Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator usb


winner23

Postări Recomandate

salut,De curand m-am hotarat sa incep sa programez pic-uri dar neavand pc cu port serial si neavand experienta in domeniu ..imi este foarte greu sa gasesc un programator pe usb.Scheme mi-e frica ca nu imi ies :)) si ma mai chinui si degeaba .Astept sugestiile voastre.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • nel65

    4

  • Marele Savant

    3

  • francezu

    2

  • winner23

    2

Top autori în acest subiect

Cumpara un pickit2, gasesti la vanzari facut si probat, eu am luat cu 65lei. :dans:

multumesc mult imi dai te rog frumos un link ? ca nu gasesc :)later edit: scuze am gasit multumesc f mult pentru sugestie astept raspuns
Link spre comentariu
Vizitator chris77tm

65 de lei este un pret foarte bun. Pe restul site-urilor ca adelaida pickitul este foarte scump si nu merita. Mai bine iei direct de la producator (te va costa transportul ceva, deoarece microchip expediaza pentru Romania din Anglia).

 

Aici ai pickit cu demo board:

http://www.microchipdirect.com/products ... s=DV164120

 

Daca nu ai nevoie de demo board (fiind nou, totusi eu iti recomand), uite aici fara:

http://www.microchipdirect.com/ProductS ... s=PG164120

 

Clar vei avea nevoie de pickit ca sa programezi pe usb. Pe RS232 nici nu merita sa te obosesti. Chiar daca poti sa iti faci tu un programator pe RS232 si iesi aproape gratis, nu merita bataia de cap. Iati PicKit si mergi pe sigur.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator turbatus

Eu am facut recent (la inceputul lui septembrie) un programator clona-PicKit2 si merge ireprosabil! Daca te pricepi sa faci circuitul imprimat cu fotorezist iesi sub 50 de lei! link http://www.mcuhobby.com/articles.php?article_id=7!

Merge superb cu softul inclus! Singura deosebire fata de originalul pickit2 este ca nu poti incarca hex-ul in el, ca sa programezi PIC-ul fara PC! In rest, identic!

Link spre comentariu

Singura deosebire fata de originalul pickit2 este ca nu poti incarca hex-ul in el, ca sa programezi PIC-ul fara PC! In rest, identic!

Mai e si asta :

The main difference is that the clone supports 5V power supply only, thats why 3.3V devices will require a small additional board which will be published soon.

destul de importanta zic eu.
Link spre comentariu

Pe asta http://www.micros-designs.com.ar/pickit2-clone-5v3-3v/ l-am facut si eu de vreo trei zile si merge perfect.

L-am incercat cu PIC16F628A ,PIC16F877A ,PIC16F873A si 876A .Singura deosebire e ca i-am proiectat alt cablaj putin mai aerisit si am pus si socluri cu 8_18_28 si 40 pini pentru a putea programa si controlere care nu au conector ISCP in aplicatia data.Daca doreste cineva cablajul ,sa spuna.

Link spre comentariu

La cererea unui user ,postez aici varianta de cablaj facuta de mine, a programatorului pe USB PicKit2_Clone_5V3.3V ,cablaj ce contine si socluri de 8_18_28_40 piniLEtranzistorii folositi sunt NPN=BC107 si PNP=BC177 iar bobina este confectionata de mine la 680 uH, insa a functionat perfect si cu o bobina de 330 uH in forma de rezistenta ,recuperata .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca ma intereseaza pe cineva, am construit programatorul de aici : http://sprut.de/electronic/pic/projekte ... /index.htm care se comporta excelent. Printre alte facilitati recunoaste automat tipul de microcontroler , calibrare software pentru tensiunea de programare. Pare mai comod de realizat si mai ales de utilizat decit icd2 sau pickit. Avind nevoie de un programator rapid pe usb am realizat toate trei montajele si pina la urma m-am oprit la cel nemtesc.

post-3863-139829322348_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu e vorba ca nu poate, pina la urma cu un programator JDM si IcProg-ul am programat si 18f4550 pentru ICD. Mi-a placut pentru ca are soclu " on board " plus calibrarea soft a tens. de programare. De asemenea faptul ca poate determina tipul microcontrolerului m-a ajutat sa identific citeva cu care aveam dubii pentru ca aveau scrisul sters din cauza multor manipulari. Aplicatia este de asemenea foarte reusita. Pina la urma toate faca acelas lucru, dar daca se discuta de programatoare usb, am prezentat si eu o varianta.Emil

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări