Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator din magnetofon

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 4 luni mai târziu...
Vizitator costy65

@MuSiSe poate face fara probleme, Multi folosesc vechile magnetofoane gen: Tesla, Kasthan, Rostov pe post de amplificator.Exceptie fac unele Magnetofoane tip DECK. Acelea au nevoie de amplificator separat.

Link spre comentariu
Vizitator alexandrum

In primul rind e pacat de magnetofon... dar daca vrei sa-l dezmembrezi, mai bine scoti din magnetofon amplificatorul de putere si il asamblezi in alta cutie impreuna cu un traf si redresorul/filtrarea Vcc.

da ce nu poate sa functioneze si acolo (in magnetofon) trebuie mutat ?mai mare daraua decat ocaua. :rade:
Link spre comentariu
Vizitator alexandrum
In primul rind e pacat de magnetofon... dar daca vrei sa-l dezmembrezi, mai bine scoti din magnetofon amplificatorul de putere si il asamblezi in alta cutie impreuna cu un traf si redresorul/filtrarea Vcc.

poate sa functioneze si acolo (in magnetofon)

Ideea e buna - pe axul motorului magnetofonului poate monta elicea ventilatorului si din electromagnetii frinelor cu cinepa ale rolelor (daca e vorba de Rostov) se pot face relee pentru selectarea intrarilor.

in primu` rand sa ne povesteasca Musi(u) despre ce mag e vorba.

elice? de ce trecem la aeromodelism ? :ras:

daca magul nu are amplificare sau e monofonic ? daca are mai bine ramane asa cum l-a fatat fabrica nesurubarit inutil.

Link spre comentariu
Vizitator flocaneata

eu am un magnetofon tezla in stare excelenta ca nou si cu 2 mufe dinacelea rotunde cu 4-5 pini am reuzit sa il folosesc ca amplificator avea o intrare unde scria {radio} si aceea am observat ca functioneaza ca line in la mufa asta am conectat iesirea din PC am conectat 2 boxe de 100 de w si incredibil se aude excelent difuzoarele sunt de 15'' si de 8 ohmi si cand dau mai tare de jumatate nu mai fac fata ,magnetofonul avea un ventilator din fabrica montat in interior pentru partea mechanica cat si pentru partea electrica iam pus un buton on off pt ca era destul de zgomotos...apropo boxele folosite au filtre de sunet poate si de aici fidelitatea care ma uimit

Link spre comentariu

Nu stiu despre ce magnetofon este vorba,dar stiu k nu are intrare aux. si k merge pe amplificator electric. Initial vorbisem cu un prieten despre treaba asta si m-am contrazis cu el.Asa ca am postat pe forum sa vad si parerea altora.Daca reusesc sa fac asa ceva va voi spune.

Link spre comentariu

flocaneata , daca acel magnetofon este TESLA B 115 , etajul final este cu integratul mda2020 tesla (echivalent tda2020) si debiteaza pe sarcina de 4ohmi cam 20w maxim cu alimentare de +-18vcc , deci nu au cum sa nu faca fata acele boxe (asta in cazul in care chiar au acei 100w)musi , vezi daca acel mag are comutator TAPE/SOURCE , daca are , comuta-l pe functia SOURCE , apoi vezi daca are mufa/mufe europene cu 5 pini de intrare pentru inregistrare , respectiv RADIO , AUX , PHONO , MIC1 , MIC2 , etc si foloseste pinul din mijloc ca masa(in -) si celelalte doua din stanga si din dreapta ar trebui sa fie punctele calde , respectiv (in + , R/L) , Daca magu nu are comutator tape/source , aplica semnal de intrare la mufele mentionate mai sus si fara sa ai benzi pe platane activeaza functia play si rec in acelasi timp , teoretic din acel moment ar trebui sa ai semnal amplificat pe boxele magului...asta fara sa mai demolezi magu...succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări