Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

NU gasesc o rezistenta de 5 k ohm !

Vizitator alexandrus

Postări Recomandate

Vizitator alexandrus

In sfarsit m-am hotarat asupra unei scheme ( pentru o pedala de chitara ) si printre alte rezistente am nevoie de una de 5 k , si gasesc la magazin doar de 4.7 sau 5.1 . Ce ar trebui sa fac ? Daca va ajuta cumva va arat si imaginea.Multumesc mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• +_Florin_+

1

• BUGHIU

1

• Toni Marginean

1

• dan cod

1

Toni Marginean

Pune rezistenta de 5,1 kohmi, iar daca ti cu tot dinadinsul sa faci una de 5 atunci pune doua rezistente de 10 Kohmi in paralel.

Link spre comentariu

Pentru schemele care impun valori critice ale rezistentelor (de mica putere!) se poate folosi un semireglabil si un ohmmetru de precizie pentru reglajul la valoarea dorita. In cazul schemei de fata nu este cazul.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Sau doua de 2K5 in serie.

Poate ma insel eu insa rezistenta de 2k5 nu prea se gaseste la fel cum nu exista aia de 5k, de aceea 5k1 poate fi folosita fara stres in situatia de fata, oricum asa cum s-a mai spus toleranta lor poate ajunge si la peste 5% de aceea una de 5k poate fi mai mare decat una de 5k1.
Link spre comentariu

2k5 şi 5k sînt fabricate cu toleranţe foarte mici (0,01%) şi preţ pe măsură. Faptul că unii n-au văzut niciodată nu înseamnă că nu există (şi spun asta fără să am intenţia de a jigni pe cineva).Deci: ori 4k7, ori 5k1, ori două de 10k în paralel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări