Vizitator alexandrus Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 In sfarsit m-am hotarat asupra unei scheme ( pentru o pedala de chitara ) si printre alte rezistente am nevoie de una de 5 k , si gasesc la magazin doar de 4.7 sau 5.1 . Ce ar trebui sa fac ? Daca va ajuta cumva va arat si imaginea.Multumesc mult Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 5,1 k este mai apropiata de ce aveti nevoie(5k)!!!!Oricum ele au o anumita toleranta,mergind pina la 1% la cele de precizie,restul au 5%,10%!!! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Pune rezistenta de 5,1 kohmi, iar daca ti cu tot dinadinsul sa faci una de 5 atunci pune doua rezistente de 10 Kohmi in paralel. Link spre comentariu
Vizitator alexandrus Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Pai nu ma prea pricep ( abea acum incep sa invat, fac asta din curiozitate si pentru ca imi place ). Uite aici scrie ca am nevoie de o rezistenta de 5 k http://elkit.web.id/tag/bass-fuzz/ circuitul ala Link spre comentariu
Vizitator alexandrus Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 M-am gandit si eu la 2 in paralel dar am zis ca ma complic Link spre comentariu
dan cod Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Merge 5,1K .Eu 5k nu am vazut niciodata .Valorile sunt standardizate. Link spre comentariu
Vizitator alexandrus Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Multumesc mult pentru sfaturi Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Pentru schemele care impun valori critice ale rezistentelor (de mica putere!) se poate folosi un semireglabil si un ohmmetru de precizie pentru reglajul la valoarea dorita. In cazul schemei de fata nu este cazul. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Sau doua de 2K5 in serie. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Sau doua de 2K5 in serie.Poate ma insel eu insa rezistenta de 2k5 nu prea se gaseste la fel cum nu exista aia de 5k, de aceea 5k1 poate fi folosita fara stres in situatia de fata, oricum asa cum s-a mai spus toleranta lor poate ajunge si la peste 5% de aceea una de 5k poate fi mai mare decat una de 5k1. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 E mai uşor să se lipească două rez de 10k în paralel. Vor da fix 5k. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 2k5 şi 5k sînt fabricate cu toleranţe foarte mici (0,01%) şi preţ pe măsură. Faptul că unii n-au văzut niciodată nu înseamnă că nu există (şi spun asta fără să am intenţia de a jigni pe cineva).Deci: ori 4k7, ori 5k1, ori două de 10k în paralel. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 La ce rol "important" joaca acea rezistenta de 5Kohmi in divizorul acela rezistiv din fata potentiometrului, puteti pune si 5K6 sau 6K2, ca nu se va observa nimic... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum