Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Altus 300

spaciolito

Postări Recomandate

Stie cineva cum suna Altus 300 fata de vechile Unitra? Deschid acest topic in ideea ca cineva are aceste boxe si poate lasa aici o impresie. Ma bate gandul sa cumpar o pereche si as vrea sa stiu pe ce dau banii. Totusi ele costa 550 EUR, care nu sunt de ici de colo. Astept pareri din partea voastra. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spaciolito

7

• Shambala

5

• alexy

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, sigur ca unii stiu, dar asta nu te ajuta prea mult.Oricat de buna ar fi o descriere a unor sunete, felul in care le aude fiecare este [destul de] personal.Asa ca trebuie sa sa le asculti singur inainte de cumparare, altfel poti avea surprize.Si cu cat este mai mare pretul, cu atat mai mari pot fi surprizele.Parerea mea este ca suna in acelasi stil, dar mai bine decat Unitrele 140W. Reprezinta o imbunatatire a respectivului model - daca te uiti in datele tehnice ai sa vezi ca sunt echipate cu wooferul mai puternic (cel recomandat de CBI pt o eventuala inlocuire) si au un volum mai mare cu cca 20-22 litri.Nu le-am desfacut - erau intr-un mic magazin, asa ca nu stiu cum sunt facute filtrele, dar tin minte ca a scris cineva mai demult ca acestea sunt mult evoluate fata de "minimalismul economic" al celor care echipeaza vechiul model de 140W.

Link spre comentariu

Da, sigur ca unii stiu, dar asta nu te ajuta prea mult.Oricat de buna ar fi o descriere a unor sunete, felul in care le aude fiecare este [destul de] personal.Asa ca trebuie sa sa le asculti singur inainte de cumparare, altfel poti avea surprize.Parerea mea este ca suna in acelasi stil, dar mai bine decat Unitrele 140W. Reprezinta o imbunatatire a respectivului model - daca te uiti in datele tehnice ai sa vezi ca sunt echipate cu wooferul mai puternic (cel recomandat de CBI pt o eventuala inlocuire) si au un volum mai mare cu cca 20-22 litri.Nu le-am desfacut - erau intr-un mic magazin, asa ca nu stiu cum sunt facute filtrele, dar tin minte ca a scris cineva mai demult ca acestea sunt mult evoluate fata de "minimalismul economic" al celor care echipeaza vechiul model de 140W.

Cineva spune ca acel difuzor de bass de la Altus ar fi mai slabut decat cele de pe Unitra 140W, in sensul ca ar fi pana la 2000Hz iar cel de Unitra pana la 4500. Nu stiu cum se traduce asta dpdv al auditiei, ce anume percep eu.
Link spre comentariu

Ajunge sa te uiti pe datele tehnice ale difuzoarleor sa vezi diferentele - a postat cbi link-urile.Ce treaba are basul cu 2000 sau 4500hz ? Sunt incinte pe 3 cai !!

Link spre comentariu

Este o imbecilitate, ce treaba are basul cu 2000 sau 4500hz ?

Pai asta astept sa-mi explici tu pt ca respectivul zice ca acel difuzor coboara foarte mult si face multa galagie. Cica in loc sa aiba 'kick" pe tobe are o tonalitate groasa.
Link spre comentariu

Asa cum am scris prima oara - este o imbecilitate.

Wooferele respective sunt destinate exclusiv aplicatiilor pe 3 cai, sau eventual unui subwoofer.

DIfuzoarele trebuie folosite pt ceea ce au fost proiectate sa faca - unui woofer de 12" home-hi-fi nu i se cere sa urce la 2000hz, daramite la 4500hz.

Nu iti inchipui ca vreunul din acele difuzoare va putea reproduce vreodata corect 4500hz - la acea frecventa scoate cel mult niste "guitzaturi".

Cat de jos coboara wooferele Tonsil nu este strict legat de cat de sus urca, ti-am spus sa te uiti pe datele lor tehnice - la Fr (daca nu stii unde), vezi ca sunt cam aceleasi (24-25hz)

In general (dar fara sa fie o regula absoluta), cu cat un woofer urca mai sus cu atat coboara mai putin - iar pe tine ca utilizator/proiectant partea cu cat coboara te intereseaza.

Link spre comentariu

Asa cum am scris prima oara - este o imbecilitate.

Wooferele respective sunt destinate exclusiv aplicatiilor pe 3 cai, sau eventual unui subwoofer.

DIfuzoarele trebuie folosite pt ceea ce au fost proiectate sa faca - unui woofer de 12" home-hi-fi nu i se cere sa urce la 2000hz, daramite la 4500hz.

Nu iti inchipui ca vreunul din acele difuzoare va putea reproduce vreodata corect 4500hz - la acea frecventa scoate cel mult niste "guitzaturi".

Eu sunt obisnuit cu suntetul de Tonsil si chiar as putea spune ca sunt multumit pana la o anumita limita de vechile Unitre, despre care e deja stiut ce bube au in cap. Avand in vedere ca sunt obisnuit de cca 25 de ani cu sunetul lor, ma gandeam sa fac un upgrade la Altus 300. Acum eu sper sa nu mai huruie cutia ca la Unitre.
Link spre comentariu

Nu cutia huruie. Cutia poate da cel mult rezonante parazite, care nu au legatura cu huruitul (frecvente de 10 ori mai mari decat huruitul).Prost plasate, eventual cu semnal prelucrat de un egalizator sau corector de ton, SIGUR vor hurui mai tare decat Unitrele de 140W.A explicat cbi cat de usor este sa faci o boxa sa huruie (asezate direct pe podea, in colt de camera, etc.).Avand volumul mai mare, difuzorul de joase - modelul de 100W, va fi mai usor sa huruie cand sunt folosite gresit.

Link spre comentariu

Corect spus, numai ca eu nu tin Unitrele nici pe podea, nici in colt de camera si nici nu folosesc egalizor. Si huruie de m-au capiat. Am totul original pe ele, ba chiar le-am bagat si material fonoabsorbant si tot degeaba.

Link spre comentariu

Mai "plimba-le" prin camera, poate fenomenul inceteaza sau se diminueaza (nu glumesc). De proba poti incerca sa le instalezi in alta camera (intr-o zi cand nu este sotia acasa).

Link spre comentariu

Mai "plimba-le" prin camera, poate fenomenul inceteaza sau se diminueaza (nu glumesc). De proba poti incerca sa le instalezi in alta camera (intr-o zi cand nu este sotia acasa).

Norocul meu e ca si sotia e audiofila. :)) Chestia e ca boxele inainte nu faceau asa. Am avut aproape un an de pauza la ascultat muzica din cauza de copil mic, timp in care am bagat o biblioteca in camera. Cand am reinceput sa ascult muzica sunetul s-a schimbat. E posibil sa fie de vina biblioteca.
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Multumesc frumos pentru informatii. As vrea sa stiu ce dimensiuni au boxele in interior ca sa fac un calcul de volum. Ma intereseaza si daca incinta are interiorul pe toata inaltimea boxei sau doar pana unde incepe partea de jos de "postament" (acolo unde este pusa sigla "Altus")? Ce diametru au gaurile de bass reflex.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări