Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electrozi ,flux ,materiale

Adierea

Postări Recomandate

Stie cineva cum se numeste si unde gasesc aliajul de incarcare a partilor active de la plugri pentru agricultura .Eu retin denumirea de surmoit dar nam putut sa gasesc nimic nici pe internet nici la magazinele de speciealitate cu materiale pentru sudura .Pun o poza cu materialu cu pricina .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Adierea

4

• gauss

3

• Ion_Bumbu

3

• Eusebiu Angelescu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E un electrod fara pasta, iar la curenti oarecum astronomici fata de MMA uzual se incarca inclusiv valturi de moara cu sudura ; un sudor mi-a zis ca el regla masina automata la 800A pt asta ."Sormait a name for iron-base hard alloys. The term is formed from the word “Sormovo,” the location of the plant where in the 1930’s metallurgists developed the first alloy of this type, and the ending “ait,” which is analogous to the ending of the name of similar American alloys. Sormait alloys have great hardness (Rockwell hardness of approximately 50 on the C scale) and contain 25–31 percent Cr, 2.5–3.5 percent C, 2.8–4.2 percent Si, 3–5 percent Ni, and up to 1.5 percent Mn, 0.08 percent S, and 0.08 percent P. In chemical composition and structure, the alloys are close to high-alloy white iron. They are also produced with lower amounts of Cr (13–18 percent), C (1.5–2.2 percent), and Si (1.5–2.2 percent).Sormait alloys are used in the surfacing of parts of machines and instruments operating in conditions of abrasive wear, including high-temperature conditions without lubricants, in order to increase wear resistance. While significantly less expensive than cobalt- and nickel-base alloys, they are somewhat less effective in use, especially at increased temperatures. Sormait alloys are produced in the form of bars and powders.The Great Soviet Encyclopedia, 3rd Edition (1970-1979). © 2010 The Gale Group, Inc. All rights reserved." :101

Link spre comentariu

Asa arata materialu de adaos care se depune pe partile active a unui plug ,unde frecarea este mare .

Acest "electrod" se depune cu flacara Oxiacetilenica daca nu ma insel......Exista si electrozi de sudura cu arc electric insa nu cred ca ai sa gasesti, de regula se aduc la comanda si sint scumpi, asta stiu sigur.
Link spre comentariu

http://www.ductil.ro/

Cauta produse , electrozi speciali ceva de genul SAFDUR 800, SAFER 600.

Parca 800 depun o fonta cromica.

Ai nr de contact si intrebi reprezentantul Ductil, precis te

va sfatui mai bine ca mine.

Grig

P.S. Am intrebat la reprezentanta ESAB , au si ei chiar mai multe si era in jur de 1,5mil

un pachet .

Am luat de pe ebay.de pe la 15E Bohler.

Or fi scumpi da sa vezi ce scumpa e o cormana mai ales daca ai norocul sa fie si Vogel.

La ala cred ca si brazdarul e cam scump.

http://www.lincolnelectric.com/assets/e ... /c7710.pdf

Link spre comentariu

Multumesc pentru informatii .Eu nu stiam denumirea exacta si de aceia nu puteam gasi informatii ,eu cautam surmoit in laoc de sormait .

Or fi scumpi da sa vezi ce scumpa e o cormana mai ales daca ai norocul sa fie si Vogel.La ala cred ca si brazdarul e cam scump.

O cormana se poate reconditiona prin inlocuirea partilor uzate sau prin inlocirea totala a componentei uzate cu una noua sau una facuta din foaie de arc recuperata de la camioane ,remorci etc
Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
Vizitator Salvador Ghita

Stie cineva cum se numeste si unde gasesc aliajul de incarcare a partilor active de la plugri pentru agricultura .Eu retin denumirea de surmoit dar nam putut sa gasesc nimic nici pe internet nici la magazinele de speciealitate cu materiale pentru sudura .Pun o poza cu materialu cu pricina .

salut

daca ai nevoie de electrozi Sormait

sunama la 0786633386 salvador

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări