza tranzistorului (C5 si C7) nu in serie cu rezistoarele R5 si R6 ci in paralel pe acestea. In acest fel durata impulsurilor creste considerabil, ajungand la un “factor de umplere” de 1/2 (durata impulsului egala cu aceea a pauzei, asa cum este semnalul generat de circuitul integrat), energia impulsurilor devenind astfel maxima. Alimentarea montajului se va face in acest caz de la un acumulator de 12V (fara a fi necesara stabilizarea la 9V, deoarece integratul suporta tensiuni de alimentare de max. 15V) sau la un redresor de 9 – 12V cuplat la reteaua de 220Vca....

1. Multumesc pentru attach. Putem vedea varianta originala, asa cum a fost gandita de autor.

2. Am indoieli privind utilitatea "inovatiei" descrise in continuare, o gasesc prea putin documentata dpv tehnic, este in opinia mea o solutie empirica tip "hei-rup".

Cum dovedesti "imbunatatirea performantelor"?

Crezi ca autorul solutiei originale nu observa ca energia impulsurilor creste daca ia semnalul direct de la iesirile portilor, renuntand la separarea galvanica a tranzistorului driver asigurata de cele 2 condensatoare si a pus grupurile serie RC din intamplare, ori ignoranta?

Esti convins ca "mai tare" inseamna si "mai bine" in cazul de fata?

Ai masuratori si oscilograme care sa confirme, de exemplu, calitatea semnalului emis dupa acest "upgrade"?

Am vazut ca ai sustinut de multe ori ca lucrul cel mai important e "acordarea" individului cu elf-ul, vorbea de interactionare, si cu asta sunt de acord. Or, a intra in rezonanta inseamna neaparat a da cu barosul?

Link spre comentariu
Vizitator overseas

1. Multumesc pentru attach. Putem vedea varianta originala, asa cum a fost gandita de autor.

2. Am indoieli privind utilitatea "inovatiei" descrise in continuare, o gasesc prea putin documentata dpv tehnic, este in opinia mea o solutie empirica tip "hei-rup".

Cum dovedesti "imbunatatirea performantelor"?

Crezi ca autorul solutiei originale nu observa ca energia impulsurilor creste daca ia semnalul direct de la iesirile portilor, renuntand la separarea galvanica a tranzistorului driver asigurata de cele 2 condensatoare si a pus grupurile serie RC din intamplare, ori ignoranta?

Esti convins ca "mai tare" inseamna si "mai bine" in cazul de fata?

Ai masuratori si oscilograme care sa confirme, de exemplu, calitatea semnalului emis dupa acest "upgrade"?

Am vazut ca ai sustinut de multe ori ca lucrul cel mai important e "acordarea" individului cu elf-ul, vorbea de interactionare, si cu asta sunt de acord. Or, a intra in rezonanta inseamna neaparat a da cu barosul?

Ati folosit macar o singura data ELF-ul?

Link spre comentariu

Ati folosit macar o singura data ELF-ul?

Niciodata, din acest motiv vreau atatea amanunte.

Pe masura ce ma documentez, am mai putina incredere in unele abordari de pe acest topic.

Am vazut ca de multe ori se doreste un camp cat mai puternic, fara sa se puna problema daca acesta n-ar putea sa faca mai mult rau decat bine.

In atatea pagini de discutii, n-am vazut un singur post in care sa se precizeze macar un ordin de marime, nu o valoare exacta. Magnetometre exista, deci in principiu se poate verifica.

N-au cum sa te convinga simple afirmatii evazive, fara un minim suport tehnic.

Link spre comentariu

Pe masura ce ma documentez, am mai putina incredere in unele abordari de pe acest topic.

Am vazut ca de multe ori se doreste un camp cat mai puternic, fara sa se puna problema daca acesta n-ar putea sa faca mai mult rau decat bine.

In atatea pagini de discutii, n-am vazut un singur post in care sa se precizeze macar un ordin de marime, nu o valoare exacta. Magnetometre exista, deci in principiu se poate verifica.

La experienta dvs e cam rusinos sa nu faceti macar un singur "elf"din propria conceptie,asa cum afirmati candva mai devreme..probabil ca cele din revistele de renume nu va satisfac...o sa aveti si datele cerure de la altii ...magnetometru,oscilograme,forme de unda...etc...

Link spre comentariu
Vizitator overseas

De acord, am inteles! Sunteti exact cum eram eu inainte de a folosi terapia ELF. Va inteleg.

La pretentia de a va furniza masuratori, oscilograme sau alte date tehnice va recomand prieteneste sa le cereti de la firma producatoare (de produse "Spiridus") omologate si patentate, si puse in vanzare pe piata larga.(Din Japonia pana in Rusia).

Nu este de fapt problema aparatelor ci a modului lor de utilizare, oamenii au aparate cumparate pe bani grei dar nu stiu ce sa faca cu ele...Ei bine aici in acest topic se pune punctul pe "I"...

Terapia ELF este foarte putin cunoscuta si mult mai putin utilizata in Romania de exemplu fata de Japonia, tara in care aceasta terapie este masiv folosita.

:)

PS : uite si un Hi-Tech in domeniul abordat de noi pe forum...  http://danmirahorian.com/QI-MAGEN-PREZENTARE-2006.pdf

Iar acest dispozitiv emite in etajul final, cu ce crezi ? Iti spune ceva de pe forum oscilatorul cu TUJ?

Experimenteaza acel aparat cu TUJ, crede-ma nu iti trebuie partea digitala e doar de fatada si de a complica lucrurile dar si din motive financiare.

Lucrurile simple nu sunt neaparat si gresite.Gandeste-te bine la ce am scris eu aici a doua oara nu mai fac gestul asta.

:rade:

Editat de overseas
Link spre comentariu

La experienta dvs e cam rusinos sa nu faceti macar un singur "elf"din propria conceptie,..

...probabil ca cele din revistele de renume nu va satisfac...

Cred ca am fost inteles gresit, sau n-am fost inteles deloc. De unde trageti concluzia ca nu ma satisfac cele din revistele de renume?

Cititi mai atent postul meu ca sa va lamuriti ca ceea ce contest sunt asa-zisele "imbunatatiri" ale schemelor originale din publicatiile in care au aparut initial sub semnatura adevaratilor autori. "Imbunatatiri" care nu sunt sustinute de date rezultate din masuratori (personalizate), oscilograme, etc. Adica argumente care sa aiba in spate valori experimentate, date masurabile. 

Nu cred ca-i nefiresc, in context, sa ne asteptam a vedea si niste date comparative, ci din contra. In sensul acesta am cerut respectivele detalii. Adica, daca preiau de undeva o schema, fac niste modificari despre care pretind ca ii imbunatatesc performantele, vin si cu argumente tehnice, nu cu afirmatii de ordin general si supozitii.

Acum circula pe net o gramada de variante si, daca nu te documentezi serios nu mai stii care-i originalul, fiecare imbunatatind in fel si chip.

Mai mult, unii au si depus cerere de brevet de inventie pentru celebra schema cu 4011 din Elektor, la care au mai adaugat leduri (si, evident tranzistoarele driver, caci nu puteau aprinde ledurile direct cu semnalul de la iesirile 4011..). Am o copie a documentului, (nu stiu daca intre timp s-a acordat patentul la osim, probabil ca da), am citit atent descrierea si revendicarile, incluzand vechea schema din elektor, dar n-am remarcat nici o specificatie privind macar marimea densitatii campului. Adica parametri tehnici masurabili, legati de campul magnetic generat. Cu alte cuvinte, in opinia mea s-au reinventat apa calda si mersul pe jos.

Imi cer scuze ca nu pot digera postari de genul "aparatul functioneaza ok, ma simt ca nou-nascut, iar soacra-mea dupa tratament zici ca-i vie...", si va asigur de buna mea credinta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări