Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reflectometru Powermetru DF 2465

MARLANU

Postări Recomandate

Am cumparat in urma cu cateva luni Reflectometrul Powermetru DF 2465,toate au fost bune pana astazi cand am masurat SWR-ul cu alt refectometru, pe reflectometrul meu aveam 1:1,1 iar pe celalant aveam1:1,6 am mai luat unul imprumut sa vad care este valoarea adevarata a undei reflectate si stupoare si acesta arata 1:1,6 .Inrebarea mea este daca si cum se poate remedia acest defect ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

4

• C.D.

4

• adrianc

3

• MARLANU

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Posibil sa nu fie un defect, ci totul sa tina de clasa de precizie a instrumentelelor folosite. Poate celelalte se incadrau in clasa +/- 5%, iar acesta al dvs sa fie +/10%.O oarecare problema apare daca cele trei SWR-metre erau identice.

Link spre comentariu

Ajuta-ma sa te ajut. Adica pune aici schema aparatului, ca parca nu o sa stau eu sa bat netul pt dta. Apoi incepi, in punctul ala am atatia V, acolo am ..am masurat, inlocuit, ca sa imi formez o idee..Si discutam dupa aia..Sa ma ierte yo9how, dar totusi mi se pare destul de mare diferenta intre 1,1 si 1;1,6. Daca era 1.15 sau chiar 1,2 nu mai comentam.La 2 o statie serioasa te da afara. Sau pusca finalul..

Link spre comentariu

Daca este de numai cateva luni, ar trebui sa aiba garantie. Ordinea de actiune este urmatoarea:1) schimba-l la magazinul de unde l-ai cumparat.2) daca se asigura service, mergi cu el la service si spune-le ca indica eronat.3) daca nu sunt valabile solutiile de mai sus, scoate-i schema (daca este in cartea tehnica, sau daca nu, cu pixul pe hartie dupa cum este construit in interior) si pune-o aici, sa vedem daca are elemente de reglaj. Eventual poze din interior. Poate nu este corect etalonat.Daca are elemente de reglaj se poate reetalona, dupa un altul care indica corect.Daca este prea complexa schema si nu te descurci cu scoaterea ei pe hartie, atunci ramane valabila prima solutie. (totusi nu ar trebui sa fie foarte complexa, deoarece reflectometrele acestea nu sunt profesionale si in general au o executie simpla).

Link spre comentariu

Nu m-ar mira ca "reflectometrul' in cauza sa fie o chinezarie ieftina la cuplorul este cu linii paralele pe un cablaj sau facut la "norma".Intrebare:ai comparat masuratoaream de SWR cu acelasi model de aparat sau cu alt model? Depinde in ce aplicatie vrei sa-l folosesti,dar "pocnitorile" astea gen DF XXXX in general stau cam rau la precizie,am patit-o si eu si e pacat sa crape o statie pentru asta.La capitolul asta eu zic ca nu prea se poate face rabat la masuratori.

Link spre comentariu

In general in interior sunt niste semireglabili iar reflectata se poate aduce la 0 atunci cand masuratoarea se face pe o sarcina neinductiva de 50 ohmi (dummy load) cu conditia sa ai cablurile de legatura scurte si mufele bine sudate pe cablu. Daca statia are si ea un powermetru interior atunci se poate verifica si directa prin comparare cu indicatia de pe statie73 de Adrian YO3hvv

Link spre comentariu

cristiand02 Corect, ridicatul schemei cu creionul pe hartie e ceva care se face la aparate de acest gen in maxim juma de ora, timp in care mai si bei o bere, raspunzi la telefon, ba chiar si dai berea afara, hi, hi..

Link spre comentariu

Este foarte bine ca te-ai descurcat. Acum daca masoara corect in comparatie cu celelalte doua, poti avea incredere in indicatiile aparatului.Nu uita : de cate ori schimbi antena sau cablul coaxial (sau modifici lungimea coaxialului), obligatoriu masoara VSWR-ul.

Link spre comentariu

Ma bucur pt victoria ta. Dar daca nu o sa ridici niste beri in sanatatea noastra, a celor care te-am sprijinit, o sa ti se rostoloflocesca cohlenderul firtezei minuteratului filterat.Am auzit ca cel din dreapta, de la intrarea emitatorului e cel mai sensibil.... Asa ca ai de grija...

Link spre comentariu

Nu vreau sa supar pe nimeni(si eu initial am facut la fel) aparatele de masura dintr-un shack sunt foarte importante.Conteaza foarte mult increderea pe care ti-o ofera un asemenea aparat.Felicitari pentru reusita! :aplauze

Link spre comentariu

Off topic

Pentru comparatie prezint mai jos schema electronica si cea bloc de la reflectometrul profesional E-620, fabricat prin anii 80' in Polonia...

Cand eram la Atelierul Radio, intre anii 1986-1990, am lucrat cu standurile de masura ZPFM 2 si 3. Erau niste bijuterii, fara nicio gluma, adevarate high end-uri ale tehnicii acelor ani. Ma rog, 2-era o generatie mai vechi, adica avea lampi, dar 3-ul era cu integrate si arata superb. Si afara si inauntru. Un google dupa ZPFM3 si va luminati singur...Mai aveam si un multimetru Meratonik, cu o sonda care mergea pana la 1GHz. Afisaj cu ac si oglinda, dar mare, sa se vada din cosmos...Si nici electronica audio nu era rea deloc. Mai am magnetofonul Unitra M2405, pikup-ul Adam, si celebra Delia cu boxele Tineret 2, cele de 110W..Functionale, evident, desi la cate chefuri, pardon ceaiuri, hi, hi, le-am tarat vre-o 10 ani...In concluzie electronica poloneza era de jos palaria. Am un mare respect pt ea. Facuta si bine si serios si frumoasa. Era o placere sa te uiti la ceva Unitra...Azi nu mai stiu daca mai exista...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări