Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELF terapia cu unde electromagnetice.

Postări Recomandate

Realizat,functional 100% cu o remarca:am folosit o bobina de demagnetizare TK-in rest OK.

Cititi cu atentie toate indicatiile din EPE .pdf ca sa nu mai intrebati degeaba...

acolo sunt toate detaliile constructive...

P.S.-Merge cu lm 358 si BD-urile din schema.....in rest nu ma intrebati sunt detalii si in postarile mele anterioare....

...ura si la gara...

Eu cred ca am citit destul de atent articolul din EPE, nu numai acesta ci si celelalte 2 proiecte anterioare ale aceluiasi autor (Inainte de 2000 am fost abonat la aceasta revista, asa ca articolele dinainte de 1999 le-am vazut in original si le-am citit si la vremea respectiva.

Probabil ca de aici vin si oarecare indoieli, pe care le am, relativ la conservarea performantelor in urma inlocuirii OP-urilor cu LM358. Aici as fi dorit niste detalii, parerea mea e ca trebuie optimizata bucla inductiva care constituie sarcina pentru a nu se deforma forma de unda obtinuta cu componentele specificate de autor.

M-ar fi interesat mai ales o oscilograma a curentului prin sarcina si mai putin afirmatii de genul "merge", sau "e functional", sigur ca merge, depinde cum.

Eventual putem comenta la obiect, paragraf cu paragraf tot ce se specifica in respectivul articol, poate nu toti am inteles acelasi lucru.

Adica, sa spunem fiecare concret ce am inteles.

Link spre comentariu
Vizitator overseas

Eu cred ca am citit destul de atent articolul din EPE, nu numai acesta ci si celelalte 2 proiecte anterioare ale aceluiasi autor (Inainte de 2000 am fost abonat la aceasta revista, asa ca articolele dinainte de 1999 le-am vazut in original si le-am citit si la vremea respectiva.

Probabil ca de aici vin si oarecare indoieli, pe care le am, relativ la conservarea performantelor in urma inlocuirii OP-urilor cu LM358. Aici as fi dorit niste detalii, parerea mea e ca trebuie optimizata bucla inductiva care constituie sarcina pentru a nu se deforma forma de unda obtinuta cu componentele specificate de autor.

M-ar fi interesat mai ales o oscilograma a curentului prin sarcina si mai putin afirmatii de genul "merge", sau "e functional", sigur ca merge, depinde cum.

Eventual putem comenta la obiect, paragraf cu paragraf tot ce se specifica in respectivul articol, poate nu toti am inteles acelasi lucru.

Adica, sa spunem fiecare concret ce am inteles.

OP279: FEATURES

Rail-to-Rail Inputs and Outputs
High Output Current: 660 mA
Single Supply: +5 V to +12 V
Wide Bandwidth: 5 MHz
High Slew Rate: 3 V/ms
Low Distortion: 0.01%
Unity-Gain Stable
No Phase Reversal
Short Circuit Protected
Drives Capacitive Loads: 10 nF

Nu prea sunt la fel...vezi si curentul de iesire mult mai mare la OP279
Editat de overseas
Link spre comentariu

Eu cred ca e importanta bucla inductiva folosita ca sarcina. Autorul articolului a ales sa foloseasca panglica aceea lunga in ideea ca bobina sa fie plasata in jurul unei camere mici (ori in jurul unui pat, daca se trateaza insomnia). Conform afirmatiilor din text aparatul face fata pe o arie de pana la 4 metri patrati la o intensitate a campului magnetic comparabila cu cea obtinuta de dispozitivele cu bobina aceea mica ce au efect pana la 3cm distanta. Noi vorbim aici de bobina de demagnetizare TK, concentrata pe o arie mult mai mica.

Nu stiu ce efecte ar putea fi in cazul unor campuri mai puternice decat e necesar.

...bobine de demagnetizare am cu gramada asa ca vor urma testele.Ce mi-ar place sa am cu ce masura intensitatea campului emis.

Editat de em2006
Link spre comentariu

Dar de ce nu ne spune cineva cum se poate face o bobina "stripline"...poate ne da si pcb-ul la aceasta bobina pe cablaj ...poate ne da si o varianta portabila...poate... : :96 renuntam la un etaj de amplificare si punem o bobina de ferita ca la ELF...

Editat de armand
Link spre comentariu

... Cred ca am sa caut cabluri panglica de la desktopuri ....... pana obtin 14m.

De ce neaparat panglica, e drept ca e mai comod si destul de elegant.

In principiu orice sarma cred ca merge, important e sa se respecte configuratia sugerata de autor, daca vrem sa facem ca in prototipul lui si sa folosim bucla in modul descris (in jurul patului, ori a camerei).

De ce n-ar merge si cu sarma din cablul UTP (ieftin si usor de procurat)...

Sau, si mai firesc, sarma de bobinaj din cupru emailat...

Eu nu sunt impotriva ideii de a folosi bobina de demagnetizare TK, ci, din contra, agreez ideea, mi-a venit mai demult ideea asta; am subliniat doar specificatiile autorului in legatura cu solutia sa, in contextul modului in care acesta o utilizeaza.

Si eu intentionez sa fac un astfel de aparat, pe care l-am tot amanat din lipsa de timp, asa ca am pregatit de ceva timp... tot o bobina demagnetizare de la un monitor (asta a fost prima idee care mi-a venit) insa cred ca trebuie clarificati niste parametri, in principal intensitatea campului necesara in raport cu modul in care aceasta se aplica (utilizeaza).

Link spre comentariu

am folosit o bobina facuta pentru cel cu Lm asa arata curentul rezistenta folosita, in serie cu bobina, (pe bornele ei am pus osciloscopul ) este de 2,7 ohmi la 5W

Fotografia a fost facuta cu telefonul si a trebuit sa ii reduc si calitatea pentru a putea posta. Imi cer scuze pentru calitate.

Am vazut la aparate care au costuri in euro bobine rotunde in aer cu diametrul de aproximativ 30cm sau succesiuni de bobine patrate cu latura de circa 25 cm. Eu doresc sa folosesc bobina pentru demagnetizarea tuburilor cinescop. (atit de des am folosit-o incit o mai caut inca)post-191131-0-98249300-1421172397_thumb.gif

Editat de mcxc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări