Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

heatx - stie cineva ceva despre ele ?


aygun

Postări Recomandate

Salutare !

 

Stie cineva ceva despre http://www.heat-x.com/ ?

 

Cica panouri radiante si restul este bla , bla , bla ....

 

Are cineva asa ceva ?

 

Nu prea merg pe recomandarile sau sfaturile producatorilor / reselerilor ptr ca dansii sunt nevoiti sa isi faca reclama la produse .

Cel mai bine este sa iei imprsii de la cineva care are acest tip de dispozitive.

 

 

 

Multumiri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • mișa

    19

  • aygun

    17

  • Loky

    5

  • Dr.L

    3

Top autori în acest subiect

Am vazut si eu reclame pe la tv cu ele. Imi par destul de interesante, din ce am citit pe site sunt niste chestii simple, care sunt facute sa arate bine. Practic este o un 'resou' construit frumos.As vrea sa aud si eu pareri de la cineva care are, sau a vazut unul in functiune. Un inconvenient este ca se inclzeste destul de puternic 100grade, asa ca la casele cu structura din lemn si rigips nu se recomanda, nu prea e recomandat sa il montezi nici pe un perete in apropierea caruia se afla mobila.

Link spre comentariu

S-a mai discutat...incalzirea electrica e intodeauna mai scumpa decat cea pe gaz/lemne

Unde s-a discutat ? Un link please ?Oricum , eram curios sa aflu daca exista careva care are asemenea Panouri Radiante si daca este multumit de ele .Fac fata unei camere cu un cubaj de 45m sau 35 m ? Unii spun ca te incalzeste numai in zona superioara a corpului . Sunt radiatiile infrarosii emise de aceste panouri nocive ? Am tot cautat aseara date despre ele iar unele patente dateaza din 2006 . Exista versiuni de panouri radiante prin pardoseala , tavan si pereti . Unele au agent termic iar altele sunt rezistente electrice . Este vb de raportul dat de randamentul panoului. Comerciantii unor asemenea dispozitive se lauda ca , daca un radiator sau calorifer electric consuma 25-40kW , un panou radiant pare sa consume 5kw. Sincer am mari indoieli in ceea ce le priveste insa vreau sa cumparu unul de prba ptr atelierul ( camera ) in care lucrez pe titmp de iarna. Daca voi fi multumit de randamentul acestuia urmeaza sa utilez si celelalte camere dar pe rand. In doua din camere voi mentine si sobele de teracota in cazul in care pica curentul iarna . http://www.panouinfrarosubrasov.aaz.ro/ ... TE-TEHNICEhttp://www.toolbase.org/Technology-Inve ... ing-panels
Link spre comentariu

aygun nu e nici o sfaraiala! radiatia infrarosie nu e nociva dar nici economica! consumul e watt pe watt din cauza ca spre deosebire de calorifer electric care are termostat si merge 15 min din ora, panoul radiant nu incalzeste aerul ci doar pe tine iar in momentul in care s-a oprit ingheti instant deci va trebui sa mearga permanent! calorifer 2kw/h functionare 15 min/h=500w iar panou 500w functionare integral ora=500w! aceste panouri sunt bune pentru incalzirea in aer liber pe terase pentru ca energia calorica data de ele nu e imprastiata de curentii de aer! daca ai vazut o lanterna puternica sau un far de masina care te incalzeste de la distanta indiferent de vant tot asa incalzeste si panoul asta doar ca lumina infrarosie nu este perceputa de ochiul uman!

Link spre comentariu

Cunosc pe cineva care a investit in urma cu 3-4 ani in jur de 10000 ron pe panouri radiante-ultima moda prin vest-a schimbat inclusiv bransamentul la apartament,pt ca 7-8 luni mai tarziu sa le vanda la aproape jumatate pret si sa opteze pt centrala de apartament pe GPL.Din spusele cunostintei sunt ceva mai proaste ca si caloriferele pe ulei,iar in camera unde a fost montat mai sus era tot timpul racoare.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Stimati domni si doamne!As dori sa montez ca si proba cateva panouri radiante in apartamentul recent cumparat. Este vorba de o locuinta la etajul doi intr-un bloc cu patru etaje, reabilitat termic in septembrie 2011. In bucatarie si baie caloriferele mi-au fost in drum, asa ca am adus un instalator, care le-a taiat, si acum nu am incalzire in aceste doua incaperi.Am auzit de panourile radiante sau pe alt nume infrarosii, care emit unde infrarosii, ca si soarele, astfel incalzesc obiectele si corpul uman. Am citit ca au multe beneficii: sunt sanatoase fiindca nu misca aerul si praful, nu necesita instalare complicata doar un electrician priceput, nu necesita acorduri, avize sau mentenanta cum este in cazul centralei pe gaz, iar durata de viata este lunga (peste 10 ani).As dori insa mai multe detalii. In principiu caut raspunsuri la urmatoarele intrebari:a) Cum se calculeaza numarul si puterea panourilor care sunt necesare pentru incalzirea unei anumite incaperi?b) Cat de rentabil sunt aceste panouri comparat cu o centrala pe gaz? Se poate face o comparatie avand la baza costul unitar al gazului si al energiei electrice de pe factura?c) Cate tipuri de panouri exista? Eu in cele mai multe cazuri am vazut reclama despre "panou radiant in infrarosu cu cristale de carbon".d) Unde pot fi achizitionate aceste panouri? Caut firme serioase cu preturi acceptabile.e) Alte chestii importante de stiut?Va multumesc!

Link spre comentariu

Domnule Dr. L! Va scriu urmatoarele linii fara a meni disrespect. Nu cred ca se poate discuta prea mult despre aceasta tema. Oamenii trebuie invatati, instiintati. Va rog, lasati sa primeasca raspunsuri macar acele persoane carora n-a fost lene sa intrebe.Nu inteleg de ce credeti ca nu am citit conversatiile anterioare. Am parcurs cel putin 7 pagini in 3-4 topic-uri dar raspunsuri la intrebarile mele enumerate nu am gasit. O fi eu neatent, ceea ce nu cred, dar in cazul acela va rog frumos aratati-mi link-uri directe catre raspunsuri sau tentative de raspunsuri la intrebarile a)-d). In caz contrar permiteti-mi sa adun informatiile de care am nevoie pentru a lua o decizie.De fapt la prima intrebare am gasit un raspuns, pacat ca de la un comerciant.

Se calculeazã cu 20-35W/mc putere montatã necesarã în functie de constructia si nivelul de izolatie a clãdirii.

Ar fi bine daca cineva mi-ar explica ce inseamna aceasta calculatie sau pe ce se bazeaza. In rest, nu am vazut pe nimeni facand o comparatie intre factura de electricitate si cea de gaz, nimeni n-a zis daca exista mai multe tipuri de panouri sau ce este acela cu cristale de carbon, etc. Doar D-ul The Stressmaker a afirmat dupa post-ul meu, ca aceste panouri sunt "o rezistenta ingropata intr-un material asemanator cimentului."Incaodata, rog pe toata lumea: postati doar daca cunoasteti bazele functionarii panourilor radiante si daca le-ati incercat chiar voi insine.edit: s-ar putea face chiar si un sumar despre cunostintele si faptele adunate despre aceste panouri intr-un topic sticky; ma ofer ca voluntar si impreuna cu un alt voluntar am putea realiza acest lucru, dar numai daca se aduna informatii corecte, adevarate si reale.edit2: am gasit si niste preturi; concret nu pentru modelul Heat-X, ci Activ Infra Heating, dupa cum urmeaza: 350W 98 x 64 cm - 97 EUR/buc, 500W 98 x 64 cm - 132 EUR/buc, 650W 124 x 64 cm - 169 EUR/buc (preturi fara TVA).
Link spre comentariu

a) comerciantul aiurează cu 20 - 35 W/mc.

În primul rând că, de la 20 la 35, e diferenţă MARE. Una e să mă coste încălzirea 20 milioane lei vechi, alta e să mă coste 35 milioane.

 

În al doilea rând, puterea se calculează în funcţie de temperatura internă şi externă, de suprafaţa pereţilor exteriori, tipul pereţilor şi al izolaţiei termice, destinaţia spaţiului, etc.

 

La fel, aberează şi cu celelalte cuvinte sforăitoare, cu scopul să impresioneze şi/sau să intimideze:

- panouri radiante - orice e "radiant", şi corpul uman, şi soba de la bunica, etc.

- radiaţii infraroşii - orice e cald emite radiaţii infraroşii, inclusiv găina sau căţelul din ogradă

- cristale de carbon - alte cuvinte sforăitoare pentru o depunere de grafit (pulbere de grafit = praf de cărbune, cum e mina de creion măcinată)

- nu mai continui, pentru că mă enervez la tupeul şi nesimţirea cu care marketingul deturnează limbajul şi exploatează neştiinţa oamenilor.

b) Încălzirea electrică e mai scumpă decât încălzirea pe gaz. Da, se poate face o comparaţie:

http://users.utcluj.ro/~mbirlea/a/01a.htm

 

Pe scurt, încălzirea pe gaz e de 2-3 ori mai ieftină.

 

c) Multe tipuri, dar toate sunt aceeaşi Mărie cu altă pălărie: adică o rezistenţă băgată în priză.

 

d) Pot fi cumpărate de la cine le are de vânzare :google

 

e) Toate sunt acelaşi lucru, o rezistenţă băgată în priză. Cuvintele alea pompoase şi promisiunile miraculoase sunt ca să ia ochii la fraieri.

 

Căldura produsă prin efect Joule (adică încălzirea unei rezistenţe prin care trece curent electric) este de 2-3 ori mai scumpă decât aceeaşi cantitate de căldură produsă prin reacţii chimice de oxidare (adică prin arderea gazului).

Link spre comentariu

Multumesc pentru clarificari D-le RoGeorge! Situatia devine din ce in ce mai clara. Urmeaza sa stau de vorba personal cu una sau doi comercianti, ca sa mai trag niste concluzii. Voi reveni cu impresii.Pana atunci raman cu dilema: ce fel de incalzire sa pun in apartament, daca nu recomandati panourile radiante cu infrarosu? Ca nici centrala nu ma tenteaza deloc; am enumerat motivele (avize, praf, tevi, calorifere, etc.).

Link spre comentariu

Eu am un panou radiant in baie ( un panou radiant de 400W ).Imi tine constant temperatura la 23 de grade iarna in acea baie astfel incat sa pot sa ies de sub dus fara sa fac turturi la oua.Am luat panou radiant deoarece la noi inca nu au ajuns gazele. Nici macar lucrarile la Canalizare nu au inceput desi suntem "amenintati" cu ele de vreo 5 - 6 ani.Am inteles ca se vine cu gazele dinspre Mangalia si vor sa inceapa sapaturile simultan astfel incat sa nu asfalteze de doua ori .Intre centrala cu combustibil solid si panourile radiante as alege panourile radiante. Am fost la cineva la bloc care avea panouri radiante peste tot . Sufragerie de 4 x 5 m ( panou de 1800W) , holuri ( avea holul in forma de S - un panou de 400W ) , dormitoare 3 x 3,5m ( panouri radiante de 1200 W ) , Baie ( panou radiant de 400W ) . La fiecare avea termostat si facea caldura cat si cum vroia oriunde . Acolo unde statea mai mult facea 20-22- 23 de grade ( ceea ce pentru mine e mai mult decat o temperatura buna - nu suport sa se faca cald de sa transpiri ) in rest le tinea la 18-19 gade .In plus panoul nu merge decat cat se face temperatura ambianta si are si o inertie calorica . Dupa ce se opreste nu se raceste imediat. Temperatura mai urca cu un grad , un grad jumate dupa ce il opresti.Bineinteles ca trecuse cu iluminatul numai pe economic . Ah , avea si boiler electric iar consumul de energie electrica pe tot apartamentul il ajungea in jurul a 4 - 5 mil / luna . Mi-a aratata factura.Nu uitati ca panourile nu merg non stop ci secvential . 10 - 20 min odata , apoi pauza . Cel mai bine se dau rezultate pe corpuri de cladire neizolate termic la interior. Masurat cu termometru cu laser , un panou de 1800W intr-o incapere de 5 x 6 metri , setat la 20-22 de grade , incalzeste peretii la 18 grade si tavanul la 19 grade .Testat si verificat personal.Numai de bine !

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Kype

Posibil sa fie 4-5 sute de ron tinand cont ca e la bloc si la malul marii unde iernile nu sunt asa friguroase.Si eu am un panou cu infrarosii, de care sunt multumit si vreau sa mai cumpar unul mai mic pentru baie.Cat despre faptul ca ar putea multumi pe altcineva, e de discutat (vorba bunicii mele: "nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie").Studiu de caz: In zona NU exista retea de gaze. Daca exista, centrala pe gaz ar fi fost solutia mea, nu neaparat pentru pret ci pentru confort.Camera (bucatarie) are doi pereti la exterior (cu zid de o caramida, de 30 cm izolat cu polistiren expandat de exterior de 10 cm grosime) si doi spre camere neincalzite. Tavanul este de gips-carton de 12mm la circa 10 cm sub tavanul original al casei. Dusumeaua este de lemn lacuit peste umplutura de pamant pana la nivelul solului. Dimensiuni camera 4 x 3,5 x 2,5 metri. Fereastra e spre est de circa 2 mp din tamplarie PVC cu 6 camere si geam termopan cu 3 foi de geam. Panoul de 1000W montat pe tavan si programat cu un termostat Q7 pe 15 grade noaptea (20-6,30) si ziua (8-15,30) si 18 grade in rest - in timpul saptamanii si 15 noaptea si 18 ziua (9-21) sambata si duminica a consumat in ianuarie 2011 (luna cea mai friguroasa chiar cu minus 20-25) circa 250 kW, adica vreo 115 ron (am folosit un contor de priza). Oricum cand se gateste la bucatarie temperatura depaseste rapid cele 18 grade programate, iar panoul se opreste, dar daca vrem mai cald setam manual o temperatura mai mare (22 e de ajuns). Una peste alta, confortul este maxim si nici priza nu este suprasolicitata. E foarte placut sa stai sub panoul functionand indiferent de temperatura aerului din camera (ca iarna la munte la soare). La bloc ar fi mult mai bine, pentru ca stiu un caz (bloc cu termosistem) in care nu s-au deschis toata iarna robinetele termostatate. In dormitor am un aer conditionat inverter LG cu eficienta energetica (EER) de 4,55 deci foarte eficient (consuma ~700 W/h dupa ce ajunge la temperatura setata 24-25 grade - il folosesc 4-5 ore pe seara) si soba de teracota cu lemne pentru perioada anului cu temperaturi sub minus 15 grade cand eficienta e scazuta (stau in sudul judetului Dolj si iarna e foarte rece in valea Dunarii). Am studiat si centralele cu lemne si necesita nu doar un cost mare la inceput (mai ales cele cu gazeificare) ci si, ceea ce e mai complicat pentru mine, un "fochist" care la 4-6 ore sa mai bage lemne. Cat despre centralele pe peleti, au niste costuri... :speriatDeci pentru dl. Loky, panourile cu infrarosii pot fi o solutie daca nu vreti centrala pe gaze (exista si aparate de aer conditionat care functioneaza pana la -25 grade, dar pretul s-ar putea sa fie prohibitiv, iar faptul ca functioneaza nu inseamna ca o fac si cu eficienta maxima, care de obicei e data pt +7 grade Celsius afara).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări