Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificarea unor boxe sal 3610

Aleksx

Postări Recomandate

Buna ziua,As dori sa stiu daca a desfacut cineva boxele astea.As dori sa stiu ce difuzoare au, ce putere si ce gama de frecvente. Eu am o pereche si se aud cam infundat. Cred ca este si din cauza gamei de frecvente reduse 35-20.000Hz. Aveti idee, este filtrul de vina? Sau sunt difuzoarele?Mentionez ca sunt legate la un amplificator Sony TA-F200 de 50W.Mai am o pereche de boxe RFT de 2x50W care "iti gadila urechile" si sunt legate la acelasi amplificator, dar parca acestora le cam lipseste bass-ul. Eu unul sunt mai tanar si imi place sa ascult aproximativ orice gen de muzica (mai noi, mai vechi) dar care sa se auda bine, cu un bass clar (fara distorsiuni) si profund!Daca as schimba filtrele din sal 3610 si le-as pune unele asemanatoare cu cele din boxele RFT s-ar schimba ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Aleksx

5

• massacre122

2

• cristian2009

2

• Luca

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

schimbati condensatori de pe filtru cu 100uf 100v(daca nu are 100uf).si schimbati inaltele.sunt extrem de proaste la fel si basii.aa si inca ceva astupati gaura care face lagatura intre bass si menii este in interioru boxei un sant de 1 cm..din cauza la bass au cursa mare mediile...

Link spre comentariu

Pentru cristian 2009: da acela este modelul

massacre122: Nu stiu daca are vreun filtru. Din ce am vazut prin gaura de jos a subwoofer-ului imi parea conectat direct.

stefan94stefan: Nu cred ca e din amplificator

Ce cred eu este ca sal-urile au 150W RMS (iar boxele de la RFT 50W RMS) si au nevoie de mai multa putere ca sa se auda mai inalt

Dar oricum, momentan am garantie pentru sal si nu le pot desface.

Si daca o sa le desfac o sa inlocuiesc complet filtrele si o sa izolez partea de jos, asa cum a zis si massacre122.

Daca mi-ati putea recomanda niste filtre pentru ele v-as fi recunoscator.Eu am gasit ceva de la Canton, tot de 150 W, dar nu imi era scrisa gama de frecventa.

As dori sa obtin ceva intre 35-30.000 Hz.

Mai adaug faptul ca difuzorul de joase este pe 8 ohm, la medii am 2 difuzoare inseriate de 4 ohm iar la inalte un tweeter de 16 ohm.

Asta ca sa iasa ca in schema lor: http://silstar.ro/boxa-front-sal-3610fb-p-6964.html

Va multumesc!

Link spre comentariu

Filtrele nu se pun in boxe dupa ochi, de cele mai multe ori se confectioneaza dupa parametri difuzoarelor. Daca nu esti pretentios tare merg foarte bine si fara filtre , doar cu condensator pe inalte, eu am avut niste boxe fara filtre sony ss-b1000 si aveau un bass super puternic . cu un amplificator sony ta-f220 (frate cu al tau), L-am legat si eu la niste boxe RFT lafel ca ale tale, si intradevar nu aveau bass. RFT-urile nu sunt bune pt manele si hip-hop..

Link spre comentariu

Din cate vad esti putin pe langa , pentru ce ai nevoie de 30.000 Hz ? :nebunrau: Un sfat bun ar fi...lasa-le asa ca le strici ! Daca ti-ai luat "Lada" nu incerca sa faci "Peugeot" :sparge:

Link spre comentariu

Va multumesc tuturor pentru sfaturi!lucaionut: cred ca o sa le las asa, o eventuala modificare ar fi punerea unui condensator pe inalte => ai idee ce valoare trebuie sa aiba?Nu folosesc boxele pentru hip-hop si manele, pe ultima chiar o detest. In general pentru musica disco, pop, house.....alex20alex: sincer nu stiu la ce am nevoie de 30.000 Hz, doar ca am auzit niste boxe cu gama asta de frecvente 35-30.000 Hz si mi-au placut cum se aud, iar mie imi lipsesc inaltele la sal-uri si m-am gandit ca daca as urca sau marii gama de frecvente totul se rezolva. Oricum multumesc pentru ambele sfaturi: "Un sfat bun ar fi...lasa-le asa ca le strici !" si "Daca ti-ai luat "Lada" nu incerca sa faci "Peugeot"".Ultimul a fost chiar tare. Multumesc

Link spre comentariu
Aleksx ,la boxele de slaba calitate tweeterul este pus in paralel cu difuzoru/difuzoarele de bass printr-un condensator (1,2 Uf pe 100 volti era la sony ss-b1000) , iar in boxele mai bune au filtru realizat din bobine rezistente si condensatori. La boxele tale nu trebuie sa le faci nimic. Decat sa te chinui sa ai faci filtre mai bine le vinzi , mai pui ceva bani si iti achizitionezi altele mai bune. Este bine sa Asculti inainte de a achizitiona.
Link spre comentariu

Tweeterele de Sal pt ca nu rezista la putere mare, eu am ars unul foarte usor, ori au impendanta mare, au au fost inseriate cu un condesator + o rezistenta. Ai putea incerca sa le inlocuiesti cu niste tweetere de calitate dar alea s-ar putea sa coste cat ai dat tu pe boxele tale. Daca vrei sa faci o improvizatie care sa te coste putin, cumpara o pereche de tweetere auto. Costa 5 lei perechea si se aud destul de tare. Le pui in paralel cu boxa printr-un condensator de 1-4 Uf.Vezi daca o sa iti placa, daca nu, ai pierdut 5 lei.Oricum, dupa o perioada, o sa te enervezi si o sa vrei sa iti cumperi niste boxe... corecte.

Link spre comentariu

Va salut din nou!De data asta vin si cu niste vesti bune. Am desfacut sal-urile si am constat ca are un tweeter de 8 ohm, cele 2 difuzoare de medii fiind de 4 ohm fiecare, inseriate dand 8 ohm.Atat tweeter-ul cat si cele 2 difuzoare de medii sunt legate la un filtru (cel din poze).Difuzorul de joase este legat direct fara filtru, astfel "ohmajul" final fiind de 4 ohm la amplificator.Ceea ce vreau eu sa stiu este: daca schimb condensatorul din poza care are o valoare de 10uF la 100v cu un altul, trebuie sa se auda mai inalt?De fapt mie mi se pare ca tweeter-ul de la sal nu are putere.Ce as putea face pentru a imbunatati putin lucrurile?Va multumesc!Mai vroiam sa mentionez ca desi au fost ieftine (aprox. 600 ron) sunt destul de bine construite, partea de jos cu subwoofer-ul fiind complet izolat de tweeter si medii, iar locul pentru cele 3 difuzoare de sus este destul de stramt si umplut cu un fel de vata fonoabsorbanta cred....

post-47223-139829295724_thumb.jpg

post-47223-139829295738_thumb.jpg

Link spre comentariu

condensatorul de pe tweter ar trebui sa fie cel rosudaca il micsorezi o sa subtiezi inaltele dar nu o sa le ridici nivelul.Vezi rezistenta aia(cea alba) daca e legata cumva de acest condesator,si daca e mica (2-4ohmi) o scoti de tot,daca e mai mare de ~5 ohmi,mai pui una de aceeasi valoare peste ea sa injumatatesti valoarea.Sau o schimbi cu una de valorea dorita.Daca si scoasa tot suna slab,atunci e de la twetere,ori asa suna ele ori au sensibilitatea prea mica

Link spre comentariu

Buna ziua!Am desfacut filtrul de tot. Aveti poze mai jos.Va rog sa imi spuneti daca pot sa mai incerc si altceva, ceea ce ati spus mai sus am incercat deja si s-a intamplat exact cum ati zis, cu deosebirea ca taie si din medii (se aude mai inalt). Iar cealalta rezistenta (cea alba) nu face nimic!Ce mai pot face?Daca pun un tweeter de 4 ohm se poate arde filtrul?

post-47223-139829296731_thumb.jpg

post-47223-139829296749_thumb.jpg

post-47223-139829296769_thumb.jpg

post-47223-139829296787_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ceea ce vreau eu sa stiu este: daca schimb condensatorul din poza care are o valoare de 10uF la 100v cu un altul, trebuie sa se auda mai inalt?De fapt mie mi se pare ca tweeter-ul de la sal nu are putere.Ce as putea face pentru a imbunatati putin lucrurile?am spus mai sus schimbal cu 100uf sau 47uf..eu am lasat de 100uf

Link spre comentariu

Ceea ce vreau eu sa stiu este: daca schimb condensatorul din poza care are o valoare de 10uF la 100v cu un altul, trebuie sa se auda mai inalt?De fapt mie mi se pare ca tweeter-ul de la sal nu are putere.Ce as putea face pentru a imbunatati putin lucrurile?

am spus mai sus schimbal cu 100uf sau 47uf..eu am lasat de 100uf

pai spui prostii si mai si insisti,deaia nu te-a bagat nimeni in seamatu crezi ca se pune asa cum te taie capul piesele alea acolo sau vrei sa razi de om sa i se arda tweterele?@aleksxm-am uitat pe poze filtrul din boxe este destul de simplu, sectiunea de joase fiind compusa din bobina rotunda si un circuit de liniarizare a impedantei (acel condesator albastru legat cu rezistenta la masa) iar sectiunea la tweter din condul rosu si bobina cilindirca,Din pacate nu ai de unde sa mai ridici inaltele pt ca nu are atenuare implicit,asa ca daca inaltele sunt slabe nu ai decat sa incerci sa le inlocuiesti.Marind sau micosorand valoarea acelui cond. poti sa mai ridici frecv de taiere sau sa o mai cobori(dar riscand sa le arzi).Daca cele originale sunt pe 8 ohmi(initial ai scris pe 16),daca pui pe 4 va trebui sa modifici sectiunea de pe inalte,din pacate.Tweterele de 8ohmi sunt insa cam cele mai utilizate,asa ca poti gasi cu usurinta alte exemplare la pret accesibil
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări