Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELF terapia cu unde electromagnetice.

Postări Recomandate

Vizitator overseas

Am sa prezint in continuare realizarea practica a unui emitator ELF utilizand boxele active alimentate prin USB-ul calculatorului.

Desfacerea boxei:

Cuplarea bobinei:

Eu am inteles cu "Spiridusul Elf" e bazat pe o succesiune de impulsuri la un interval dat-nu pe reproducerea unor frecvente....poate ma insel....??? :tryre

Impulsurile au frecventa de 1-16Hz, nu?

Uite si schema lui David final audio lm386.

http://www.elforum.info/uploads/monthly_10_2014/post-233754-0-96066500-1413482626.png

Ce s-a prezentat absolut toate schemele produc ELF dar in diverse moduri.

:rade:

Ce spuneam si mai sus ca o recomandare ca este bine sa alternezi diversele oscilatoare pentru a evita obisnuinta organismului cu terapia ELF. 

Pe de alta parte este o preferinta a mea oscilatorul lui David pentru ca pentru mine este cel care a dat rezultatele cele mai bune.

Editat de overseas
Link spre comentariu

David Walonick a testat procedeul pe câinele unui vecin.Câinele suferea de convulsii și după atașarea unui dispozitiv portabil la zgardă, convulsiile au încetat. Cred că la câine nu se poate vorbi de efectul Placebo  :rade:

Nu neg, exact din acest motiv incerc si eu pe plante. Animale din pacate nu mai am iar sotia nu accepta sa fac experiente pe ea, asa ca nu am de ales decit plantele. Voi pune in doua ghivece cu pamint identic cite 5 seminte de vad eu ce si le voi urmari evolutia-un ghiveci normal si unul tratat cu oscilatii electromagnetice.

P.S. am dubii mari cu frecvente de ordinul a citiva herti prin placa de sunet si boxe active!

Link spre comentariu

"Overseas":-Nu e numai faptul ca nu se pot reproduce frecvente de cativa Hz prin boxe....chiar si cu finalul pe "surub"...(sub 10Hz...e mai greu fara "scule")asa cum a aratat si @Marele Savant(imi place umorul sau),dar in principiu e vorba ca se foloseste un "tren" de impulsuri..care se repeta la un interval dat....(aici e "spilul")si nu se poate reproduce cu un generator de semnale "virtual" aceea succesiune...altfel fiecare isi facea cate un DDS 2(generator de semnal) si mai adauga un amplif.audio...cu ....surub(ferita???)ca sarcina...vezi scule profesionale gen "Magneto Diaflux" pe gogu...

P.S.-Alt "spil" e realizarea bobinei..in cazul variantei cu PIC a "inductive loop"....

Editat de dan cod
Link spre comentariu
Vizitator overseas

P.S. am dubii mari cu frecvente de ordinul a citiva herti prin placa de sunet si boxe active!

Asa cum se observa si in videoclipul postat de mine placa de sunet scoate "pocnituri" de amplitudine si frecvente variabile, softul prezentat  merge chiar si cu frecvente sub 1Hz...

Calculatorul nu are nici o problema in a reproduce cu acuratete frecvente joase, Amplificatorul audio din boxe este echivalent cu ampliful din schema lui David nu vad nici o diferenta in a transmite ELF in bobina montata in locul difuzorului. Nu numai ca este acelasi principiu dar in plus pot sa schimb forma de unda sinusoidala in dreptunghiulara sau dinte de fierastrau este chiar ce ne trebuie si de dorit pentru un experiment de tratament ELF sub diferite forme.

De pilda pentru o afectiune dureroasa forma de unda dinte de fierastrau este de dorit, pentru o durere de cap sau migrena este de dorit o forma de unda sinusoidala etc

Daca nu reactioneaza organismul la un anumit tren de impulsuri de un anumit tip se poate incerca si altceva aici se vede avantajul net al calculatorului.

Nu pot sa recomand o anumita frecventa de o anumita amplitudine si de o anumita forma de unda daca eu nu pot sa o reproduc intr-un fel...

Calculatorul face exact ce vreau, experimente complete.

Editat de overseas
Link spre comentariu

Eu,personal,nu prea vad boxele alea active sa coboare sub 40Hz. Sa nu uitam ca nu sunt din categoria Hi_Fi (20Hz-20KHz) si in consecinta banda de frecventze redata o sa fie undeva intre 40Hz-10KHz.

As fi totusi curios, daca s_ar prezenta si niste masuratori la montajele prezentate in topic,cam cum arata forma de unda si amplitudinea,respectiv frecventza acesteia pe traductorul final-bobina aia pe miez de fier. O analiza spectrala nu cer,asta deja implica mai multe aparate de masura care lipsesc in general din dotarea diy,dar cateva oscilograme cred ca ar lamuri putzin lucrurile.

Parerea mea personala e ca daca nu se aplica o anumita frecventza traductorului ci o ''ciorba'' de semnale modulate si intermodulate atunci si efectele o sa fie cu totul altele.

Pun un link catre o pagina de web unde se explica mai clar cam ce efect are fiecare frecventza asupra unui organ sau celule,iar cine o sa aiba timp sa citeasca totul o sa descopere ca s_au facut experimente serioase pe culturi de virusi si bacterii si s_au descoperit empiric frecventele la care acestea au sucombat.

http://www.gesundohnepillen.de/frequenzen.htm

Link spre comentariu
Vizitator overseas

Eu,personal,nu prea vad boxele alea active sa coboare sub 40Hz. Sa nu uitam ca nu sunt din categoria Hi_Fi (20Hz-20KHz) si in consecinta banda de frecventze redata o sa fie undeva intre 40Hz-10KHz.

As fi totusi curios, daca s_ar prezenta si niste masuratori la montajele prezentate in topic,cam cum arata forma de unda si amplitudinea,respectiv frecventza acesteia pe traductorul final-bobina aia pe miez de fier. O analiza spectrala nu cer,asta deja implica mai multe aparate de masura care lipsesc in general din dotarea diy,dar cateva oscilograme cred ca ar lamuri putzin lucrurile.

Parerea mea personala e ca daca nu se aplica o anumita frecventza traductorului ci o ''ciorba'' de semnale modulate si intermodulate atunci si efectele o sa fie cu totul altele.

Pun un link catre o pagina de web unde se explica mai clar cam ce efect are fiecare frecventza asupra unui organ sau celule,iar cine o sa aiba timp sa citeasca totul o sa descopere ca s_au facut experimente serioase pe culturi de virusi si bacterii si s_au descoperit empiric frecventele la care acestea au sucombat.

http://www.gesundohnepillen.de/frequenzen.htm

40Hz?

Se aude si 0,4Hz asa un pocnet la aproximativ 2 secunde...

Principiul este simplu acel pocnet, energia lui, este transformata in impuls electromagnetic prin bobina pe surubel...La difuzor se atrage membrana care disloca aer si produce unda audio adica acel pocnet...

Editat de overseas
Link spre comentariu
Vizitator overseas

Atentie!

A nu se confunda un sunet cu un zgomot...

Eu am si receptorul ELF care capteaza aceste impulsuri prin cuplaj el-mag si mi le reda in difuzor, deci principiul invers. Softul nu transmite zgomot se vizualizeaza forma de unda pe calculator cu o aplicatie osciloscop sau frecventmetru daca se vrea se pot face teste.

Deci ca sa nu ma intind la vorba principiul este cat se poate de simplu cand apare impulsul (pocnetul) pe bobina, ea emite un impuls el-mag asta imi spune receptorul...

Editat de overseas
Link spre comentariu

Pana nu vad o oscilograma clara nu cred nimic...sa nu fiu intzeles gresit dar...defectul e profesional...nu am incredere decat in aparate de masura si alea cat de cat de firma ,chiar daca nu au verificare metrologica la zi totusi arata pe aproape realitatea.

Probabil am sa_mi fac ceva timp saptamana viitoare si o sa fac unul din montajele de pe topic dupa care o sa_l iau la masurat asa cum trebuie.

O sa_i fac inclusiv si analiza spectrala pt a vedea clar daca pe langa frecventza fundamentala mai apar si alte armonici.

Eu am si receptorul ELF care capteaza aceste impulsuri prin cuplaj el-mag si mi le reda in difuzor, deci principiul invers. Softul nu transmite zgomot se vizualizeaza forma de unda pe calculator cu o aplicatie osciloscop sau frecventmetru daca se vrea se pot face teste.

Deci ca sa nu ma intind la vorba principiul este cat se poate de simplu cand apare impulsul (pocnetul pe bobina ) ea emite un impuls el-mag asta imi spune receptorul...

@Overseas,eu unul stau foarte bine cu ''urechea muzicala'' (aud perfect intre 16Hz si 17KHz) ma rog e si chestie profesionala deoarece lucrez in audio.Sub 16Hz chiar nu mai aud nimic ...doar simt infrasunetul ,asta daca are si ceva ''vlaga''.

N_am priceput cum itzi reda tzie difuzorul ala catziva hertzi....

Link spre comentariu

Nu are rost sa ne "certam" :e nevoie de "aparatura"ca sa vizualizezi succesiunea de impulsuri realizata prin "MIXAREA" frecventelor (@Der Doktor)...pentru a putea fi reprodusa...nu e ca la piata...vreau frecv. de 2Hz dreptunghiulara sau sinusoidala ca ma doare capul sau genunchiul...Ce te faci daca e nevoie de 7.83 sau 3.45Hz....

Link spre comentariu
Vizitator overseas

Pana nu vad o oscilograma clara nu cred nimic...sa nu fiu intzeles gresit dar...defectul e profesional...nu am incredere decat in aparate de masura si alea cat de cat de firma ,chiar daca nu au verificare metrologica la zi totusi arata pe aproape realitatea.

Probabil am sa_mi fac ceva timp saptamana viitoare si o sa fac unul din montajele de pe topic dupa care o sa_l iau la masurat asa cum trebuie.

O sa_i fac inclusiv si analiza spectrala pt a vedea clar daca pe langa frecventza fundamentala mai apar si alte armonici.

@Overseas,eu unul stau foarte bine cu ''urechea muzicala'' (aud perfect intre 16Hz si 17KHz) ma rog e si chestie profesionala deoarece lucrez in audio.Sub 16Hz chiar nu mai aud nimic ...doar simt infrasunetul ,asta daca are si ceva ''vlaga''.

N_am priceput cum itzi reda tzie difuzorul ala catziva hertzi....

Ai ascultat videoclipul meu? calculatorul afiseaza 8Hz...7Hz se aud ca niste pocnete rare gen metronom >>asta ar fi ELF convertit in audio

Nu are rost sa ne "certam" :e nevoie de "aparatura"ca sa vizualizezi succesiunea de impulsuri realizata prin "MIXAREA" frecventelor (@Der Doktor)...pentru a putea fi reprodusa...nu e ca la piata...vreau frecv. de 2Hz dreptunghiulara sau sinusoidala ca ma doare capul sau genunchiul...Ce te faci daca e nevoie de 7.83 sau 3.45Hz....

Ai pus punctul pe i ...Asta e dezavantajul ca nu poti reproduce frecvente pe o scara liniara cu softul de mai sus. Montajele simple chiar si cel cu TUJ poate reproduce o astfel de frecventa, bine inteles reglat cu un frecventmetru de precizie.

Editat de overseas
Link spre comentariu

Oscilograma pusa de mine este reala, deci vazuta pe un osciloscop. Presupun ca in momentul cind voi monta  tranzistoarele finale si bobina impulsurile sa fie integrate si forma mai aproape de sinusoida! Softul poate arata orice pe ecranul monitorului ca nu-l dor pixelii, dar sa faca in sensul ca nu!

P.S. Acum ascult Kalinka.

Link spre comentariu
Vizitator overseas

Oscilograma pusa de mine este reala, deci vazuta pe un osciloscop. Presupun ca in momentul cind voi monta  tranzistoarele finale si bobina impulsurile sa fie integrate si forma mai aproape de sinusoida! Softul poate arata orice pe ecranul monitorului ca nu-l dor pixelii, dar sa faca in sensul ca nu!

P.S. Acum ascult Kalinka.

Poate reda doar forma sinusoidala sau si alte forme (stiu ca le construieste digital)?

Intreb pentru ca eu am in vedere un proiect cu integratul XR2206 pentru un viitor experiment ELF.

http://www.afiata.com/wp-content/uploads/2010/05/PCB-XR2206-Function-Generator.jpg

Editat de overseas
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări