Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio cu GU-29

Flore

Postări Recomandate

Nu a incercat nimeni SE stereo cu o singura lampa.....!? eu zic ca se poate :rade:

Normal ca se poate dar puterea probabil e prea mica....

Posted Image

cu precizarea ca ar trebui pe g2 pus un rezistor.... pt limitare de curent.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

10

• Kosmin

6

• Liviu Ianush

6

• THOMAS

4

Top autori în acest subiect

Ar putea iesi o bijuterie de amplificator stereo doar cu 2 lampi. Normal, pentru iubitorii de SE de mica putere. De fapt puterea nici nu ar fi chiar asa mica... Daca stau sa ma gindesc chiar ar fi un proiect interesant. Eu as face redresarea cu un tub, normal tot rusesc.

Link spre comentariu

Nu a incercat nimeni SE stereo cu o singura lampa.....!? eu zic ca se poate :rade:

Normal ca se poate dar puterea probabil e prea mica....

Posted Image

cu precizarea ca ar trebui pe g2 pus un rezistor.... pt limitare de curent.

Si 4w/canal pot fi suficienti in anumite situatii ....asa e kosmin G2 cu limitare de curent si decuplat cu condesator pt a nu avea interferente intre canale multumesc pt schema :aplauze

Mai stiu eu pe cineva care vinde ampuri SE de 2w/canal cu mii de euro :da

Link spre comentariu

Grila2 tub final GU29 din schema prezentata kosmin227 trebuie lasata asa cum se afla reprezentata (dupa redresare filtrare in gol vor fi circa 345Vcc in sarcina maxim 320Vcc dupa inductanta 300-310Vcc asadar g2-catod circa 280V/ , nu necesita limitare curent g2 avind in vedere Ua0 mica circa 270V...).

Link spre comentariu

Am simulat schema postata mai sus si am scos un 7,5w in 8R cu un thd de 15,5% in conditiile conectarii G2 direct la Vcc(330v), avand un curent catodic prin finala de 88mA(din care 7mA fiind pe g2).Un thd de 2% se regaseste undeva la 1W pe iesire in conditiile date, adica fara reactie negativa.

Link spre comentariu

Am simulat schema postata mai sus si am scos un 7,5w in 8R cu un thd de 15,5% in conditiile conectarii G2 direct la Vcc(330v), avand un curent catodic prin finala de 88mA(din care 7mA fiind pe g2).Un thd de 2% se regaseste undeva la 1W pe iesire in conditiile date, adica fara reactie negativa.

Caracteristici modeste la simularea ta....eu as merge pe +500V anod si +220v pe G2 cu catozii la masa si bias variabil pe fiecare ramura(g1 si g2).
Link spre comentariu

....eu as merge pe +500V anod si +220v pe G2 cu catozii la masa si bias variabil pe fiecare ramura(g1 si g2).

Ce cistig/avantaj ar conferi aceasta modalitate de alimentare gu29-se ? (desigur Ra ar creste raportat la modalitatea alimentare etaj final gu29-se prezentata de kosmin227 ).

Parerea mea fiind ca acest tub gu29 in configuratie SE nu poate "spune" mare lucru ,sau trebuie asigurate conditii speciale de atac si Ra astfel incit sa poata "spune" ceva(gu29-se) ,desigur pentru gu29-pp s_ar "simplifica" situtuatia.

ClasaA-SE o "nuca cam tare" (putine "tuburi-finale" o pot asigura-decent).

Link spre comentariu

Probabil o modulatie in curent in catod ar fi solutia si de ce nu cu tranzistor ca sa simplificam, acesta putind fi pilotat de un operational si asfel reducem amplificatorul stereo la o sigura lampa :chiar finala

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări