dragon82 Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Pe vechiul forum,exista un topic unde incercam sa "rectific" greselile facute in construcria incintelor Sony SS-F6000P. http://store.sony.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=20153&catalogId=&langId=200&productId=8198552921665089273 Intre timp,in cutia Sony am inlocuit toate difuzoarele Sony cu: -Inalte: Tweeter Monacor DT-300 http://www.monacor.ro/frontend.php/product/show/3260/DT-300 -Medii: Midrange Monacor SP 60/8 http://www.monacor.ro/frontend.php/product/show/2111/SP-60-8 -Bass: Woofer ITT LPT 175/25/120FG (2 bucati) http://www.okazii.ro/catalog/56663476/difuzor-woofer-6-5.html Filtrarea am facut-o avand la baza niste filtre originale(ce le-am modificat)de pe niste incinte EuroSound(brand spaniol de incinte).Nu mai am pozele cu ele...Au fost postate pe vechiul forum la un alt topic. Diferenta este enorma fata de sunetul original Sony. In curand vin si cu ceva poze cu incintele. Link spre comentariu
ahegyes Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Deci, daca niste boxe facute cu difuzoare care le-ai gasit pe ici colo, intr-o cutie pe care o avei deja, fara calcule la cutie si fara masuratori la difuzoare , suna mai bine decat boxele sony originale, imagineaza-ti cum suna niste boxe cu adevarat bune, bine gandite si bine executate !!!Si cand ma gandesc ce te-ai agitat si ai injurat in stanga si in dreapta acum un an cand eu - si altii - ti-am spus ca boxele alea sony sunt niste pocnitori ordinare............ Hai ca acum spun altceva - nici ceea ce ai acum nu e departe de o pocnitoare ordinara !!! Link spre comentariu
dragon82 Postat August 4, 2011 Autor Partajează Postat August 4, 2011 Nu stiu care e problema ta,in schimb difurile au fost schimbate nu toate odata,ci in timp si apoi calculele le-a facut altcineva,nu de aici de pe forum ca toti isi dau cu pareri si nu fac nimic practic,asa ca am gasit pe cineva(un client de-al meu)care desi nu a auzit in viata lui de acest forum,totusi e in meserie si stie ce face(asa cum spune el,electronica e viata lui).M-am convins ca "niste boxe bune" sunt in functie de urechile si cultura muzicala,nicidecum ceea ce vrei tu sa spui.Urechile de tabla tot proaste gasesc orice incinte...Oricum...fiecare isi da cu parerea,ca si tine.Ca idee,mai spun,ceea ce mi-a spus cel ce m-a ajutat cu "pocnitorile"(un domn respectabil cu varsta de 54 de ani),ca imi pierd timpul pe acest forum,replica ce a dat-o dupa ce a studiat ceva topicuri pe ici pe colo,unde a avut interesul.Nu intelege unde sunt intr-adevar electronistii adevarati pe acest forum.Oricum a avut si respecte pentru unii de pe aici,care dupa cum a spus,chiar stiu meserie,iar altii cred ca stiu meserie sau se chinuie sa stie.In fine,ideea e ca nu mai exista Sony in cutia originala si a iesit un proiect frumos,finalizat zilele trecute,dupa cateva luni.Ahegyes,sper ca vei putea dormi la noapte linistit visand la incintele pe care nu le ai si poate ti le doresti,dar nu le vei avea vreodata.Personal voi dormi atat de linistit ca am niste "pocnitori" si chiar o sa transmit omului ce m-a ajutat,impresiile tale fata de munca si recomandarile sale,ca vorba aia,doar e "depanator" de pe bancile facultatii si are casa plina de piese,componente,etc si o gramada de aparate de masura si control,necunoscute mie si nu cunoaste la el meserie.(Imi pare rau sa aud asa pareri aruncate aiurea,pentru ca la o adica omul traieste din asta ca si unii din voi poate si nu gasesc deloc amuzant aruncarea cuvantului "pocnitori".Si l-am stresat destul ca sa ma ajute la fiecare difuzor in parte si la fiecare modificare ce am vrut-o;dar daca in Romania electronistii si depanatorii exista doar pe Forumul Electronistilor,ei bine asta e,nu am apelat concret la nici un electronist adevarat de pe aici,decat partial;grosul l-am facut impreuna cu domnul in cauza).PS:eu am ales toate difurile,asta pentru curiosi. Link spre comentariu
liviu Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 bine zis dragon82 . sunt de acord cu tine. dar , exista si oameni cu suflet pe acest forum . nu dau nume , dar eu cred ca se vede de la sine. Link spre comentariu
dragon82 Postat August 4, 2011 Autor Partajează Postat August 4, 2011 bine zis dragon82 . sunt de acord cu tine. dar , exista si oameni cu suflet pe acest forum . nu dau nume , dar eu cred ca se vede de la sine.Sper ca nu ma iei la misto,pentru ca m-au ajutat cu informatii si sfaturi si unii forumisti de pe aici;nu dau nici eu nume,ca poate nu vor sa fie numiti,mai ales cand se vorbeste despre Sony,etc.Sincer,cand am vrut sa fac ceva cu incintele initiale numai de reactii ca cele ale respectivului de mai sus am avut parte si deloc "meserie".Sfaturi si pareri poate da orice prost.Dar lucrul practic il ofera cel ce stie ceva "meserie" cum imi spunea si domnul ce m-a ajutat.Vorbele goale nu au valoare.La o adica fiecare face ce vrea cu banii;fiecare cheltuie cat vrea pe ce vrea;apoi,nu cred ca exista DELOC termen de comparatie intre incinte,pentru ca toate se aud UNIC,respectiv sunt creatii unice,fie ale unui brand,fie in regim DIY...Cum dracu sa stii cum suna o incinta doar privind o poza cu ea,sau privind componentele?Daca stau bine si ma gandesc,am cerut pareri de care am tinut cont ale unor forumisti ce stiu intr-adevar ce spun,cunoscuti pe aici,referitor la difurile folosite,in special pentru inalte si mediile Monacor.Woofere-le le-am ales pentru ca fac parte dintr-o categorie foarte buna zic eu;chiar am deschis un topic referitor la ele,ca poate aflam mai multe despre ele;pe net exista foarte putine detalii ale parametrilor,desi sunt considerate difuri bune.Omuletul ce m-a ajutat,nu cunoaste wooferele,dar tot asa cum spuneau si altii,recunostea ca ITT a fost o firma recunoscuta pentru calitatea produselor.Nu sunt chinezarii,tot asa cum si Monacor nu e.Poate ca nu am cheltuit mii de € pe difuzoare si filtre...insa ma gandesc ca daca se cheltuie o groaza de bani pe ceva,e pacat,daca gusturile si urechile in materie de muzica nu valoreaza nici cat o ceapa degerata...Chiar si ca aspect incintele au iesit frumusel,insa trebuie sa le fac estetica si de aia inca nu am pus poze...nu am avut nici timp dealtfel.Na,sa ma scuze forumistii ce critica pe aici proiectul meu ieftin si "pocnitor",ca nu ma pot compara cu...inexistenta proiectelor si incintelor lor supervaloroase si foarte "bune" (sic!).Ma dau gata astia ce critica in stanga si dreapta mereu ca nimic nu e bun,nimic nu e nu stiu cum,dar nu vad nimic sa vina de la ei,sa fi construit ceva,sau sa asculte vreo "pocnitoare" a lor personala(excluse incintele cumparate!).Desigur ca am vazut si proiecte superbe ale pasionatilor de Hi-FI pe aici,dar nu-i vad prea des sa se bage ca musca'n curul calului in proiectele altora,sa critice si sa faca varza din ceea ce vad.Aia stau mai deoparte cu "deocheatul" pentru ca si-au implinit visul si si-au pus in valoare ideile(si banii) in ceva ce le place si de care sunt doar ei multumiti.Incep sa fiu satul de atatia cunoscatori ce nici nu stiu sa infileteze un surub la difuzoare.Am impresia ca uneori "cunoscatorii" astia au ceva boxe luate din magazine si cred ca stiu totul despre audio. Link spre comentariu
ratza Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Cum dracu sa stii cum suna o incinta doar privind o poza cu ea,sau privind componentele?Se numeşte "experienţă". Link spre comentariu
dragon82 Postat August 4, 2011 Autor Partajează Postat August 4, 2011 Cum dracu sa stii cum suna o incinta doar privind o poza cu ea,sau privind componentele?Se numeşte "experienţă".Hai ma....Zau...Nici un mecanic nu stie ce are o masina,daca nu o asculta sau o desface.Nici un doctor nu poate da un diagnostic daca nu consulta pacientul.Foarte profesional raspunsul,n-am ce zice.Halal experienta. Numai un fotograf poate spune ceva despre o fotografie... Link spre comentariu
ahegyes Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 dragoane - la mine la tara - ca na, sunt taran - exista o vorba: " din caine nu faci clisa" - daca stii ce e aia clisa !!!!Mai, spre deosebire de tine eu nu imi dau cu paraea pe acest foum - si nici pe altele. Intru pe forum din placere si nu ca sa ajut pe toti cretinii care vor sa-si construiasca boxe hi-end cu difuzoare luate de pe okazii si cutii refolosite. O parte din ceea ce am realizat eu in acest domeniu (boxe) - poate fi vazuta pe site-ul din semnatura.In ceea ce priveste boxele pe care eu le am - si nu visez la ele - tu nu o sa ai asa ceva niciodata. Stii de ce??? pt ca nu te duce capul ca sa intelegi cum functioneaza boxa - ce sa mai vorbesc de construit o boxa. Ce ai construit tu acolo cu amicul tau electronist nu senumeste boxa - se numeste cutie cu difuzoare !!!!O boxa, sau un filtru la o boxa nu se face in reprize - se face totul odata, dupa un aaalgoritm destu de precis pe care tu nu o sa il intelegi niciodata.Eu nu sunt si nici nu ma consider electronist. Electronica nu are MAI nimic de a face cu boxele. Intr-o boxa PASIVA nu exista nici-un circuit electronic, niciun semiconductor. Singura componenta care ii duce pe tampiti cu gandul la electronica e filtrul boxei pasive. Dar ca sa stii tu de acum inainte, filtrul unei boxe pasive nu are nimic de a face cu electronica. E un circuit PUR electrotehnic !!!!! Dar probabil tu nu stii care e diferenta intre electronica si electrotehnica. Link spre comentariu
ahegyes Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Mai dragoane, comparatiile tale sunt total deplasate:-Orice mecanic cand vede o masina scoasa dintr-un sant stie ca e varza- Orice doctor cand vede un betivan care are ficatul umflat stie ca are cirozasi exemplele pot continua.Dragoane, tu nu ai adus nimic interesant pe forumul asta, numai prostii si mistocareli. Ce ar fi sa iei o pauza si sa nu mai scrii doar daca ai ceva folositor de trasmis, nu mitocaneli, ce zici???? Link spre comentariu
ratza Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Hai ma....Zau...Nici un mecanic nu stie ce are o masina,daca nu o asculta sau o desface.Nici un doctor nu poate da un diagnostic daca nu consulta pacientul.Ca să ştii ce are o maşină, degeaba asculţi dacă nu ai experienţă.Ca să consulţi pacientul îţi trebuie experienţă.Înţelegi unde bat? Link spre comentariu
dragon82 Postat August 4, 2011 Autor Partajează Postat August 4, 2011 Omule,vezi in gura?Chiar daca componentele le-am cumparat in timp,pentru ca asa a fost sa fie NU inseamna ca a fost si construita "in reprize".Pana la partea finala,totul a fost provizoriu,din cauza felului in care am cumparat componentele,pas cu pas;am preferat sa investesc alti bani in hobby-ul meu personal.Oricum cu domnul respectiv ma intalneam in cel mai fericit caz o data pe saptamana.Poti sa ai tu si pe mama dracului ca nu ma intereseaza deloc.Oricum ai niste pocnitori.Genius poate? La tine la tara se asculta ca la tara banuiesc...Oricum,omuletul stie ce a facut si ce face,ca altfel nu si-ar castiga painea.Mai scuteste-ma si nu mai intra pe topicul meu ca faci zarva degeaba.Fa-ti un alt topic si ridica-ti in slavi propriile tale proiecte,boxe,pocnitori,cutii,lazi,colibe,cotete audio sau zi-le cum vrei tu;explica celorlalti,ca poate nimeni nu stie ce e aia o boxa(o incinta poate-care e diferenta de fapt intre boxa si incinta?) si lasa-ma in pace.Explica tu acolo cum sta treaba asta cu meseria asta de electronist,ce nu mai e de fapt electronica etc,ca nu mai exista altii ca tine."Amicul" meu are o varsta la care probabil ar trebui sa-l respecti,pentru ca a vazut si reparat destule la viata lui,fata de tine care nu te consideri si nu esti electronist.Soareci de internet sunt destui;au luat locul soarecilor de biblioteca.Daca "amicul" meu nu stia meserie,atunci oare cum de reuseste sa repare ceva si poate trai din asta?Chiar daca nu as sti diferenta dintre ceea ce spui tu,eu sunt prea prost ca sa stiu sa citesc termenii tai,care ar fi problema?Ti-am dat in cap sau doar preferi sa arunci asa vorbele aiurea doar sa arati ca esti macho?Ai vreun surplus de ceva,suferi poate cu ceva si te stanjenesc?Spune-mi frate?Cu ce-ti tulbur existenta?Nu inteleg de ce te cobori la nivelul "pocnitorilor" mele?Sunt mai bune ca ale tale?Daca sunt mai proaste pentru ce-ti uzezi tastele si timpul pe aici?Iar daca suferi cu capul du-te si te cauta,nu te mai agita ca musca'n bec...Lasa-ma sa respir...Nu ai dat tu banii pe ceea ce am.E proiectul meu.Ce tot atata?Ce-ar fi sa ma pupi undeva?Sfatul meu prietenesc... Link spre comentariu
dragon82 Postat August 4, 2011 Autor Partajează Postat August 4, 2011 Hai ma....Zau...Nici un mecanic nu stie ce are o masina,daca nu o asculta sau o desface.Nici un doctor nu poate da un diagnostic daca nu consulta pacientul.Ca să ştii ce are o maşină, degeaba asculţi dacă nu ai experienţă.Ca să consulţi pacientul îţi trebuie experienţă.Înţelegi unde bat?AAAAAAA si daca te uiti la poza stii totul? Lasa-ne...Asta mai trebuia sa citesc.Bai fratilor,voi sunteti mai ceva ca Uri Geller,mai ceva ca Nostradamus,Vanga si altii a ei.Sunteti poate si mediumi?Paranormalilor...stiti ca paranormalul e o chestie inca nedovedita stiintific?Angajati-va la FBI,ca au nevoie de astia ca voi ce vad in fotografii destinul.Sa va dau si o poza cu palma sa-mi cititi soarta.... Poate stiti sa ghiciti si in stele....?De fapt ce aveti voi de castigat prin comentariile voastre de 2 lei?Ce-ar fi sa faceti coada la dat huta de bile si sa ma lasa-ti in pace cu cutiile mele? Link spre comentariu
ratza Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Bă, nene, eşti dilău? Unde dracu' ne vezi pe noi că avem ceva cu tine? De ce te superi cînd cineva îţi vrea binele şi tu insişti în prostie? Link spre comentariu
ahegyes Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Da, ai dreptate, nu ar trebui sa-mi bat capul cu prostii. Problema mea e ca tu insisti si persisti in prostie !!!! - daca ma intelegi.Iti garantez ca pocnitorile mele sunt mai bune decat ale tale. Repet: viziteaza site-ul din semnatura.Apoi imi scoti ochii cu amicul tau de 54 de ani care e mare electronist. Baiatu, hai sa-ti soptesc ceva.......... Incintele acustice nu au nicio treaba cu electronica. Cunostintele necesare pt. a face niste boxe bune trebuie sa fie din- Acustica (psihoacustica)- Electrotehnica- TamplarieCunosc si eu muuuuulti electronisti priceputi care traiesc din electronica, ba chiar am un amic care are o afacere mare legata de depanarea aparatelor electoronice si ghice ce: HABAR NU AU DE CUM SE CONSTRUIESTE O BOXA SI NICI MACAR NU II INTERESEAZA ACEST ASPECT. Electronistii nici macar nu repara boxe. In cel mai bun caz testeaza sa vada daca nu e intrerupt un fir pe undeva, ori daca nu e ars ceva prin filtru. Orice alta problema ii depaseste si trimit clientul in alta parte - asta asa ca sa stii cum repara electronistii boxele. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 dragon82 din ce am vazut tu ai scris la inceput asa: Dar,cu parametrii cum ai facut?SPL-ul de exemplu? Ai facut ceva masuratori? + Pai asta e problema...nu gasesc nicaieri datele lor tehnice.Toti au doar niste generalitati cu care nu faci mare lucru.Dar la ce vreau eu sa fac,merge si asa...urechiometric...Deci parametrii nu i-ai gasit si masuratori nu ai facut deci a ramas varianta urechiometrica. Nu am nimic cu prietenul tau electronist in varsta de 54 de ani dar .... sa te apuci sa faci o boxa fara sa ai parametrii tuturor difuzoarelor cred ca esti de acord cu mine ca este o chestie neprofesionala. Pe un forum care s-a inchis (http://www.hi-fi.ro) a fost un caz in care cineva a facut niste filtre la niste difuzoare la care s-au folosit parametrii producatorului si dupa 3 ani beneficiarul s-a declarat nemultumit si a prezentat un grafic unde treaba nu statea prea bine. ahegyes normal ca a sarit la gatul celui care a facut filtrele (eu si ahegyes suntem "prieteni" vechi si chiar aici ne-am contrat de multe ori) dar acolo l-am contrat pentru ca din punctul meu de vedere nu a avut dreptate. Cel care producea filtrele avea doua variante: pentru o suma mai mica de bani facea filtrele dupa specificatiile producatorului, pentru o suma mai mare masura el difuzoarele si facea filtrele. Cum nu s-a platit pentru varianta a doua mi s-a parut incorect sa i se reproseze ceva. Acum judeca si tu: un caz cind cineva a facut filtre dupa PARAMETRII PUBLICATI AI PRODUCATORULUI si nu a iesit bine si tu vrei sa spui ca fara parametrii a iesit si mai bine? ahegyes putea sa poarte conversatia cu tine la un nivel mai politicos dar in final iti spun ca ARE DREPTATE. Desi nu suntem prieteni corectitudinea ma obliga sa apreciez cate ceva la el. El chiar a venit si a scris aici ca i s-a intamplat sa aiba tangenta cu boxe care MASOARA BINE DAR SE AUD PROST! Deci, desi este greu de crezut, exista si acest caz!!! Pentru mine este clar ca la niste boxe la care nu ai nici macar specificatiile tuturor difuzoarelor este foarte mica sansa sa obtii ceva bun. (trebuie noroc cu carul sa nimeresti varianta buna). P.S. Sa stii ca se poate din niste poze sa poti da verdictul cum suna niste boce. Daca sunt poze cu difuzoarele (la care se pot gasi pe net parametrii) + o poza clara cu filtrele, cine vrea scoate schema la filtru, calculeaza si daca este o greseala grosolana (un filtru taiat prea sus sau prea jos, sau un subwoofer taiat prea sus) poate sa dea verdictul doar din poze ca treaba nu sta bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum