Avram Ion Postat Iulie 31, 2011 Partajează Postat Iulie 31, 2011 De curand am achizitionat un mixer marca Victronic, care dupa cateva utilizari s-a defectat. Defectul consta in faptul ca nu se mai invartea (pur si simplu nici un semn de viata din partea lui, "fara scantei, fum sau miros specific unui motor ars"). L-am desfacut si am constatat ca avea o siguranta termica prinsa pe bobinaj (acesata fiind arsa), am inlaturat-o (nu am alta la fel sa-i pun) si acum merge. PROBLEMA: Daca merge in gol cateva minute motorul se incalzeste destul de mult(nu pot tine mana pe el), "in timpul functionarii nu apar scantei le perii!!!"INTREBAREA MEA: Este specific o asemenea incalzire motoarelor asincrone cu rotorul bobinat? Are ceva daca siguranta termica lipseste ?Motorul are un singur pol, si mai multe trepte de turatie.Astept un raspuns de la cei mai experimentati. Multumesc Link spre comentariu
djdansmart Postat Iulie 31, 2011 Partajează Postat Iulie 31, 2011 Probabil din cauza calitatii de 2 lei se incalzeste! Nu e normal sa se incalzeasca in gol asa cum spui tu (destul de tare)! Eu am un mixer de vreo 5 ani si il folosesc mai mereu la creme..frisca..piure..etc si nu se infierbanta..se incalzeste putin..normal! Nu e de firma..am dat vreo 40 lei pe el cred! Siguranta termica daca lipseste..nemaiavand-o,probabil va ceda bobinajul din cauza supraincalzirii! Link spre comentariu
Avram Ion Postat Iulie 31, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2011 SE poate sa fie din cauza ca e nou si nu s-au "lasat carbunii", sau mai stiu eu ce . Am dat pe el 70 lei Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 31, 2011 Partajează Postat Iulie 31, 2011 SE poate sa fie din cauza ca e nou si nu s-au "lasat carbunii", sau mai stiu eu ce . Am dat pe el 70 lei Carbunii nu se lasa,o sa cedeze bobinajul pentru ca nenea chinezul s-a zgircit rau de tot la sarma de bobinaj. Link spre comentariu
Avram Ion Postat August 1, 2011 Autor Partajează Postat August 1, 2011 Am sa incerc sa-l las asa o vreme sa vad ce face. Mai unul la fel ca el care a mers o perioada buna de timp(a cedat in dupa ce au intrat aburi in rotor ), culmea are acelasi motor ca si asta, ca asa ma gandeam sa iau statorul de la cel vechi si sal montez la cel nou (se potrivesc "sunt identice"). Pretul lui a fost undeva la 70 ron ma gandesc ca respectivu chinez nu l-a facut "asa sa ia foc din prima" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum