Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cititor banda magnetica si decodare utilizand placa de sunet

Vizitator d3xt3r32

Postări Recomandate

Vizitator d3xt3r32

Salut!Am citit pe internet cateva articole in care se explica cum s-ar putea confectiona un cititor de banda magnetica, utilizand un cap de redare de la un casetofon vechi.Dispozitivul se introduce in slotul de la microfon a placii de sunet si cu ajutorul unui soft, impulsurile primite sunt decodate si pot fi citite.Tot in acelasi articol se spunea ca se pot citi si stoca date de pe banda magnetica tot cu ajutorul unui cap de redare atasat unui player MP3.Are cineva vreo idee despre asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Catalin C.

4

• adicontakt

4

• gabiz_ro

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Vizitator d3xt3r32
:)) nu, nu vreau sa insel lumea, daca asta vrei sa ma intrebi.sunt curios cum ar putea sa functioneze un astfel de dispozitiv si cum ceva atat de banal ridica mari probleme.
Link spre comentariu

d3xt3r32 cred ca ar merge cu un cap de redare de magnetofon pentru ca este mai lat. Eventual ii poti face un preamplificator cu doi tranzistori sau un amplificator operational. Iar ca soft poti folosi Audacity http://audacity.sourceforge.net/

Si eu am vrut sa fac asa ceva la un moment dat, eram foarte curios ce informatii contine banda magnetica de pe cartelele de metrou. Dar nu am facut-o, ca si multe alte prostii ce mi-au trecut prin cap.

adicontakt e treaba omului ce vrea sa faca, simpla curiozitate sau cum spui tu, sa citeasca carduri. Din cate stiu traim intr-o tara in care se aplica prezumtia de nevinovatie. Din pacate nu e prima data cand vad pe forumul asta ca e luat la palme cineva care ridica o problema care poate avea, mai mult sau mai putin, conotatii de lucru ilegal.

Domnule, informatia nu este ilegala. Fiind mai catolici decat papa nu ne ajuta ci mai rau, ne taiem singuri craca de sub picioare. Informatia trebuie sa fie libera, la dispozitia oricui, indiferent ca sunt principiile de functionare ale unui tranzistor sau ale unei bombe atomice. Altfel poimaine vom ajunge ca, atunci cand cineva intreaba in ce sens se deschide un robinet de gaz, sa-l acuzam ca vrea sa arunce blocul in aer.

Asadar, haideti sa impartasim informatii si sa lasam banuielile si acuzele pe seama celor pe care-i platim pentru asta. Stiu, nu-si prea fac treaba, dar asta e alta discutie.

Link spre comentariu

Ca sa lamurim treaba, d3xt3r32 te rog sa ne spui ce carduri magnetice vrei sa citesti si de ce ai nevoie sa decodezi informatia de pe ele. Vrei sa mergi gratis cu metroul? Cred ca e mai periculos decat daca ai clona carduri de credit pentru ca, inainte sa te dea pe mana politiei, te snopesc din bataie paznicii de la scorsese.

Link spre comentariu

am inteles ca vrea sa inregistreze pe pc , bun partea asta o intelegdar aia cu inregistratul pe mp3? ca astia cu clonarea asa faceau bagau cititorul cu un mp3 in o carcasa care o atasau locasului pt card din bancomatdeasupra bagau un telefon si citeau inregistrau pinul cu camera de la telefonbtw pt cine intreaba de unde stiu , am vazut la stiri la tv

Link spre comentariu

Din cate stiu pentru clonare se folosesc niste dispozitive mai avansate, bazate pe un microcontroller si o memorie. Asta cu playerul mi se pare totusi rudimentara, ma indoiesc ca poate depasi stadiul de experiment.

Link spre comentariu

Nu, nu, e vorba de o memorie seriala. A mai fost un tip pe aici care a vrut exact asa ceva, si era pe bune, chiar cerea sa-i construiasca cineva asa ceva si oferea destul de multi bani.In sfarsit, deja deviem. Sa vedem ce are de spus si dexterul nostru.

Link spre comentariu

Nu merge ca am incercat eu! :d Foarte slabe sanse sa reuseasca cineva cu un MP3 player sau cu un "telefon" parca Siemens MC60 era acum ceva timp pe net :dDoar pentru a-mi potoli curiozitatea am facut si eu testul cu un cap magnetic de casetofon si intrarea placii de sunet.Aveam si ceva programe luate atunci de pe net,am reusit sa-mi citesc track 2 de pe cardul propriu.Nu e cum vedeti la stiri sau in filme :) trebuie o anumita viteza de trecere ca alfel ... nu iese nimic.Chiar dupa ce ma jucasem o zi cu ce am construit tot aveam o rata de 50-50% rateuri-reusite,poate nu am eu dexteritatea necesara.Vag imi amintesc ca era vorba de un protocol ceva p2p parca,chiar si la cititoarele originale daca nu ai o miscare cursiva primesti eroare.Poate o fi doar o autoconvingere insa eu cand folosesc un card ma "balbai" putin la introducere si extragere din bancomat.Asa cred ca si un dispozitiv de ala ce folosesc unii o sa aiba probleme.Referitor la ce cred unii si ce fac,atat timp cat este legala comercializarea unui reader-writer pentru cartele magnetice nu vad de ce atata ofuscare din partea unora ca e interzis ca ... bla bla bla.O simpla cautare si gasesti datasheeturi plus multe altele.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

viteza de trecere e aproape aceeasi ca la banda magnetica a casetelor , undeva in jurul a 19cm/sec sau chiar mai putin.... restul, e can can :rade:

casetele au 4.75 cm/s viteza de deplasare a benzii...9.5 cm/s,19cm/s si 38cm/s sunt viteze de ..magnetofoane...in principiu nu conteaza cu ce viteza se deplaseaza suportul magnetic prin fata capetelor de citire datele fiind doar digitale ..in sistem binar..gen 0 sau 1..
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări