Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator solar baterie auto

Vizitator Hupogrammos

Postări Recomandate

• Răspunsuri 104
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vfp_mihai

24

• AlinEX

22

• mikella

15

• The Stressmaker

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

cu acumulatorii de la remat e mai mare daraua decat ocaua!!! poate sunt ei ieftiori da buni nu cred!!! in fine este o alternativa ieftina dar nu cred ca performanta! eu prefer sa cumpar unu nou daca am rezultate satisfacatoare cu cel auto pe care il am in prezent, si pe deasupra si bun! adica folosit cam 6 luni de la cumparare!! iar cineva mai sus zicea de un sistem hibrid cu eoliana + panouri fotovoltaice! pentru independenta energetica fata de electrica eu unul as mai pune in circuit si un generator diesel de bakup modificat pentru biocombustibili!! asa sistem nu cred ca te poate lasa balta!!! iar ineficienta de care vorbeste colegul costinium nu cred ca e asa de mare! am vazut generatoare solare care functioneaza ireprosabil dupa mai bine de 15 ani de exploatare!!! nu stiu de cele homemade!!! nu am avut placerea inca de a verifica pe termen lung functionarea! dar cred eu ca o constructie ingrijita ar putea aproape sa egaleze performantele unor panouri produse industrial! mai degraba ma gandesc la durata de viata a bateriilor decat la cea a panoului! acolo cred ca trebuie calculat daca se merita sa avem energia noastra sau sa o cumparam! o alternativa la acumulatorii cu Pb ar fi cei cu LiFePO4 dar nu se gasesc la noi si sunt foarte scumpi! Tot costinium6 zice de amortizarea cheltuieli!! ha ha! sunt uni care dau sute de mii de euro pe masini trasnet care consuma benzina cu cisterna si nu se gandesc la amortizare!!!! eu unu ma gandesc asa: ce misto este sa am curent electric sa ma uit la tv cand vecinu se afla in pana de curent de 5 ore :ras: + ca nu se polueaza! asta este satisfactia mea! reducerea poluarii! nu amortizarea cheltuielii! daca ne loveste un tsunami solar? eu am curent si restu nu!!! + ca in viitorul apropiat se va scumpii energia cu multe procente!toate cele buneAlinEX

Link spre comentariu

alin ai dreptate in anumite puncte. dar marea majoritate a populatiei care abia reusesc sa pleteasca factura la enel in nici un caz nu isi vor permite sisteme free energy, chiar si unul micut cu o singura baterie si ups sub 2000 ron nu iese! sa nu mai zic de un sistem serios cu 15 baterii de 225Ah!

Link spre comentariu

alin ai dreptate in anumite puncte. dar marea majoritate a populatiei care abia reusesc sa pleteasca factura la enel in nici un caz nu isi vor permite sisteme free energy, chiar si unul micut cu o singura baterie si ups sub 2000 ron nu iese! sa nu mai zic de un sistem serios cu 15 baterii de 225Ah!

corect dar cine poate sa faca ar fi chiar frumos din partea lor sa contribuie la scaderea poluarii caci de la mic se face mare!
Link spre comentariu

vorbeam cu cineva umblat prin china care isi luase de acolo un chit de eoliana de 500W adica generator+elice si incarcator+invertor de 4kva la 40 dolari, acelasi kit la noi e peste 3000E si nu intelegea de ce. pentru ca magnatii din energie constrang (pe cale legala) importatorii de astfel de sisteme sa practice adaosuri atat de mari incat ele ajung sa nu isi amorseze investitia! iti dai seama ca daca ar beneficia tot romanul de pretul real s-ar umple de eoliene, chestia asta e un pericol pentru conspirationisti!

Link spre comentariu

salut , alin pomeneai de un generator pe biocombustibili uite mai jos gasesti pe unul din baietii pe care ii vad cat mai credibili (pe langa multe alce prostii ce intra pe youtubeideea ,e sa stii ce sa alegi din tot noianul d prostiice sunt postate ), urmareste mai multe filme ale lui ¨victory¨ si poate iti inspira ceva , sunt mai mult ca sigur ca un generator pe benzina transformat astfel va functiona cu rezultate bune , si fiecare avem prin preajma o sursa de procurare a combustibilului bio ,LEMNUL adica,

http://www.youtube.com/watch?v=5juVFNCvUUs

pt. costin se pare ca unii dintre noi nu au inteles efectiv ce inseama sa ai o minima energie(cat de putin) foarte utila cu care sa fii mulltumit , cand te aflii la 2km de linia electrica nu mai spui ca 2000de euro sunt multi pentru un sistm care sati asigure cat de cat independenta , versus cu cei care detin o linie deja ,bransati fiiind normal ca li separe prohibitiv acele preturi la panouri si toate accesoriile.

o zi buna

Link spre comentariu

cu acumulatorii de la remat e mai mare daraua decat ocaua!!! poate sunt ei ieftiori da buni nu cred!!!

Din moment ce nu ai testat....e doar o parere nefondataEu ti-am spus in cunostinta de cauza,sunt si acumulatori care mai au >80% din capacitate,ceea ce e foarte bine. Ca si norocul joaca un rol important,si asta e adevarat
Link spre comentariu

da mihai dar cum faci tu automatizare la generator pe monoxid de carbon? cel mai util este unul diesel care sa manance ulei de fastfood bine filtrat eventual amestecat cu ceva alcool si bine incalzit! functioneaza perfect!! ca si mercedes D200! insa eu ma gandeam la asta doar ca sistem de bakup! in cazul nefericit in care se strica una alta la sistemul nostru alternativ! practic se pot face multe! cap, maini dibace si chef de treaba sa fie! da Dr.L asa este norocul joaca un rol important in alegerea acumulatorilor!!! acum din cate am inteles cei cu plumb se pot si reconditiona! nu cunosc detaliile tehnice aferente acestei operatiuni dar poate fi mai ieftin cred!!!

Link spre comentariu

aline , fordul meu a mers 3 ani pe ulei inainte de criza :da sa stii ca baterii sunt bune pe la remat problema e ca trebuiesc bine curatate de depuneri , se speli bine cu apa apoi le bagi curent ca la electroliza cu busoanele deschise , mare grija la scantei acolo se degaja hidrogen , repeti operatiunea de spalare cu apa si apoi bagi acid si la treaba .(asa am facut eu )sanatate numai bine

Link spre comentariu

aline , fordul meu a mers 3 ani pe ulei inainte de criza :da sa stii ca baterii sunt bune pe la remat problema e ca trebuiesc bine curatate de depuneri , se speli bine cu apa apoi le bagi curent ca la electroliza cu busoanele deschise , mare grija la scantei acolo se degaja hidrogen , repeti operatiunea de spalare cu apa si apoi bagi acid si la treaba .(asa am facut eu )sanatate numai bine

si ceva diferenta intre motorina si ulei? ce ulei foloseai? iar cu bateriile nu stiu ce sa zic! ce am eu in momentul de fata e suficient pentru panou!! in tot cazul ideea este buna si chiar ma intrebam cum as putea reconditiona baterii cu plumb?! Ar fi o alternativa ieftina la baterii! cele noi de 150Ah nu sunt sub 800 de lei! daca ma voi gandi sa fac un sistem solar mai puternic, ma voi inarma cu un multimetru si voi ataca rematurile din prahova!!!! acuma macar sa vina fotovoltaicele alea ca le astept ca pe painea calda!
Link spre comentariu

Eu am luat d-alea VRLA,cu gel (la care nu cred ca ai ce le face)Din 7 buc (toate cu 12,7-12,8v pe borne):-3 sunt foarte bune(>95%),-2 bune (~80-85%)si 2 proaste (30% si 15%)Toate au fost testate prin incarcare si descarcare.Atentie,ca un astfel de acumulator se incarca la maxim in cateva zile de stat la 13,6V. Daca se incarca pana la 14,5V si apoi se deconecteaza (adica nu se tine la 13,6V dupa ce atinge 14,5V),e incarcat doar 90-95%.Ca argumente:-Intr-un prospect pt acumulatori d-astia,zicea ca inainte de folosire se tin 1 sapt la 13,6V pt incarcare completa-Testat practic: am testat capacitatea unui acumulator de 2 ori,o data incarcat la 14,5v si lasat (1-2 zile,max),apoi incarcat la 14,4 si lasat la 13,6V cateva zileDaca acumulatorii au 13V pe borne,atunci sansele ca ei sa fie buni sunt f mari. Numai acumulatorii putin folositi pot tine 13V! Restul scad pana la 12,8V (ca ai mei de ex,dupa incarcare scad la 12,8v!).Tineti cont ca acumulatorii nu se schimba neaparat ca-i tot lotul compelt uzat,ci se schimba tot lotul daca unii dintre ei sunt dusi. Asta se poate intampla inclusiv inainte de termenul de valabilitate al acumulatoriilor (5-10 ani).Cand te duci la remat,ia si 2 becuri de far (puse in paralel). Cu cat se aprind mai repede,cu atat acumulatorul poate debita mai mult curent (si e mai sanatos,mai putin sulfatat)

Link spre comentariu

dr.l corect 2 becuri de 55w . alin, nu e de ajuns doar un multimetru , daca vei verifica tensiunea pe mai toate bateriile uzate toate au sa ti se para bune ,mai toate o sa aibe peste 12 v dar multe dintre ele sunt moarte rau. deci trebuie verificata sanatatea punandu-se si un consumator mai baban sa zicem 100w si cu voltmetrul se vede cat de repede scade tensiunea la borne , cu cat tensiunea scade mai greu cu atat bateria este mai sanatoasa , in aproximativ 1 minut pe baterie iti dai seama cei cu ea ,nu ar trebui sa scada cu mai mult de 0,2 -0,3 v la minut .spor la cautat baterii si daca gasesti anuntane si pe noi sa vedem ce preturi mai sunt .

Link spre comentariu

dr.l corect 2 becuri de 55w . alin, nu e de ajuns doar un multimetru , daca vei verifica tensiunea pe mai toate bateriile uzate toate au sa ti se para bune ,mai toate o sa aibe peste 12 v dar multe dintre ele sunt moarte rau. deci trebuie verificata sanatatea punandu-se si un consumator mai baban sa zicem 100w si cu voltmetrul se vede cat de repede scade tensiunea la borne , cu cat tensiunea scade mai greu cu atat bateria este mai sanatoasa , in aproximativ 1 minut pe baterie iti dai seama cei cu ea ,nu ar trebui sa scada cu mai mult de 0,2 -0,3 v la minut .spor la cautat baterii si daca gasesti anuntane si pe noi sa vedem ce preturi mai sunt .

merci! nu cred ca prea curand voi cauta baterii! eu sper cat mai repede sa am nevoie de baterii dar banii si timpul dicteaza asta! o intrebare: in cazul reconditionarii unei baterii cam cu cat ii prelungesc viata?? macar 100 de cicluri de incarcare descarcare? sau depinde de noroc?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări