Vizitator nestianu Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Salut. In primul rand imi cer scuze daca am postat gresit ca si categorie de subiect.Am nevoie de o componenta electronica care sa faca, in principiu, urmatoarele (a se vedea si poza atasata):- indiferent cate iesiri va avea componenta electrica aceasta trebuie sa se comporte ca si un comutator astfel: - la aplicarea primului impuls electric sa declanseze aprinzatorul 1 dupa care imediat sa intrerupa circuitul pe ramura 1 si sa inchida circuitul pe ramura 2 astfel incat la primirea urmatorului impuls sa declanseze aprinzatorul electric 2 dupa care imediat sa intrerupa circuitul pe ramura 2 si sa inchida circuitul pe ramura 3 si asa mai departe pentru un numar cat mai mare de ramuri(iesiri) ;- sa intrerupa circuitul pe ramurile "vizitate" (este foarte important deoarece in montajul respectiv exista posibilitatea sa se ramana in scurt-circuit).Mentionez (daca are importanta) faptul ca la intrare se vor aplica impulsuri electrice (deci nu va fi nevoie de comutare pe baza de timp).Inca odata scuze pentru limbajul neprofesionist.Astept orice fel de informatii: linkuri, adrese etc. de unde pot cumpara acest tip de componenta electrica, sau ceva asemanator ori informatii/tutoriale cu si despre componenta respectiva Link spre comentariu
raileanu florin Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 salutare chiar ca se intelege greu ce doriti ce am inteles eu cred ca este mai bine sa montati senzori de prezenta Link spre comentariu
Adierea Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Daca spui la ce vrei sa folosesti acel circuit probabil ca vei primi raspunsuri mai multe . Link spre comentariu
Vizitator nestianu Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 - Componenta respectiva vreau sa o folosesc pentru a declansa (intr-un mod serial) un numar mare de aprinzatori electrici ("capse" electrice). Numarul este undeva intre 20 si 500. ----Comanda pentru declansarea aprinzatoarelor electrice TREBUIE data de catre o serie de impulsuri electrice primite din exterior ("citesc" o melodie si inregistrez, de exemplu, toti basii ce depasesc o anumita valoare transformandu-i in impulsuri electrice)----;- Deci la fiecare impuls electric primit din exterior componenta mea trebuie sa dirijeze respectivul semnal, intr-o anumita ordine aleasa de mine, catre aprinzatorii electricii declansandu-i si in acelasi timp intrerupand circuitul spre aprinzatori electrici care au fost declansati. Link spre comentariu
miron1947 Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Impulsul ce valori de tensiune are si cum se prezinta crescator(0 la +) sau descrescator(+ la 0)?Tensiunea comandata la isire, ce valoare are in volti si este AC sau CC?Montajul prezentat mai sus cu 4017 in cascada face ce doriti(puteti lega in cascada cate 4017 doriti). Link spre comentariu
gica70 Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Cupleaza printr-un optocuplor o orga de lumini pe canalul de bas cu numaratorul ala cu 4017 iar numaratorul cupleaza-l cu o interfata cu trz. si relee..simplu! Succes. Link spre comentariu
miron1947 Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Montajul prezentat mai sus cu doua 4017 in cascada. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Oricum nu pre suna legal ce vrei tu sa faci pt. ca suna a detonari succesive iar asta nu o face oricine. Link spre comentariu
Vizitator nestianu Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Intradevar nu o poate face oricine... dar un pirotehnician autorizat DA.Cum bine s-a intuit, impulsul electric este dirijat catre niste "capse" electrice (mai corect spus aprinzatoare electrice), care la randul lor declanseaza niste artificii...MULTUMESC tuturor celor care si-au rupt din timpul lor pentru a ma ajuta... PS: bineinteles ca orice alte informatii sunt binevenite. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 In acest caz propunerile prezentate mai sus va satisfac dorinta si va vor ajuta. Link spre comentariu
miron1947 Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 orice alte informatii sunt binevenite.M-am grabit, acum am vazut ca Dvs. doriti un semnal care sa se deplaseze la fiecare impuls, deci solutia corecta este cu registri de deplasare(CD4015 in cascada), comandati de acelasi tact. Link spre comentariu
gica70 Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 D-le, nu vrea cu tact, vrea ca bubuitura din dif. sa declanseze bomba! Link spre comentariu
miron1947 Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Pai in loc de contact, pune un tranzistor, nu vrea cu tactdar tot pentru tact, fara el nu functioneaza. Link spre comentariu
Vizitator nestianu Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Multumesc, inca o data, tuturor celor care mi-au raspuns. Se pare ca trebuie sa ma apuc sa studiez ceva documentatii pana sa incerc a pune in practica sfaturile primite Link spre comentariu
raileanu florin Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 cred ca a inviat bidladen a venit in rominia va dau eu capse daca doriti Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum