zapezel Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Salut!As avea nevoie de o formula de calcul a campului magnetic produs de o bobina si de o formula de constructie a unei bobine.M-am apucat azi sa contruiesc o bobina cu care sa magnetizez cateva bari din fier si nu mi-a reusit niciuna.Multumesc mult! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Cred ca asta cauti (Eng): http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hb ... enoid.html . Problema este ca daca folosesti "fier moale" cum este un cui, de exemplu, atunci nu vei reusi sa-l magnetizezi permanent. Ca idee, foloseste o surubelnita pentru primul test. Testul de magnetizare poti sa-l faci cu un magnet (de difuzor sau altul asemanator) care il "freci" de bara de metal apoi testezi daca s-a magnetizat (folosind pilitura de fier, daca nu ai busola). Demagnetizarea se poate face in ansa pistolului de lipit (nu letcon) sau incalzind metalul pana la rosu. Link spre comentariu
raileanu florin Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 Salut!As avea nevoie de o formula de calcul a campului magnetic produs de o bobina si de o formula de constructie a unei bobine.M-am apucat azi sa contruiesc o bobina cu care sa magnetizez cateva bari din fier si nu mi-a reusit niciuna.Multumesc mult! salut; daca vreti sa.....[CONTRUIESC] VEZI LA COLEGU SI FUNCTIONEAZA AM FACUT SI EU PE LA SCOALA ACU 20 E ANI BAFTA :rade:ar putea sa foloseasca si bobinele de la un telefon fix sunt super bune la 220v Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Acelea functioneaza pana la maximum 80V (apelul are tensiune alternativa de 75V) si tinand cont ca in serie cu bobina exista un condensator, tensiunea normala de functionare se reduce cam pe la 40-50V.Cea mai simpla varianta este cu un transformator de tensiune joasa (amperaj bunicel, sa zicem cam 3A sau in lipsa, un redresor auto), o punte redresoare si un solenoid de 100-200 spire in serie cu un reostat bobinat de 10 ohm (la 12V).@raileanu florin : nu am inteles sensul primei fraze altfel decat ca ati realizat si dv un asemenea dispozitiv iar faptul ca ati scris cu majuscule, in limbajul pe internet, se traduce ca se urla. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum