Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traducere revista Radio(urss)

Vizitator parpala

Postări Recomandate

Vizitator parpala

va salutrevista respectiva constituie o sursa de informatii pentru orice radioamator .Dificultatea consta in intelegerea si a textului.As dori sa aflu daca exista vreo modalitate practica si verificata de a o citi in alta limba decit originalul.(sa zic in engleza sau franceza)Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabimix

2

• Flor

1

• vio2007

1

• kuchta Petru

1

Top autori în acest subiect

Da exista pe site-ul CQ HAM sus in coltul din dreapta mai multe steaguri apartinand mai multor tari. Dai clik pe cel cu engleza sau cel cu franceza si ai textul in limba dorita. Daca vrei in romaneste folosesti traducatorul de la Google, chiar daca nu este asa de bun, dar macar i-ti faci o idee asupra frazei si in general a textului. Cine mai stie ruseste are un avantaj pentru ca poate intra pe forum pentru detalii. 73' Petrica

Link spre comentariu

intrebarea mea se refera la traducerea unei reviste/articol pe care o/il am in format electronic(pdf, djvu de exemplu)

Exista programe (unele free) de tip "pdf to word converter". Djvu...nu stiu.Convertesti pdf in word (*.doc), faci copy si apoi paste-zi textul in google translate.Rezultatele nu sunt spectaculoase dar multumitoare.Poti folosi direct si google translate din pdf dar rezulatele sunt afisate aiurea de multe ori (ma refer la afisarea textului tradus).
Link spre comentariu
Pe de alta parte...nu vreau sa acuz pe nimeni... dar, cand am downloadat niste pdf-uri de radioamatori de pe siteuri din est calculatorul a fost infectat de virusi. Norocul meu a fost ca folosesc Avira care a facut curatenie.De atunci ma abtin sa vizitez/dowloadez siteuri/fisere din est.
Link spre comentariu
:ras: Rusine lor! :bataie Acuma chestia asta cu "am fost pe un site rusesc, m-am umplut de virusi, TOATE site-urile din "est" sunt virusate" la mine nu tine. Eu te-am pus sa dai click pe reclamele de la "bride.ru" sau ghevocika.ru ? :ras: CQHAM.RU este un site serios, nu cred sa fie cel in cauza. Cele bune!Marcel
Link spre comentariu

Eu n-am luat virusi decat de pe site-uri rusesti, desi cunosc bine limba, si nu dau click pe reclame cu fetite. Trebe sa fii foarte atent si sa nu te grabesti. Am patit-o cu linkuri care se declarau ca duc la anumite scheme, ale caror denumiri le tastam in ruseste. Sigur ca se pot evita usor daca bagi de seama ca te trimit la fisiere (.exe), dar in graba, o poti pati usor.Cat despre traduceri cu google, ce sa zic, te cocosesti de ras, de cele mai multe ori sunt complet pe aratura, mai bine lipsa, si asta nu numai ref la lb. rusa... Intelegi mai multe pur si simplu privind o schema, decat "traducerea".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări