Stefan Postat Decembrie 31, 2014 Partajează Postat Decembrie 31, 2014 Pai BMP il tin pentru ca are ce-a mai mica compresie, in trecut m-am tot jucat un un cablaj din png in jpg si a iesit destul de urat. Am atasat PNG-ul si asteptam un pdf printabil 1:1 pe A4. Link spre comentariu
winston Postat Decembrie 31, 2014 Partajează Postat Decembrie 31, 2014 Detalii constructive:In loc de OP 279 o sa pun lm358....La inductive loop:problema e ca nu-mi prea convine "platbanda" de fire pe post de bobina(14 metri lungime...???)are cineva vreo idee...8-10Ohmi...oare cat are o bobina de demagnetizat TC... Poate il fac portabil si ma opresc dupa T1,T2....ma mai gandesc..... Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat Decembrie 31, 2014 Partajează Postat Decembrie 31, 2014 Va doresc un nou an plin de bucurii si impliniri pe toate planurile atat spirituale cat si materiale, si de asemenea multa sanatate ca e mai buna decat toate! La multi ani tuturor! Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 31, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2014 LA MULTI ANI tuturor celor pasionați de electronica medicală. Link spre comentariu
svsu Postat Decembrie 31, 2014 Partajează Postat Decembrie 31, 2014 (editat) Pentru ELF-ul clasic, acela cu bobina de 1H mie mi-au iesit alte valori, respectiv: L=uN2A/l Diametru fier (k=200) 8 mm, lungime bobinaj 6 cm, numar spire 2180, CuEm 0.2, L=1H. http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/electric/indsol.html La multi Ani, dragi pasionati intr-ale sârmelor! Editat Decembrie 31, 2014 de svsu Link spre comentariu
winston Postat Decembrie 31, 2014 Partajează Postat Decembrie 31, 2014 (editat) Calculul tau e bun,acuma aplica si ce a spus "cristirimer" pe la pag.5 : "Referitor la aparatul "Spiridus-ELF", piratat dupa schema publicata de Elektor cu multi ani in urma (...parca prin 1978) si republicata ulterior in multe carti, intre care si "365 scheme...", am realizat si eu acest aparat, initial conform schemei publicate, dar nivelul semnalului era infim, ceea ce nu putea duce la rezultate semnificative. Abia dupa ce am modificat schema (in primul rand se "scurtcircuiteaza" condensatorul de 15 nF de cuplaj intre oscilatorul principal - cel care are frecventa variabila - si baza tranzistorului ramanand in circuit numai rezistorul, apoi se schimba tranzistorul BC cu altul de curent mai mare - 2N2907, 2N2905, chiar BD140 sau un Darlington BD682 - si bobina cu alta avand rezistenta infasurarii de cca. 60 ohm - eu am folosit bobina unui releu de 12V / 200 mA, evident fara blocul de contacte), tensiunea de alimentare fiind de 12 V, iar curentul consumat a ajuns la cca. 200 mA, au inceput sa apara efectele dorite. Acestea se manifestau prin aparitia efectului caloric (incalzire locala) la cca. 5 min. de expunere si diminuarea proceselor inflamatorii dupa 30 - 40 min." Si eu l-am facut mai demult cu aceste modificari si acest numar de spire calculat de tine(2200)dar cu rez.infasurarii de 60 Ohmi....altfel se arde BD-ul...vezi si calculul lui pentru 200mA....legea lui Ohm... P.S.-"La multi Ani" cu toate cele bune. Editat Decembrie 31, 2014 de winston Link spre comentariu
winston Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) Are cineva doua bobine de demagnetizare tub cinescop color(unul cu diagonala mica (aprox. 31) si al doilea mare(aprox.51..)si care nu-i mai trebuiesc ??? Imi sunt necesare pentru a dezvolta acest proiect...scuze daca am deranjat pe cineva cu aceasta postare aici...macar sa-mi spuna ce rezistenta a masurat la capete si ce lungime au bobinele eventual grosimea cablului(firelor)nu mai zic de inductanta(de fapt asta me intereseaza)poate cineva cu LC-metru... L = (μ ^ 2 x N x S) La MULTI ANI-ELFORUM !!!! Editat Ianuarie 1, 2015 de winston Link spre comentariu
svsu Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) Calculul tau e bun,acuma aplica si ce a spus "cristirimer" pe la pag.5 : "Referitor la aparatul "Spiridus-ELF", piratat dupa schema publicata de Elektor cu multi ani in urma (...parca prin 1978) si republicata ulterior in multe carti, intre care si "365 scheme...", am realizat si eu acest aparat, initial conform schemei publicate, dar nivelul semnalului era infim, ceea ce nu putea duce la rezultate semnificative. Abia dupa ce am modificat schema (in primul rand se "scurtcircuiteaza" condensatorul de 15 nF de cuplaj intre oscilatorul principal - cel care are frecventa variabila - si baza tranzistorului ramanand in circuit numai rezistorul, apoi se schimba tranzistorul BC cu altul de curent mai mare - 2N2907, 2N2905, chiar BD140 sau un Darlington BD682 - si bobina cu alta avand rezistenta infasurarii de cca. 60 ohm - eu am folosit bobina unui releu de 12V / 200 mA, evident fara blocul de contacte), tensiunea de alimentare fiind de 12 V, iar curentul consumat a ajuns la cca. 200 mA, au inceput sa apara efectele dorite. Acestea se manifestau prin aparitia efectului caloric (incalzire locala) la cca. 5 min. de expunere si diminuarea proceselor inflamatorii dupa 30 - 40 min." Si eu l-am facut mai demult cu aceste modificari si acest numar de spire calculat de tine(2200)dar cu rez.infasurarii de 60 Ohmi....altfel se arde BD-ul...vezi si calculul lui pentru 200mA....legea lui Ohm... P.S.-"La multi Ani" cu toate cele bune. Oare folosind o bobina de doar 1cm de lunga, pe un miez de 8 mm (surub cu cap de 13), cu 890 spire CuEm 0.2, nu ar fi mai bine? Ca tot 1H ramane inductanta si as putea folosi o cutie mica de tot pentru miniaturizare la varianta cu TUJ. Sau ce spuneti de varianta din poza, oare va merge? Editat Ianuarie 1, 2015 de svsu Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Pentru un efect vizibil, nu neapărat inductanţa contează acolo, mai degrabă forma fizică şi caracteristicile miezului sunt importante.Asta fiindcă miezul dirijează unde trebuie liniile de câmp (le concentreaza) pentru un efect de adâncime. Eu nu am înţeles astfel, de ce unii recomandă un miez de ferită, având în vedere că la frecvenţele joase folosite este necesar un banal miez de fier moale.Un cui, şurub, sau chiar tole de transformator. Link spre comentariu
svsu Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) Pentru un efect vizibil, nu neapărat inductanţa contează acolo, mai degrabă forma fizică şi caracteristicile miezului sunt importante.Asta fiindcă miezul dirijează unde trebuie liniile de câmp (le concentreaza) pentru un efect de adâncime. Eu nu am înţeles astfel, de ce unii recomandă un miez de ferită, având în vedere că la frecvenţele joase folosite este necesar un banal miez de fier moale.Un cui, şurub, sau chiar tole de transformator. Bine, dar ce varianta ar fi mai eficientă energetic, bobina cu latime mica si diametru mare sau invers? Editat Ianuarie 1, 2015 de svsu Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) Depinde ce suprafaţă vrei să activezi, fă o experienţă cu nişte pilitură de fier pe o hârtie amplasată în apropierea bobinelor. Firicelele de pilitură se vor aranja în forma liniilor de câmp magnetic. Pentru a măsura cantitativ intensitatea câmpului însă, ai nevoie de mai mult decât pilitură O bobină lungă şi subţire va avea un efect mai concentrat (punctiform) faşă de una groasă şi scurtă, care se poate folosi mai bine în poziţie paralelă faţă de ţesutul tratat.Eu aş recomanda o bobină plană mai degrabă (ca o spirală Fibonacci) Editat Ianuarie 1, 2015 de validae Link spre comentariu
winston Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Are cineva doua bobine de demagnetizare tub cinescop color(unul cu diagonala mica (aprox. 31) si al doilea mare(aprox.51..)si care nu-i mai trebuiesc ??? Imi sunt necesare pentru a dezvolta acest proiect...scuze daca am deranjat pe cineva cu aceasta postare aici...macar sa-mi spuna ce rezistenta a masurat la capete si ce lungime au bobinele eventual grosimea cablului(firelor)nu mai zic de inductanta(de fapt asta me intereseaza)poate cineva cu LC-metru... Nu mai e cazul....s-a rezolvat... Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 ...Am atasat PNG-ul si asteptam un pdf printabil 1:1 pe A4. Sper ca cel atasat e bun, nu mai pot verifica practic, mi s-a defectat imprimanta azi, exact in timp ce lucram la el. png_stefan_845x800x24bpp_convertit_pdf.pdf Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) Asta s-a ars la imprimanta, poate ma ajuta cineva cu o sursa functionala, caci n-am timp sa o repar. (Il trec in testament). Scuze pt off topic. Editat Ianuarie 1, 2015 de em2006 Link spre comentariu
mcxc Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Am incercat un pcb nu este verificat si nu contine comutatoarele de test de pe placa ( nu cred ca sunt necesare) ELF_PIC.LAY.txt Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum