Vizitator Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Nu are rost sa ne "certam" :e nevoie de "aparatura"ca sa vizualizezi succesiunea de impulsuri realizata prin "MIXAREA" frecventelor (@Der Doktor)...pentru a putea fi reprodusa...nu e ca la piata...vreau frecv. de 2Hz dreptunghiulara sau sinusoidala ca ma doare capul sau genunchiul...Ce te faci daca e nevoie de 7.83 sau 3.45Hz.... @kiwi,stai linistit ca nu ma cert cu nimeni.Parerea mea e ca daca frecventza e aiurea si efectectul e la fel. 7,83Hz sau 3,45Hz ii vezi pe un osciloscop digital iar pe analizorul de spectru vezi si armonicile acestor frecventze care in general chiar daca au amplitudine mai mica decat fundamentala totusi pot influentza altceva decat tinta scontata. Oscilograma pusa de @Marele Savant se vede clar ca e generata de PIC,chiar daca nu e filtrata si apare esantionarea nu e o problema,bobina ii rotunjeste fronturile in final . Interesant ar fi un detector de radiatzie electromagnetica,un masurator de camp,care ar da cateva informatzii in legatura cu ''puterea emisa in bobina''...ma gandesc ca si asta ar conta in cazul unui tratament... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Este o sinusoida sintetizata de PIC. Link spre comentariu
winston Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Sunt intru totul de acord cu @der doktor:"Interesant ar fi un detector de radiatzie electromagnetica,un masurator de camp,care ar da cateva informatzii in legatura cu ''puterea emisa in bobina''...ma gandesc ca si asta ar conta in cazul unui tratament..." P.S. kiwi=winston...pentru cunoscatori... Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 (editat) @kiwi,stai linistit ca nu ma cert cu nimeni.Parerea mea e ca daca frecventza e aiurea si efectectul e la fel. 7,83Hz sau 3,45Hz ii vezi pe un osciloscop digital iar pe analizorul de spectru vezi si armonicile acestor frecventze care in general chiar daca au amplitudine mai mica decat fundamentala totusi pot influentza altceva decat tinta scontata. Oscilograma pusa de @Marele Savant se vede clar ca e generata de PIC,chiar daca nu e filtrata si apare esantionarea nu e o problema,bobina ii rotunjeste fronturile in final . Interesant ar fi un detector de radiatzie electromagnetica,un masurator de camp,care ar da cateva informatzii in legatura cu ''puterea emisa in bobina''...ma gandesc ca si asta ar conta in cazul unui tratament... Ce spuneti de XR2206 din ce stiu erau des folosite si in aparatura industriala. Editat Ianuarie 3, 2015 de overseas Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Oscilograma pusa de mine este reala, deci vazuta pe un osciloscop.... Interesant, oscilograma-mi spune ca aici e vorna de un formator de sinusoida pe baza unui numar destul de redus de nivele de tensiune, ceea ce-mi da ideea de a realiza acelasi lucru destul de usor, evitand microcontrolerul. Batraneste, relativ simplu cu circuite CMOS , exista posibilitati multiple (numaratoare reversibile si retele R-2R, multiplicator analogic, registre de deplasare, PLL, etc). Forma de unda poate fi netezita de filtru trece jos cu AO (probabil circuitul respectiv face si asta, nu l-am studiat in amanunt vazand ca e cu pic, la care nu ma pricep)... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Interesant, oscilograma-mi spune ca aici e vorna de un formator de sinusoida pe baza unui numar destul de redus de nivele de tensiune, ceea ce-mi da ideea de a realiza acelasi lucru destul de usor, evitand microcontrolerul. Batraneste, relativ simplu cu circuite CMOS , exista posibilitati multiple (numaratoare reversibile si retele R-2R, multiplicator analogic, registre de deplasare, PLL, etc). Forma de unda poate fi netezita de filtru trece jos cu AO (probabil circuitul respectiv face si asta, nu l-am studiat in amanunt vazand ca e cu pic, la care nu ma pricep)... Frecvente cu stabilitatea cristalului de cuart, de genul 7.34Hz obtinute cu un singur chip cred ca mai greu. Desigur, oriunde este loc de mai bine. Cred ca voi pune rosii pentru teste! Link spre comentariu
winston Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 (editat) XR2206 sau icl 3038 sau alt circuit generator de frecv. ar merge in principiu (nu stiu dac sub 10Hz...)insa e mult mai bine cu microcontroler:poti controla(gestiona)care anume frecvente te intereseaza...atat ca tensiune(amplitudine) cat si ca forma de unda...stabilitate...generare impuls(tren de unda)...cu conditia sa sti programare (eu habar n-am,decat vagi notiuni...) Editat Ianuarie 3, 2015 de winston Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Da, schema cu PIC are si un filtru trece jos RC imediat la ieșirea rețelei rezistive. Se poate realiza sinus cu o "infinitate" de variante si la o rezoluție mai buna insa aceasta a fost soluția aleasa de autorul schemei. Impresionant era daca era realizat cu lămpi si cartele perforate sau cu PROM si generatorul de adrese cu roti dințate antrenate de un hamster. Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 (editat) In fine... Dilema este ca nu se poate spune exact care frecventa te vindeca...7,53Hz sau 4,21Hz? Este deja o problema de interactiune cu oscilatorul ELF. (As adauga aici: cate ore (ani) de utilizare ELF aveti? Exact atata experienta va recomanda) O caldura simti si la 7,53Hz dar si la 6Hz sau 4Hz. Importanta este doar interactiunea cu oscilatorul ELF cand te linisteste, atunci sti ca este bine si atat. Parerea mea este ca aparatura ELF de precizie nu aduce nimic in plus fata de un simplu oscilator care emite ELF cu care reusesti sa interactionezi. Sa nu uitam ca vindecarea o face organismul nostru, nu aparatura cu care reusim uneori sa-l stimulam cu succes intr-o anumita directie favorabila vindecarii.. Editat Ianuarie 3, 2015 de overseas Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Ar trebui sa se incalzeasca tesuturile la aceste frecvente? De ce?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 In link_ul ala pe care l_am pus sunt date exact hartzile cu frecventzele care trebuie generate. Il pun iarasi: http://www.gesundohnepillen.de/freq_brain.htm http://www.rife.org/john%20marsh/rifeinstrumenthistory.pdf Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Frecvente cu stabilitatea cristalului de cuart, de genul 7.34Hz obtinute cu un singur chip cred ca mai greu... Daca dorim o singura frecventa de ordinul herzilor, se poate obtine destul de simplu cu un oscilator cu cuart deci cu stabilitatea acestuia (frecv de ord MHz) urmat de un divizor de frecv (numarator asincron CMOS) cu factor de divizare corespunzator. Poate nu intotdeauna cu un singur chip, mai trebuie ceva porti, care se mai pot inlocui uneori si cu circuite simple cu diode. Sigur, avantajele microcontrolerului sunt certe, dar nu intotdeauna e indispensabil, mai ales in aplicatii simple, daca nu tinem mortis sa tragem cu tunul dupa rate. Vreau sa spun ca cei mai putin familiarizati cu mcu pot gasi solutii care nu implica complicatii mult mai mari in aplicatii de genul celei de fata, care nu pare a fi foarte complicata. Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 (editat) Daca dorim o singura frecventa de ordinul herzilor, se poate obtine destul de simplu cu un oscilator cu cuart deci cu stabilitatea acestuia (frecv de ord MHz) urmat de un divizor de frecv (numarator asincron CMOS) cu factor de divizare corespunzator. Poate nu intotdeauna cu un singur chip, mai trebuie ceva porti, care se mai pot inlocui uneori si cu circuite simple cu diode. Sigur, avantajele microcontrolerului sunt certe, dar nu intotdeauna e indispensabil, mai ales in aplicatii simple, daca nu tinem mortis sa tragem cu tunul dupa rate. Vreau sa spun ca cei mai putin familiarizati cu mcu pot gasi solutii care nu implica complicatii mult mai mari in aplicatii de genul celei de fata, care nu pare a fi foarte complicata. Fain este si experimentul meu cu CD4060 /CD4013: http://electroschematics.com/wp-content/uploads/2009/10/1-hz-generator-550x271.png Problema este ca mi s-a parut monoton am renuntat la el, nu am postat pe forum acest experiment. Ar trebui sa se incalzeasca tesuturile la aceste frecvente? De ce?? Pai nu este caldura, adica daca pui termometrul temperatura locala este la fel, simti o caldura locala sau interioara...Sau poti sa simti furnicaturi. Acum cinstit daca bobina se incalzeste nu este in regula circuitul. Cum sa-ti explic, in interactiunea cu ELF sunt ceva chesti spirituale, ce tin de sufletul nostru cum ar fi starea de liniste profunda nu ai cum sa stii daca nu ai experimentat-o. Sau ai senzatia de usor din starea de greu de oboseala ca si cum ti-ar lua cu mana cineva povara. Eu am trait asa ceva cu oscilatoarele astea simple. Starile acestea sunt date de creierul nostru pe anumite frecvente delta sau alfa; Explicatia este ca frecventa traita de creier este copiata prin interactiunea cu oscilatorul ELF. Asta m-a incurajat sa folosesc ELF-ul cu rezultate ca nu mai aveam dureri pe perioade lungi de timp pana au disparut definitiv. Pare un miracol. Dar nu este miracol pentru ca am folosit ELF-ul deci am o explicatie pentru tot ce s-a intamplat. Editat Ianuarie 3, 2015 de overseas Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Fain este si experimentul meu cu CD4060 /CD4013:... Fain, dar la iesire e semnal dreptunghiular cu factor de umplere 0.5. Pe langa fundamentala sunt o multime de armonici impare. Nu stiu daca nu e nevoie de sinus pur, cum e cazul aplicatiei cu mcu in discutie. Ai filtrat semnalul, adica pe bobina se aplica sinus? Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 (editat) Fain, dar la iesire e semnal dreptunghiular cu factor de umplere 0.5. Pe langa fundamentala sunt o multime de armonici impare. Nu stiu daca nu e nevoie de sinus pur, cum e cazul aplicatiei cu mcu in discutie. Ai filtrat semnalul, adica pe bobina se aplica sinus? Exact asa dreptunghiular (de armonici nu stiu, dar banuiesc ca pe out 1Hz sunt puternic amortizate de CD4013) iar la iesire am pus etajul cu BC558 din montajul cu CD4011,dar mi se parea monoton, asa il simteam ca o senzatie de plictiseala. Din practica cred ca semnalul dreptunghiular (fie si cu factorul de umplere 0,5) nu prea e ce trebuie. Eu inclin balanta pe semnalul sinusoidal sau dinte de fierastrau. Editat Ianuarie 3, 2015 de overseas Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum