Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio cu GU-29

Flore

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

10

• Kosmin

6

• Liviu Ianush

6

• THOMAS

4

Top autori în acest subiect

Multzam Vasile,Mi-ai rascolit amintiri. Facusem un final de scurte cu borcan din asta. Primul test a cam fost prin sfecla porumbului. Aveam un traf de fo 900V redresat-filtrat. Am pus 2 conzi de Temp, de 385V in serie, cu rez de egalizare, la filtraj, tot tacamul. Io mi-am zis ca producatorul a lasat un pui de rezerva pe-acolo pe la tensiunea maxima. Daca scrie 385V, rezista la +20%. N-a rezistat. Eu ma chinuiam sa fac acordul antenei, scaparau variabilii ca la balamuc ptr ca erau de receptie si nu aveau distanta suficienta intre placi si nu m-am gandit sa mai pun manutza pe electrolitici. Era fo 2 jumate noaptea cand s-a auzit un plici si apoi un fssssssssssssssss... si s-a facut o ceatza alba in jurul meu. Am scos din priza in urmatoarea microsecunda, dar deja era prea tarziu. Cand am pus mana pe conzi, aproape ca sfaraiau. Se incalzisera incet-incet, dar eu concentrat la altceva, nu m-am ginit si na beleaua. Noroc ca a sarit dopul ala de cauciuc, nu a facut explozie.Eheheeeee... ce vremuri!Numai bine,Cirip

Link spre comentariu

Salutare Flore. Am si eu 4 GU-50 si vreau sa fac un hi-fi strereo cu ei.Am intzeles ca nu avetzi scheme.As avea eu ceva daca vreti dar problema ramane cu trafu' de iesire, pe care eu l-as comanda la petra sa mi-l faca pe toruri dar mai incolo cand oi da de bani gramada.In legatura cu schemele va dau eu ceva si avantual le bag in mail. Momentan sunt prins cu niste 6p3s (6l6), dar pe viitor vine si gu-urile. :)

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

am si eu doua GU-29 (duble tetrode tot de RF)aveti vreo sugestie de amplificator audio cu asa ceva?

Chiar daca postul e din 1900 toamna, am gasit doua scheme care poate sunt de folos, lampa este foarte apreciata de radioamatori. :da Eu le-am gasit ca alternativa la modding-ul amplificatorului Priboi.http://picasaweb.google.ro/lh/photo/6CqI2yEFePFBDFjWc6x8sw?feat=directlinkhttp://picasaweb.google.ro/lh/photo/xnAJ7SslBuEdvS5exNmYNQ?feat=directlink
Link spre comentariu

pai gu29 e cam gu19 cu alt soclu si alta formavezi ca e un amplif cu gu19 si pe forum, am mai vazut ca au fost adaptate in priboi-uri dar e mai la indemana gu19 fiindca e compatibila pin la pin si are acelasi soclu ca 6r3s.

Link spre comentariu

pai gu29 e cam gu19 cu alt soclu si alta formavezi ca e un amplif cu gu19 si pe forum, am mai vazut ca au fost adaptate in priboi-uri dar e mai la indemana gu19 fiindca e compatibila pin la pin si are acelasi soclu ca 6r3s.

M-am uitat in data scheet si intr-adevar este compatibila. Unii au modat si cu gu-29, dar e o lampa mai mare cu alt soclu.Insa nu inteleg ceva, de ex.: -pentru GU-19 cu Ua=480v, Ug2=240v, Ug1 imi iese cam -15V???, fara sa depasesc Pa; continuind Raa in PP, imi iese 5.3K, daca nu gresesc. Pot folosi acelasi traf de iesire? Acum am trafo out de 5k pentru 6r3s-1 in PP (Ua=440v, Ug2=240v, Ug1=-33v, Pa=40w - ambii anozi).
Link spre comentariu

Sunt foarte interesat de realizarea unui amplificator SE cu GU29 ( paralel intern in conexiune pseudotrioda ) ......am inceput sa ma documentez Rog pe oricine detine date complete despre GU29 , care sa ajute la proiectarea unui amplificator de calitate , de 10W minim evident pe canal.....sa le posteze aici , alaturi de pareri si propuneri personale , scheme si link-uri pe aceasta tema ! Va multumesc anticipat si va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu

Lampa asta arata fantastic, dar am fost sfatuit sa urmez calea GU 50, care este si ea o lampa frumoasa.Faptul ca se gaseste mai greu decat GU 50 si faptul ca nu multa lume a folosit-o, m-a determinat sa o las deoparte, deocamdata.Schema neamtului, mi se pare abordabila, poate cunoscatorii, ne vor lamuri daca merita efortul.Multumesc pentru scheme.

Link spre comentariu

Sunt foarte interesat de realizarea unui amplificator SE cu GU29 ( paralel intern in conexiune pseudotrioda ) ......am inceput sa ma documentez

Rog pe oricine detine date complete despre GU29 , care sa ajute la proiectarea unui amplificator de calitate , de 10W minim evident pe canal.....sa le posteze aici , alaturi de pareri si propuneri personale , scheme si link-uri pe aceasta tema ! Va multumesc anticipat si va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

< Victor> a pus aici cam tot ce ar fi necesar pentru realizarea unui SE cu GU29 (mod trioda),pentru schema nemteasca cu 3E29/829B (GU29) SE mi-am permis sa fac un calcul al transformatorului de iesire si-l postez aici.

Cred ca dintre toate schemele postate de cea mai interesanta si serioasa mi se pare cea cu 12SN7GTA si 3E29/829B.

La aceasta schema am facut mici modificari pentru a adapta cu succes si ECC82 (alimentat la filament tot cu 12V).Pentru cei foarte pretentiosi se poate calcula si adapta si o retea de reactie negativa.

Mentioinez ca schema este pur teoretica(cea cu ECC82),in practica sigur vor aprea modificari.Schema functionala 100% este cea nemteasca (originala),in care autorul spune mai multe despre ea si are si poze.

P.S transformatorul se poate realiza pe miez C(dublu) cu o sectiune de 6-8 cmp,dar si pe o sectiune echivalenta cu tole E+I ,adica 15-16 cmp.

In schema trafului este o mica greseala si anume; la diametrul sarmei pentru seciunea B din secundare,din cauza "vitezei" am scris D=0,66 (gresit),trebuie D=0,55mm,mii de scuze !!!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări