Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELF terapia cu unde electromagnetice.

Postări Recomandate

Dar IC1, IC4?

OP279 se gaseste mai greu.

Revin la intrebarea din citat, pentru cei care au construit montajul.

Ce merge cum trebuie pentru IC1 si IC4, in lipsa OP279?

Pentru sarcina care e declarata in articol, deci fara afectarea performantelor.

Ar fi pacat, daca tot am optat pentru un montaj atat de inteligent, cu microcontroler.

Editat de em2006
Link spre comentariu

Realizat,functional 100% cu o remarca:am folosit o bobina de demagnetizare TK-in rest OK.

Cititi cu atentie toate indicatiile din EPE .pdf ca sa nu mai intrebati degeaba...acolo sunt toate detaliile constructive.

P.S.-Merge cu lm 358 si BD-urile din schema,inclusiv cu pic 16f628,multumiri lui @Stefan Nicolae....in rest nu ma intrebati sunt detalii si in postarile mele anterioare..singura chestie mai "deoasebita" :cine face "bucla" cu "platbanda" de fire 14m sa taie din ea (cum se spune in articol) pana se obrine 10 Ohmi

Pentru cei care insista cu generatoare icl 3038,xr 2206...acestae nu pot genera "trenul de impulsuri" care se repeta la un anumit interval...vezi descrierea de functionarea a pic-ului 16f84.Cu alte cuvinte frecventa generata nu este liniara in timp(in cazul montajului cu PIC)..ci in impulsuri date la un anumit interval (FOARTE IMPORTANT)

Eu am spus acest lucru de mai multe ori dar putini au inteles despre ce era vorba,sau in cazul ELF-ULUI din comert frecv.generata se obtine prin mixarea celor 2 frecv.ale schemei...ura si la gara...

Editat de winston
Link spre comentariu

Exact...cum am aflat din datele cerute de mine anterior...vezi postarea... cine o are mai... "lunga" taie dine ea pana se obtine intre 8-10 Ohmi si 16-18mH

Atentie cum o taiati... :rade:

P.S.-Acum fara gluma..in revista EPE se atentioneaza despre folosirea acestui montaj de catre cei care au anumite "afectiuni" ,inca o data subliniez "fara gluma" cititi aceea atentionare[ WARNING NOTICE]-fiecare pe propria raspundere... :nebunrau:

Editat de winston
Link spre comentariu
Vizitator overseas

Exact...cum am aflat din datele cerute de mine anterior...vezi postarea... cine o are mai... "lunga" taie dine ea pana se obtine intre 8-10 Ohmi si 16-18mH

Atentie cum o taiati... :rade:

P.S.-Acum fara gluma..in revista EPE se atentioneaza despre folosirea acestui montaj de catre cei care au anumite "afectiuni" ,inca o data subliniez "fara gluma" cititi aceea atentionare[ WARNING NOTICE]-fiecare pe propria raspundere... :nebunrau:

Atentionarea este valabila si pentru montajul clasic cu CI 4011...

....,xr 2206...acestae nu pot genera "trenul de impulsuri" care se repeta la un anumit interval...vezi descrierea de functionarea a pic-ului 16f84.Cu alte cuvinte frecventa generata nu este liniara in timp(in cazul montajului cu PIC)..ci in impulsuri date la un anumit interval (FOARTE IMPORTANT)

Eu am spus acest lucru de mai multe ori dar putini au inteles despre ce era vorba,sau in cazul ELF-ULUI din comert frecv.generata se obtine prin mixarea celor 2 frecv.ale schemei...ura si la gara...

Aici spune altceva despre XR2206: http://www.electronics-diy.com/function-generator-kit-xr2206.php

Function Generator is an essential laboratory equipment for every electronic. It allows a variety of measurements and experiments. The module described here is based on high quality XR2206 IC. 1Hz - 2MHz XR2206 Function Generator is capable of producing high quality sine, square and triangle waveforms of high-stability and accuracy. The output waveforms can be both amplitude and frequency modulated.

Din ce mi-au spus si cei care au lucrat cu XR2206 in aplicatii industriale, este chiar indicat/dedicat pentru acest generator (ELF) fiind mult peste montajul clasic cu CI 4011...

:falismilie:

Posted Image

XR2206 Sine wave

si un videoclip cu ce ^poate XR2206:

https://www.youtube.com/watch?v=5p5ZMXkaPW0

Modificand valorile din schema XR2206 poate genera frecvente de la 0,1Hz sipentru ELF-ul nostru se pastreaza doar gama de frecvente joase 0,1-100Hz .

Editat de overseas
Link spre comentariu
Vizitator overseas

Eu am zis ca e greu sa fixezi frecvente foarte fixe cu așa ceva de aia am zis 7,83Hz.Dar trebuie sa îmi sosească montajul cu pic si vedem cum se comporta.

Cred ca este la fel de greu sa fixezi 7,83Hz chiar si cu PIC16F84...

Eu am un generator/frecventmetru cu ATMEGA 328 si nu este atat de precis incat sa furnizeze o frecventa stabila la doua zecimale in domeniul 10Hz. (0,01Hz)

Chiar si generatoarele din comert pe bani multi nu sunt atat de stabile...

Eu sunt fericit ca macar generatorul cu ATMEGA328 este totusi destul de stabil la maxim o zecimala.

Uite un catalog de generatoare (pe bani foarte multi) de precizie dorita:

http://www.edituravulturzm.ro/html/generatoare_de_energie_.html

desi nu cred in stabilitatea de 0,01Hz expusa acolo, dar fie, macar se pretinde a fi...

PS: discurile de transfer sunt capace de bidon de 5L de la care se indeparteaza filetul interior apoi vopsite. Am incercat/testat si eu asa ceva...

http://www.edituravulturzm.ro/assets/images/Disc_transfer_3_copy.jpg

Pentru comparatie vezi pagina 36 din catalogul de aparate dedicate, comerciale, serioase.

http://www.arc.ro/userfiles/pdf/catalog-arc.pdf

Cam departe de ce dorim noi... :rade:

Editat de overseas
Link spre comentariu
Vizitator overseas

Si ajuta la ceva capacele de bidon/eu sincer asta nu prea cred cum cred ca si aparatele de pe siteul ala sunt facaturi.Ce as vrea sa vad unul desfacut.

in principiu generatoarele (de ex Generatorul de energie universala Forta galaxiei 1701 cu display de 17000lei) sunt facute dupa scheme clasice care emit energia pe principiul rezonantei (principiul joule- thief).

https://www.youtube.com/watch?v=F0Bpqv4PZC4

Deci poti aduce energia direct unde te intereseaza fara conexiuni etc, cam asa functioneaza .

Capacele fara generator nu prea sunt utile, dar in preajma generatorului aduc energia pe "chakre", sau varianta mai putin eficace :capacul sa ia din "energia universala" si sa o bage in chakre.

Editat de overseas
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări