Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELF terapia cu unde electromagnetice.

Postări Recomandate

Cercetarile medicale au aratat ca anumite cimpuri magnetice pot avea un efect vindecator asupra suferintelor psihosomatice si a bolilor reumatice.Prezentam mai intii sinteza unui raport publicat de Dr.Ludwig si colaboratorii sai asupra unor cercetari in acest domeniu.Pacienti care au folosit aparate in functiune1. 430 2. 9-10 3.cca.100A/m 4. suferinte psihosomatice 5. 375 6. 87% 1. 70 2. 4-12 3.cca 200A/m 4. suferinte psihosomatice si stari dureroase 5. 63 6. 90% 1. 200 2. 1-15 3.cca.200A/m 4. dureri reumatice 5. 194 6. 97% Pacienti la care aparatele nu au functionat(efect placebo)1. 160 2. 10 3. 4. suferinte psihosomatice 5. 33 6. 21% 1. 60 2. 4-12 3. 4.dureri reumatice 5. 12 6. 20% Ce reprezinta fiecare cifra. 1. nr. pacienti 2. frecventa(Hz) 3. intensitatea cimpului(max) 4. suferinte 5. rezultate pozitive 6. procent In timpul celui de al doilea Colocviu al bioclimatologilor,tinut in septembrie 1976 la Munchen,s-au facut comunicari asupra cercetarilor efectuate sub conducerea prof,dr.H.U.Reithmuller de la universitatea Tubingen. Au fost tratati 920 de pacienti cu suferinte psihomotorii,cu ajutorul unui mic aparat al carui model este prezentat(in carte)sub denumirea de magnetizator.Din cei 920 pacienti,220 au primitun asa zis placebo,adica un aparat care nu functiona.Pacientii tratatise plingeau intre altele de insomnii,dureri de cap cronice, si sensibilitate la schimbarea vremii.Din 1975 au fost tratate si migrene,inflamatii ale nervilor,reumatisme extraarticulare,artroze articulare,sindroame ale coloanei si gitului,suferinte alergice ale pielii,astm bronsic,rau de masina si frica de inaltime.Surprinzator a fost la acest studiu faptul ca pacientii au redus medicatia cu circa 50%.Rezultatele asa cum sint sintetizate in tabelul prezentat sin uimitoare,in special daca ne gindim la faptul ca medicatia a fost redusa drastic.Toate datele sint prelucrate din raportul de cercetare al grupeiW.Ehrmann,W.Ludwig si W.Sodtke-Tubingen.(urmeaza multumiri adresate Dr. W.Ludwig pentru sfaturi si consultanta stiintifica).Aparatul descris este similar ca performante tehnice cu cel folosit de W.Ludwig si colaboratorii sai in cercetari.Adincimea de patrundere a cimpului electromagnetic alternativ depinde de frecventa sa.Cimpul electric poate fi in general neglijat atita timp cit frecventa se gaseste in domeniul ELF(Extremly Low Frequency).In schimb un cimp magnetic alternativ induce curenti turbionari care au ca urmare deplasari de sarcini electrice in membranelecelulare,prin aceasta este stimulat sistemu7l nervos vegetativ,care la rindul sau elimina blocajele existente in sistem.Se da ca exemplu faptul ca la frecvente sub 8 Hz au fost observate dilatari ale vaselor sanguine,iar la frecvente de peste 12 Hz ,din contra ,contractii ale acestora,de aici perspectiva de a putea dezvata fumatorii de obiceiul daunator cu ajutorul generatorului ELF.In plus cercetarile au aratat ca sensibilitatea poate fi diferita de la persoana la persoana.Ea este maxima la frecventa care coincide cu ritmul EGG al persoanei respective,prin urmare, este clar ca impulsurile din exterior sprijina optim "propriile impulsuri" atunci cind sint sincrone cu acestea.Impulsurile abrupte ,cu continut mare de armonici superioare,duc la efecte mai bune decit cimpurile sinusoidale de aceeasi amplitudine. Perioada de crestere a frontului trebuie sa aiba o lungime minima pe care tesuturile o mai pot sesiza si prelucra.Frecventele ELF care actioneaza cel mai favorabil sint cuprinse intre cca,0,5 Hz si 20 Hz ele pot fi subimpartite in 4 domenii specifice dfe tratament:1-3 Hz actioneaza contra infectiilor,4-6 Hz actioneaza linistitor si antispastic.8-11 Hz stimulator,stabilizator si analgezic,13-20 Hz actioneaza aasupra pacientilor care obosesc repede acelasi efect ca si frecventele de 8-11 Hz asupra pacientilor "normali"!!!

Link spre comentariu

Frecventele din ultimul domeniu sint utilizate numai atunci cind frecventele reduse nu au efect.In cazul activitatilor care pretind o atentie crescuta(ex:conducerea autovehiculelor,deservirea unor masini) domeniul 4-6 Hz nu se utilizeaza.Actiuni secundare ale tratamentelor cu cimpuri magnetice alternative nui sint cunoscute,Desigur eficienta poate slabi la o utilizare indelungata.De aceea se recomanda a se limita durata unei sedinte la max.15 min.Persoanele cu stimulator cardiac pot fi tratate cu frecventele din domeniul cel mai scazut numai atunci cind s-a stabilit ca stimulatorul nu reactioneaza la cimpul magnetic.In cazul in care nu exista nici un focar de durere acuta,,magnetizatorul poate fi purtat intr-un buzunar al hainei sau al vestei.In pozitia culcatel se aplica sub git sau sub perna.Este prezentat montajul, construit din doua multivibratoare astabile dintre care unul oscileaza cu o frecventa de cca.1,5 Hz iar celalalt cu o frecventa de 4,4 Hz, 9,7 Hz sau 14,2 Hz.Daca sint inchise concomitent mai multe dintre comutatoarele S1-S3 atunci rezulta urmatoarele frecvente:S1+S2=cca,3,0 Hz S1+S3=cca.3,4 Hz S2+S3=cca. 5,8 Hz S1+S2+S3=cca.2,5 Hz.Tranzistorul T1 conduce si se blocheaza in ritmul frecventei selectate.Curentul de colector in forma de impuls magnetizeaza miezul bobinei care consta din 600 de spire executate di sirma de Cu Emcu diametrul de 0,2mm.Ca miez a fost folosit un surub obisnuit din otel cu diametrul de 6mm si lungimea de 40mm.Nu este necesar ca spirele sa fie bobinate regulat ,spira linga spira.Intensitatea cimpului magnetic este comparabila cu aceea a aparatelor obisnuite existente in comert(din Germania).Pentru a elimina eventualele riscuri legate de defectarea cewlui de al doilea MVA,se recomandaca la aparatele destinate persoanelor cu stimulator cardiac,componentele R1,R2,R5,C1 si C2(primul MVA 1,25 Hz)!!!! sa nu fie lipite pe placa ci sa fie legate cu polul + al tensiunii de alimentare la intrarea libera a portii N1.Am reprodus intocmai ce este scris in carte.Pe alocuri am adaptat dar in esenta este identic cu ce scrie in carte.Daca aveti nelamuriri puteti sa spuneti.O seara buna sa aveti.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Reactioneaza bine.E prea simpla si poate de aceea unii nu au incredere.Incearca si o sa vezi,chiar merita facut un asemenea aparat care nu ar trebui sa ridice probleme cobstructive nici pentru un amator dar pentru un profesionist nici atat.Eu am asa ceva si ai facut si cunoscutilor.Toti sunt multumiti de rezultate.Cat despre schema asa este a fost publicata prin mai multe locuri numai unii spun ca au inventat-o ei.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator gettodacku

Bobina este formata din 600 de spire pe miez de 5mm.

Intrebare de incepator :detin 2 miezuri magnetice moi ( ferite-antene radio ), unul de 9 mm diametru / 45 mm lungime si unul de 6mm diametru / 120 mm lungime. Pe care sa o folosesc ?... daca o scurtez pe cea de 120mm, cu un flex sunt afectate caracteristicile sale?Stiu ca ideal ar fi sa aiba 6mm/40mm si am gasit mentionat pe un blog ca se poate utiliza si un surub obisnuit cu aceste dimensiuni.Astept un sfat ....multumesc.
Link spre comentariu
Vizitator gettodacku

Am reusit sa finalizez montajul, dar nefiind un as in ale electronicii mai am o dilema...cum stiu daca functioneaza ? ...ce parametrii ar trebui sa masor ca sa fiu sigur de functionarea sa? ( exclus osciloscp, nu am acces la asa ceva :( ).

Link spre comentariu

Ma bag si eu in seama pe aici cu o intrebare. Aparatul asta cum il folosesti? Nu prea am inteles din ce s-a scris pe aici. Si cat timp il folosesti? Am vazut ca scrie cineva nu mai mult de 15 min. Asta odata pe zi sau la cat timp alea 15 min? Din frecventele alea pe care si cand o folosesti, sau le iei pe incercate sa vezi care iti este benefica? Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări